La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud
Am scris despre La Cave de Bucarest ca e unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti, si chiar printre cele mai bune dintre toate, cu orice bucatarie ar fi acestea. Fiindca l-au adus atunci pe Thomas Parnaud, un foarte talentat tanar chef francez de “scoala veche”, La Haute Cuisine Francaise, cea clasica, a marilor fondatori. Dar dupa o vreme a plecat Thomas Parnaud, si ma intrebam cat de la fel a ramas La Cave de Bucarest.
Abia acum am reusit sa ajung pana la ei, fiindca sunt foarte departe de mine. In acest moment merg cu o formula pe care au mai incercat-o si altii, ca bucataria sa fie condusa de la distanta de un mare chef, care sa decida conceptul gastronomic, retetele, ingredientele si produsele, sa pregateasca personalul din bucatarie, sa vina periodic sa vada la fata locului cum merg lucrurile.
La Cave de Bucarest au decis sa faca asta cu marele chef francez cu doua setlute Michelin Claude Giraud, unul dintre cei mai mari chefs din Franta si din lume. Claude Giraud a mai fost de cateva ori in Romania, a pregatit cateva cine speciale la care am fost si eu invitat, am scris despre ele aici, pe site.
La La Cave de Bucarest am regasit un meniu de mare restaurant frantuzesc cu bucatarie fina, La Grande Cuisine: trei antreuri, trei feluri de peste, trei cu carne, trei deserturi si un meniu special pentru copii. O parte dintre ele erau din meniul lui Thomas Parnaud, si pe buna dreptate, erau mancaruri excelente si nu aveau motive sa le schimbe prea curand, mai ales ca bucatarii ajunsesera sa le patrunda multe secrete.
Acum am luat o supa crema de ciuperci cu tartar de ciuperci si sunca spaniola, foarte buna, si un piept de rata, la fel, foarte bun, cu telina buna si cu un sos de mustar de Dijon, asupra caruia m-am contrazis cu o bucatareasa, s-a suparat cand i-am spus ca avea mult prea mult mustar, care acoperea complet toate celelalte ingrediente ale sosului, cu gusturile si aromele pe care chiar as fi vrut sa le gasesc.
In rest, toate la fel la La Cave de Bucarest, inclusiv aceiasi chelneri, despre care am mai scris. Si preturile la fel, destul de mici pentru o asemenea mancare fina si rara, inca, in imensul si pestritul nostru oras. Pentru cei care locuiesc sau lucreaza in Militari, ar trebui sa fie o mare bucurie, insa inca foarte putini dintre ei stiu ce au la doi pasi, se pare… (GB – octombrie 2018)
Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Militari…
Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele mai bune din Bucuresti, aducand aici un chef francez de mare clasa.
Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Focsa (asa am dedus ca-l cheama pe patron) de a inceput o astfel de investitie in Militari, si nici macar in partea cartierului plina de lume, ci pe o strada … (citeste tot)
Claude Giraud e unul dintre cei mai cunoscuti Grands Chefs din Franta. A fost cel mai tanar chef care a obtinut o steluta Michelin, si cel mai tanar care a obtinut doua stelute Michelin.Claude...
Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucatarie fina, Haute Cuisine, ci despre toate, in special bistrourile frantuzesti, pe...
Ca o avanpremiera a urmatorului meniu pregatit de Chef Thomas Parnaud, La Cave de Bucarest invita toti iubitorii de haute cuisine sa isi delecteze simturile in cadrul unei seri cu muzica live, invitat...
Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla de aproximativ 3 luni si este Head Chef-ul restaurantului La Cave de Bucarest.Chef Thomas Parnaud a studiat timp de 3 ani la S...
Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele ma...
Pret mediu pe meniu: 130 lei (28 lei antreurile, 53 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Oct-2018
Jan-2018
Mancare
9.13
9.69
Specifica bucatariei
9
9.5
Vita
9
Peste
10
Legume
10
Paste
10
Sosuri
9
10
Originalitate
9.5
9.5
Prezentare
9
9.5
Servicii
8.83
8.33
Rapiditate
8.5
9
Contact
9
8
Atentie la detalii
9
8
Ambianta
7.00
7.25
Exterior
6
6
Interior
8
8.5
Gradina
Bonusul evaluatorului
9
9.5
Nota finala
8.62
8.89
Criteriul
Oct-2018
Mancare
9.13
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
9
Originalitate
9.5
Prezentare
9
Servicii
8.83
Rapiditate
8.5
Contact
9
Atentie la detalii
9
Ambianta
7.00
Exterior
6
Interior
8
Gradina
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
8.62
Strada Margelelor din Bucuresti, in cartierul Militari, unde sunt restaurantul romanesc La Cocosu’ Rosu si restaurantul frantuzesc La Cave de Bucarest
Data actualizarii: 25/04/2021
La Cave de Bucarest - Str. Margelelor, nr. 139-143 (Militari)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (1)
buna seara
am inteles ca domnul Parnaud a plecat de la LaCave……specificul bucătăriei o fi ramas? a lăsat ceva în urma ?