Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti

Am scris in august un articol despre cateva aventuri pe care le-am avut prin restaurantele bucurestene in ultima perioada, printre care si una dintr-un restaurant ai carui chelneri s-au gandit intr-o zi sa plece in grup la mare, fara sa anunte, si singurul chelner ramas in restaurant ii ruga pe clienti sa vina si sa-si ia singuri mancarea de la bucatarie. Nu am dat atunci nume, insa spun acum ca unul dintre ele era Piranha, restaurantul din Regie.

Piranha e un restaurant vechi al Bucurestiului, printre cele mai vechi, din cate mi s-a spus, deschis la putin timp dupa Revolutie si ramas in acelasi loc si cu acelasi nume de atunci.

Piranha e pe o alee care pleaca din Splaiul Independentei pe langa gardul Politehnicii, nu am fost niciodata acolo, si nici macar nu-mi inchipuisem, pana acum, ca exista ceva si in zona aceea. Dar am gasit acest restaurant, si chiar si un complex imobiliar, cu blocuri noi, ceva mai incolo.

La inceput am vazut o casa ce parea veche, cu aspect de pub englezesc. Mica, fara etaj, vopsita in culori inchise. Usa era inchisa, asa ca am intrat si eu pe prima poarta pe care am gasit-o, si nu mi-a venit sa-mi cred ochilor ce am gasit acolo. Mai intai a aparut o paunita cu cativa pui, care ciuguleau pe alee. Mi-am zis ca sunt la camera ascunsa, am vrut sa plec, mai intai, insa curiozitatea imi dadea ghes.

Am intrat. Noroc ca mi-au dat voie sa fac poze, altfel nu m-ar fi crezut cei care nu au fost inca acolo, si care poate ca nici nu au auzit despre acest loc fabulos. Apoi am intrat inauntru, si am facut poze si acolo.

Era destula lume pe terasa de la Piranha, era mijlocul verii. Multi pareau obisnuiti ai locului. Copiilor le placea, se uitau la animale, fugareau puii de paun, dadeau de mancare crapilor japonezi in iaz.

Cu mancarea a fost ceva mai greu, dupa cum am spus. Am reusit sa fac rost de un carnat si o farfurie cu carnati prajiti, dupa aproape o ora. Cand nu a mai rezistat si s-a asezat putin pe scaun, singurul chelner mi-a spus ca ceilalti trei, care trebuiau sa fie pe tura cu el, plecasera la mare si i-au trimis abia pe la ora 12 un SMS ca sa-l anunte ca se intorc a doua zi.

Sigur, asta nu e tot ce am de spus despre Piranha, unul dintre cele mai neobisnuite si mai fascinante locuri din oras, si nu numai dintre restaurante, printre care nu stiu sa mai existe ceva asemanator, ci dintre multe alte locuri prin care am trecut.

Am primit o finantare ca sa studiez locurile boeme si neconventionale ale Bucurestiului, sa le analizez si sa le clasific din punct de vedere stiintific, si apoi sa scriu despre ele pe larg. Si cu poze, desigur. Si Piranha va fi unul dintre acestea, ma voi intoace cat de curand si voi scrie din nou. Poate si despre mancare, daca voi avea noroc… (GB – august 2017)

Terasa

 

Regia pe langa zidurile Politehnicii

Data actualizarii: 08/02/2020

Piranha  - Splaiul Independentei, nr. 313 A (Regie - Politehnica)

  • Alin :

    Cum de n-am gasit locul asta mai devreme?!Muzica exceptionala, potrivita cu decorul si sufletul locului, bauturi rafinate , mancare delicioasa, deserturi savuroase, senzatia de intim , de poveste, de alta lume. Un colt de Bucuresti care te inspira si in care poti afla un strop de liniste si un prilej de deconectare. Cat despre personal, oameni calzi, amabili, receptivi!

  • Anonim :

    Servire foarte proasta . De 25 de ani stiu terasa si e ingrozitor . Astepti cel putin 30 min pt o ciorba cat despre felu doi imbatranesti asteptand

  • Anonim :

    Te relaxezi calatorind in vremuri aristocrate!

    Cu toţii intuim că în jurul nostru există şi oaze de frumos, de linişte, de armonie, iar bucuria se declanşează odată cu descoperirea lor, care ne confirmă speranţa sau aşteptarea. De fiecare dată o astfel de descoperire e cel mai probabil urmată de un “ce bine că există! în sfârşit!”, exact ce am exclamat şi noi atunci când am aflat de Piranha. O cladire frumoasă de clincher, o nestemata cu mare grija slefuita pazeste o gradina spectaculoasa.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close