Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Domnișorul Butunoiu la lecția despre plăcerile vieții Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mâncat în București, și care nu era nici crap, nici somn, nici plătică și nici dorada, și nici mămăligă sau usturoi nu avea alături. Erau mulți pești si alte înotătoare într-un galantar cu gheață, tu te uitai la ele, arătai cu degetul pe unul sau pe câteva, și chelnerul le ducea în bucătărie, iar după vreo jumătate de ceas se întorcea cu ele pe farfurie, gata făcute. Nu mai văzusem acest sistem în București, și nici pește atât de bun nu mai mâncasem până atunci în restaurantele de aici.

Toate lucrurile acestea se întâmplau într-o casă mică, fără etaj, de pe Jean Louis Calderon. Nici nu aș fi calculat câți ani au trecut de atunci, dacă nu aș fi primit zilele trecute o invitație pe care scria „Mesogios, 20 de ani”…

Lui Mesogios i s-a dus repede faima în tot Bucureștiul, și cu mult dincolo de el. Apoi multe restaurante au început să facă la fel. Cateva, până la urmă – dar foarte puține, încă – au reușit să ne dea pește și fructe de mare la fel de bune, însă nimeni nu i-a întrecut. Și nici nu ar avea cum, fiindcă peștele de mare proaspăt de la cele câteva mari restaurante din oraș e tot atât de bun pe cât e cel din oricare altă capitală din Europa care nu e chiar pe malul apei. La fel de proaspăt, venit din aceleași locuri, așa că nu are cum să fie mai bun. În rest, diferențele le fac bucătarii cu rețetele și cu priceperea lor, însă și aici marile noastre restaurante de pește și fructe de mare stau foarte, foarte bine.

Mesogios a fost tot timpul plin, s-a îmbogățit, desigur, așa că s-a mutat în Primăverii, în unul dintre cele mai elegante decoruri pe care le are un restaurant bucureștean. O foarte elegantă vilă, cu o mare și rară grădină. Clienții s-au mutat și ei, așa că Mesogios plin a fost mereu, și plin e și acum, cu pandemia la apogeu.

Plină acum când scriu, virusi peste tot, carantină, așa că au mai rămas extrem de puține locuri in oraș în care mai poți merge să mănânci la restaurant, fiindcă doar terasele pot să servească clienți la masă, nu și în interior. Or, să mănânci în grădină în decembrie, nu e un lucru chiar atât de simplu.

Dar Mesogios și alte cateva restaurante mari au făcut un efort remarcabil și o investiție consistentă ca să instaleze igluuri (sfere de plastic climatizate) în care vreo șase oameni pot sta comod ore întregi la o cină așa cum a fost întotdeauna acolo, cu aceeași bucătărie fină. Dar nu orice fel de igluuri, ci cu sobiță, cu instalații de sonorizare individuale, de poți să-ți pui muzica ta preferată direct de pe telefon, prin bluetooth, blănuri pe scaunele comode, fețe de masă impecabile și aceleași veselă și tacâmuri. Și aceeași calitate a mâncării, același serviciu pe care îl știm de atâția ani.

Acum am avut un „Meniu aniversar Mesogios 20 de ani”, pregătit de Chef Gabriel Dina:

  • Tartar de Somon cu icre de Manciuria
  • Tartar de Seabass cu spumă de lamâie și caviar Antonius Oscietra
  • Ceviche de St Jacques cu ceapă, ardei iute, coriandru proaspăt, portocală, lămâie, și ulei de măsline extravirgin
  • Carpaccio de ricciola cu trufă neagră
  • Carpaccio de caracatiţa uşor marinat, servit cu lămâie confiată, ulei de pătrunjel, ceapă marinată și ulei de măsline extravirgin si mix de plante
  • Salata de caracatiţa marinata cu mar verde și mix de salate verzi
  • Salata Caesar cu rață confiată
  • Baby calamar crocant, gătit la tigaie cu usturoi, roşii uscate și pesmet Panko
  • Creveți în sos alb cu lemongrass, ghimbir, usturoi și lime
  • Creveți picanţi cu usturoi și brânza Feta
  • Mămăligă cremoasă cu trufe
  • Scoici Tellinas gătite cu usturoi
  • Scoici St Jacques aromate și gratinate în pesmet Panko și parmezan

Da, asta am mâncat noi la Mesogios, în iglu, la căldură, și am băut vin bun! Există, așadar, viață bună și mâncare sofisticată și în carantină…

Meniu aniversar Mesogios 20 de ani
Domnișorul Butunoiu învățând despre marile plăceri ale vieții
Lux de carantină

Igluurile Mesogios - terasă la vremuri de pandemie

Data actualizarii: 20/12/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close