Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Mica Italie de pe Calea Calarasilor

Am uitat sa intreb daca numele restaurantului Terra e Mare trebuie citit in romaneste sau in italiana…

Terra e Mare, ristorante e pizzeria, pe numele lui intreg, e un restaurant italian nou al Bucurestiului, deschis in iunie 2017 pe Calea Calarasilor, acolo unde se taie cu Sfantul Stefan, vizavi de Biserica Sfantul Stefan si langa un restaurant libanez vechi al orasului, Tripoli.

Terra e Mare e mai mult decat un restaurant si pizzerie. Au luat un intreg ansamblu de case vechi, au renovat si au facut si un boutique hotel cu vreo 12 camere, dintre care jumatate intr-o constructie noua. Kaspar a vizitat hotelul, i-a placut si a fost surprins si de marimea camerelor, unele chiar de peste 40mp. Unele sunt garsoniere, de fapt, pentru ca au si o bucatarie utilata. Iar preturile sunt rezonabile, pe la 50 de Euro.

Partea aceea de Bucuresti vechi e foarte frumoasa, si ar fi si mai si nesufocata de masini. Dar asta e… Am pus poze, cei care nu cunosc Bucurestiul Caii Calarasilor isi pot face o idee, cat de cat.

Restaurantul al Terra e Mare e in fata, la strada. E la parter, casa veche bine renovata, au pastrat (poate ca si restaurat) niste sobe de teracota albe impresionante. Sau poate ca or fi noi, ca prea aratau impecabil. Atmosfera tipic italiana, de mic restaurant, fete de masa albe, impecabile si ele, nu cu patratele; culori vesele, optimiste, contraste puternice.

Meniul e din bucataria italiana traditionala clasica la Terra e Mare, cu felurile cunoscute, si mancarea a fost chiar buna. Am luat Straccetti di vitello con aceto balsamico, niste fasiute de carne de vita cu un sos foarte bun de otet balsamic si ulei, Spaghetti cu ciuperci si Penne cu legume, un Peste file cu legume in tigaie si o Pizza excelenta.

Mancarea a venit incredibil de repede, si asta la toate felurile, nu stiu cum au reusit. Serviciul a fost foarte bun, foarte personal, cu o chelnerita adorabila, cea care apare prin poze. Cu bucatarul roman care a venit sa vorbeasca cu noi, cu un sef de sala sau de restaurant tot foarte deschis si el, dar mai ales cu Giancarlo, vorbaretul pizzar italian de pe langa Venetia, lunganul din poze si din filmulete, el insusi un adevarat personaj de film de cinema, dornic sa explice oricui il asculta cum face el pizza, cate mii de pizze facea pe saptamana, dar si orice altceva, daca vrei sa stai de vorba cu el. Au doi bucatari sefi: cel cu tunica visienie e roman, cel din poza mare, Luca, e cheful italian.

Preturile sunt marisoare la Terra e Mare, insa mancarea fiind buna, fetele de masa albe si impecabile, sobele de teracota la fel, toti cei de acolo atat de diferiti fata de constipatii si depresivii care se incrunta la tine in alte restaurante, atunci par rezonabile. Pe site am vazut ca sunt trecute preturile fara TVA. Nu am fost atent daca si in meniul de sala e la fel, dar daca da, atunci ar fi ceva cu totul neobisnuit, ca sa nu spun de-a dreptul ca o magarie, chiar…

Terra e Mare a fost, asadar, surpriza placuta a ultimelor luni, surpriza, mai ales, data de locul in care l-am gasit, unde densitatea de restaurante bune nu este mare, ca in alte parti ale Bucurestiului. Sigur Terra e Mare e un restaurant de pus pe lista atunci cand vreti sa mancati italieneste intr-o ambianta chiar italieneasca… (GB – ianuarie 2018)

Luca, cheful italian de la restaurantul Terra e Mare

 

Data actualizarii: 16/11/2019

Terra e Mare  - Calea Calarasilor, nr. 78 (Piata Sfantul Stefan)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close