Gargantua Park
www.facebook.com/restaurantgargantua
0726.555.688
Gargantua Park – Parc sau servicii placute si mancare buna?
Am revenit la Gargantua Park, restaurantul din Parcul Gradina Icoanei, in coltul sau de unde Pictorul Arthur Veroba se taie cu Jean Louis Calderon. Cam toate sunt la fel acolo, asa ca ce am scris acum un an, e in mare masura valabil si acum.
Intalnirea a inceput prost. Nu numai ca nu te saluta nimeni cand intri la Gargantua Park, dar nici macar nu te baga in seama. Ceilalti clienti care veneau odata cu mine – si in numar destul de mare, trebuie sa spun – stiau lectia (si de la alte restaurante, desigur), asa ca vanau ei singuri chelnerii, si cand vedeau cate unul se duceau repede dupa el si ii spuneau ce au pe suflet, adica gasirea unui loc la vreo masa, in cele mai multe cazuri.
Dar eu m-am incapatanat sa merg contra curentului si am asteptat sa vad ce se intampla, nemiscat in mijlocul restaurantului. Cred ca m-au injurat toti chelnerii, ca le stateam in drum… Dupa multa vreme, o chelnerita sesizeaza ca se petrece ceva neobisnuit, totusi, vine la mine, ma masoara de sus pana jos, dupa care… da, ati ghicit: “Spuneti!” I-am spus, m-am asezat la o masa.
Dupa somatia cu “Spuneti”, pe care toti managerii bucuresteni de restaurante vad ca s-au inteles intre ei ca sa-i invete pe chelneri sa o adreseze clientilor in loc de salut, chelnerita s-a dovedit o fiinta foarte placuta si atenta, si asta in natura ei. Daca nu ar fi fost ea, Gargantua Park ar fi avut o cu totul alta nota la servicii si cred ca nici nu ar mai fi ramas in Lista cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, mai ales ca langa mine un chelner s-a purtat foarte urat cu niste clienti.
Meniul e destul de lung la Gargantua Park, e o amestecatura de ce i-o fi iesit mai sus in lista cand cheful lor o fi cautat niste retete pe Google. Eu am luat niste Rulouri vietnameze cu spanac si rata crocanta, fara gust, intr-o zeama pe care cu greu am putut sa o tin deoparte. Apoi am luat ceea ce mi s-a recomandat drept cea mai buna mancare de la Gargantua Park, Rata cu red curry si ananas, cu o garnitura de orez. Aceastea au fost rezonabile fiecare in parte, insa impreuna nu.
Restaurantul plin-ochi duminica la pranz, chiar daca preturile sunt marisoare pentru o mancare atat de mediocra. De ce, intrebati-i pe ei. Pe clienti, adica…
Gargantua Park traieste de pe urma marelui parc Gradina Icoanei, fara indoiala. Chiar daca sunt inca atat de multi bucuresteni care nu inteleg vreodata ce primesc in farfurie, tot nu e de ajuns ca sa explici de ce un astfel de restaurant are succes, cu acesti chelneri si cu o asemenea mancare… (GB – septembrie 2018)
Partea stanga si partea dreapta a chelnerului…
Sunt sigur ca multi vor crede ca am ceva cu restaurantele Gargantua, fie el Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), din Dorobantilor, sau acesta, Gargantua in The Park, de la Gradina Icoanei. Dar nu am, nu stiu ale cui sunt, nu ii stiu pe cei de acolo.
Ca si la Gargantua d’Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta), am avut o experienta neplacuta cu chelnerul de la Gargantua in The Park, chiar de la intrare. M-a masurat cand am intrat pe usa, s-a uitat de sus pana jos, si cand am ajuns in dreptul lui, s-a intors cu spatele. M-am uitat ingrijorat, o fi inceput sa arda pe undeva, s-a intamplat ceva, dar nu, nu avea nimic important de facut, s-a apucat sa sporovaiasca cu un alt chelner. Dar m-am descurcat si singur, sunt inca un om inteligent…
E drept, eu nu umblu frumos imbracat cand merg in oras, la restaurant sau prin alte parti, de cate ori pot imi pun un trening, pantaloni scurti, sandale sau ce se mai nimereste, ca sa-mi fie cat mai comod. Si sunt taxat pentru asta! Chelnerii ma studiaza cateva secunde, ma masoara, ma evalueaza si fac un calcul rapid cam cu cat ar trebui sa se deranjeze cu mine. In marea majoritate a cazurilor, ies foarte prost din aceasta evaluare, asa ca faze ca aceasta de mai sus sunt… (citeste tot)
Referinte
26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua, acum un an, am avut o experienta foarte neplacuta cu chelnerii de acolo si eram convins ca nu le voi mai calca vreodata pragul. T...
Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul.Merg rar la Gargantua d’Oro, chiar daca e foarte aproape de biroul meu si de casa. Si chiar daca e un restaurant foarte frumos amenaja...
Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri...Dialog cu chelnerul la Gargantua d'Oro (sau Pantagruel – inca nu m-am lamurit cum se cheama restaurantul acesta): "Ce e cel m...
Strazile Dionisie Lupu, Xenopol, Biserica Anglicana, Parcul Gradina Icoanei cu restaurantele Gargantua in The Park, El Pato, Il Villagio…
Gargantua Park - Str. Jean-Louis Calderon, nr. 69 (Parcul Gradina Icoanei)
Comentarii (5)
După 45 de minute am fost anuntați ca nu mai au felul comandat …… apoi am stat încă 30 minute …. degustare înghețată un desert din meniu …. dar “ stați sa întreb a spus chelnerul sa văd dacă le are pe toate ! “.
Alta surpriza …. 2 din 7 feluri deci dezamagire totala …
Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc sambata 18.05.2019, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!
Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat, iar servirea nu a fost una impecabila! Urat, foarte urat!
Noi am avut o experienta foarte neplacuta, la Gargantua Parc, cand la final, chelnerul s-a intors cu nota de plata la masa nemultumit de tips-ul pe care l-a primit, tips care nu a fost mic, sa ne intlegem, dar efectiv ne-a spus de la obraz cat tips trebuie sa-i lasam. A fost o experienta foarte urata. Este prima data, cand mergem la un restaurant si chelnerul ne spune cat trebuie sa lasam. Si sa ne intelegem, nu a facut nimic special, ne-a servit pur si simplu din meniu si atat! Urat, foarte urat!
Din pacate am observant in repetate randuri aceeasi atitudine aroganta a chelnerului precum se descrie mai sus. Iti dau mai degraba senzatia ca esti tu in pozitia de a ii servi. Ma intreb oare sefii sau prietenii sefilor nu au fost niciodata client ai restaurantului? Cel mai probabil au fost. Atunci, fie chelnerii, stiindu-i, se comportau indeajuns de fals cat sa convinga, fie acesti sefi au conceptia binecunoscuta „daca avem clienti inseamna ca merge”.
Astept ziua in care se vor inmulti antreprenorii care lucreaza constant la imbunatatirea produsului lor, care cred in progres si in motivarea angajatului cu dorinta de munca, mai presus decat imaginea succesului imediat „cont generos, masina deluxe, partenera anorexica”.