Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti

Am scris in august un articol despre cateva aventuri pe care le-am avut prin restaurantele bucurestene in ultima perioada, printre care si una dintr-un restaurant ai carui chelneri s-au gandit intr-o zi sa plece in grup la mare, fara sa anunte, si singurul chelner ramas in restaurant ii ruga pe clienti sa vina si sa-si ia singuri mancarea de la bucatarie. Nu am dat atunci nume, insa spun acum ca unul dintre ele era Piranha, restaurantul din Regie.

Piranha e un restaurant vechi al Bucurestiului, printre cele mai vechi, din cate mi s-a spus, deschis la putin timp dupa Revolutie si ramas in acelasi loc si cu acelasi nume de atunci.

Piranha e pe o alee care pleaca din Splaiul Independentei pe langa gardul Politehnicii, nu am fost niciodata acolo, si nici macar nu-mi inchipuisem, pana acum, ca exista ceva si in zona aceea. Dar am gasit acest restaurant, si chiar si un complex imobiliar, cu blocuri noi, ceva mai incolo.

La inceput am vazut o casa ce parea veche, cu aspect de pub englezesc. Mica, fara etaj, vopsita in culori inchise. Usa era inchisa, asa ca am intrat si eu pe prima poarta pe care am gasit-o, si nu mi-a venit sa-mi cred ochilor ce am gasit acolo. Mai intai a aparut o paunita cu cativa pui, care ciuguleau pe alee. Mi-am zis ca sunt la camera ascunsa, am vrut sa plec, mai intai, insa curiozitatea imi dadea ghes.

Am intrat. Noroc ca mi-au dat voie sa fac poze, altfel nu m-ar fi crezut cei care nu au fost inca acolo, si care poate ca nici nu au auzit despre acest loc fabulos. Apoi am intrat inauntru, si am facut poze si acolo.

Era destula lume pe terasa de la Piranha, era mijlocul verii. Multi pareau obisnuiti ai locului. Copiilor le placea, se uitau la animale, fugareau puii de paun, dadeau de mancare crapilor japonezi in iaz.

Cu mancarea a fost ceva mai greu, dupa cum am spus. Am reusit sa fac rost de un carnat si o farfurie cu carnati prajiti, dupa aproape o ora. Cand nu a mai rezistat si s-a asezat putin pe scaun, singurul chelner mi-a spus ca ceilalti trei, care trebuiau sa fie pe tura cu el, plecasera la mare si i-au trimis abia pe la ora 12 un SMS ca sa-l anunte ca se intorc a doua zi.

Sigur, asta nu e tot ce am de spus despre Piranha, unul dintre cele mai neobisnuite si mai fascinante locuri din oras, si nu numai dintre restaurante, printre care nu stiu sa mai existe ceva asemanator, ci dintre multe alte locuri prin care am trecut.

Am primit o finantare ca sa studiez locurile boeme si neconventionale ale Bucurestiului, sa le analizez si sa le clasific din punct de vedere stiintific, si apoi sa scriu despre ele pe larg. Si cu poze, desigur. Si Piranha va fi unul dintre acestea, ma voi intoace cat de curand si voi scrie din nou. Poate si despre mancare, daca voi avea noroc… (GB – august 2017)

Terasa

 

Regia pe langa zidurile Politehnicii

Data actualizarii: 08/02/2020

Piranha  - Splaiul Independentei, nr. 313 A (Regie - Politehnica)

  • Alin :

    Cum de n-am gasit locul asta mai devreme?!Muzica exceptionala, potrivita cu decorul si sufletul locului, bauturi rafinate , mancare delicioasa, deserturi savuroase, senzatia de intim , de poveste, de alta lume. Un colt de Bucuresti care te inspira si in care poti afla un strop de liniste si un prilej de deconectare. Cat despre personal, oameni calzi, amabili, receptivi!

  • Anonim :

    Servire foarte proasta . De 25 de ani stiu terasa si e ingrozitor . Astepti cel putin 30 min pt o ciorba cat despre felu doi imbatranesti asteptand

  • Anonim :

    Te relaxezi calatorind in vremuri aristocrate!

    Cu toţii intuim că în jurul nostru există şi oaze de frumos, de linişte, de armonie, iar bucuria se declanşează odată cu descoperirea lor, care ne confirmă speranţa sau aşteptarea. De fiecare dată o astfel de descoperire e cel mai probabil urmată de un “ce bine că există! în sfârşit!”, exact ce am exclamat şi noi atunci când am aflat de Piranha. O cladire frumoasă de clincher, o nestemata cu mare grija slefuita pazeste o gradina spectaculoasa.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close