Incepand cu 21 septembrie, data lansarii sale oficiale, pe piata restaurantelor bucurestene si-a mai facut loc un candidat: Galletto. Astfel, fostul restaurant Sangria (Sangria Garden), ce reusise sa devina un reper pe harta gastronomica bucuresteana, atat pentru specificul sau spaniol, cat si pentru atmosfera sa mediteraneana, a fost inlocuit de catre Galletto Ristorante & Pizzeria.
Asa cum cu o arata insusi titlul sau, Galletto este o pizzerie-restaurant cu specific italian, axata in principal pe o serie de preparate din pui, vedeta meniului fiind cocoselul gatit pe jar, un preparat traditional, realizat cu carne adusa special din Italia, asa cum ne-a spus chiar managerul sau, Andrei Gaman. Cocoselul reprezinta, totodata, si tema restaurantului, el regasindu-se pe diferite inscriptii, decoratii, piese de mobilier sau in logo-ul grafic al acestei locatii.
Cladirea de pe strada Caderea Bastiliei este un edificiu deosebit, atat prin amenajare si compartimentare, cat si datorita cladirilor invecinate, unele dintre ele cu vechime si arhitectura selecta. De asemenea, restaurantul Galletto pastreaza atmosfera specific mediteraneana, fiind decorat cu multe plante si palmieri, in deja celebra terasa interioara cu acoperis transparent retractabil, cea care va ramane probabil marea atractie a locatiei.
Meniul Galletto se concentreaza pe o serie de preparate din carne de pui, precum si pe alte preparate din peste, porc sau vita, toate pregatite la gratar. Pe langa acestea, oferta culinara contine si alte elemente specifice bucatariei italiene: pizza, paste, salate sau aparitive traditionale.
Dupa ce a lansat in Capitala Trattoria Il Mulino si Osteria Zucca, Andrei Gaman este cel care s-a ocupat si cu dezvoltarea acestui concept. Cuvintele cheie ale restaurantului Galletto sunt: ingredinte de calitate, specific italian si, evident, cocosel pe jar! (Daniel Catoi – septembrie 2017)
Referinte
Galletto, o noua cantina corporatista a orasuluiAm revenit la Galletto dupa un an si jumatate, l-am gasit destul de diferit fata de restaurantul pe care il stiam si fata de ceea ce imi aduc aminte...
Evenimentul de deschidere a restaurantului Galletto