Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Street food scump in Piata Dorobantilor.

In diverse locuri din lume, fie in marile orase sau undeva in pustie, exista cate un local (rareori poate fi numit restaurant, adesea e mai degraba ceva de genul street food) in care se serveste un singur fel de mancare, sau cateva dintr-o categorie foarte restransa, dar sunt atat de bune incat i se duce vestea nu numai in orasul lui si in cele din jur, ci si in toata tara, sau chiar si dincolo de ea.

Si sigur, intra in folclorul gatronomic al tinutului respectiv, se amplifica pe cai naturale, si apoi toata lumea incepe sa creada si sa spuna ca e cel mai bun fel de mancare din zona, din tara sau din lume, Google indexeaza asta si informatia apare in primele randuri, si tot asa, chiar daca nu mai este adevarat de mult, sau poate ca nu a fost niciodata.

Asa e cu le meilleur cassoulet au monde, cu chioscul cu carne de cal din Liubliana, cu kebabul din Dristor sau cu micii lui Cocosatu.

Asadar, cand apare un astfel de ceva cu un singur fel de mancare, mai ales daca e al unui bucatar cunoscut, te gandesti imediat ca poate va fi urmatorul hit din topul culinar local si, cine stie…

Am sperat si eu sa fie asa, cand am vazut ca s-a deschis un pasta bar in Piata Dorobantilor, dar chiar in piata-piata, adica acolo unde se vand lucrurile, nu doar in celebrul areal. E deschis de cateva luni bune, insa abia acum i-a aparut si un nume, o pancarta pe care scrie Macaroni – eat. drink. good time.

E la intrarea de pe Beller, acolo unde au fost multe alte incercari similare, cu mancare asiatica, covrigarii si altele, dar care nu au rezistat.

A fost deschis(a) aproape in acelasi timp cu un boutique similar, de burgers si carne de data aceasta, alaturi, de cealalta parte a intrarii. Cel care face pastele si le si prepara am inteles ca este un italian, fost chef pe la un restaurant cunoscut si scump.

Macaroni are un mic stand de gatit, deschis, la vedere, cu un aragaz si ceva ustensile, un frigider cu cateva bauturi si o masina de cafea. La geamul dinspre Beller e o tejghea cu cateva scaune inalte, de bar, pot manca vreo patru sau cinci oameni in acelasi timp. Acuma, ca incepe vara, au pus si afara cateva mese – cele din poza.

Am mancat de mai multe ori la Macaroni. Imi plac pastele, imi place si conceptul de street food, dar, mai ales, trec in fiecare zi prin fata lui.

Am incercat de fiecare data alt fel de paste. Au fost bune, dar nu mai bune decat in alte parti, nici pe departe. M-am intalnit si cu diversi cunoscuti cat am stat acolo, i-am intrebat si pe ei si mi-au spus acelasi lucru. Am luat doar paste, de fiecare data, desi mai au si cateva salate si niste supe. Si deserturi.

Am decis, deci, ca Macaroni nu este unul dintre locurile acelea cu un singur fel de mancare, insa cel mai bun din oras. Poate ca vor fi intr-o zi, chiar sper sa se intample asta, mi-ar conveni sa fie plin de restaurante bune in zona in care locuiesc.

Si inca ceva: preturile sunt surprinzator de mari la Macaroni. In general, street food inseamna preturi mici, sau portii mari, sau si una si alta. La Macaroni nu e nici una, nici cealalta. Pastele costa intre 30 si 45 de lei. (GB – martie 2017)

Macaroni - pasta bar in Piata Dorobantilor

 

 

Save

Data actualizarii: 18/11/2019

Macaroni  - Piata Dorobantilor (intrarea Beller)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close