La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii normale, aceasta sarbatoare ar fi fost marcata printr-o serie de evenimente specifice, insa anul acesta lucrurile se petrec intr-un mod cu totul deosebit.
In acest context, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu a ales sa marcheze acest moment deosebit de important pentru gastronomia romaneasca prin campanii de informare a publicului larg despre istoria si traditia, dar si despre procesul de productie, ingredientele sau legislatia in domeniu pentru productia Salamului de Sibiu IGP. Detalii despre aceste aspecte puteti gasi pe siteul oficial al APSS, aici, dar si din brosura special conceputa, aici.
In anul 2016, Salamul de Sibiu a primit recunoasterea oficiala a calitatii sale pe plan European, dobandind distinctia “Indicatie Geografica Protejata” (IGP), fiind, la acel moment, singurul produs romanesc din categoria carne procesata, care e certificat si asezat pe harta europeana a calitatii.
In acest moment, lista produselor romanesti cu certificatul IGP cuprinde: Magiunul de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibanesti, Novacul afumat din Tara Barsei, Scrumbia de Dunare afumata, Carnatii de Plescoi, Telemeaua de Sibiu. (Informare de presa – octombrie 2020)