Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

9073 vizite 2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

1086 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

32918 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

741 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5454 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

1101 vizite

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

760 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

565 vizite

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

714 vizite

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

1084 vizite

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

1041 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

647 vizite

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

710 vizite

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

1200 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

47895 vizite

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

467 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14418 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

10949 vizite 4 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

4818 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9290 vizite

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

2523 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

550 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5220 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

28452 vizite 2 comentarii

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4783 vizite

Cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile unul din...

2277 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

7406 vizite 3 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

18770 vizite 7 comentarii

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

3982 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

23114 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4316 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarateAmada a fost surpriza placut...

5655 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

6912 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

2136 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14228 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

11826 vizite

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

4526 vizite

Boema de meserie de la Palatul UniversulApollo111 este la subsolul...

4359 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4796 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

2935 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

2863 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

131 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

34459 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

18614 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

29626 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincereStii...

4963 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

1866 vizite 2 comentarii

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

2052 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrouAm revenit la Atelierul ...

6191 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

5839 vizite 7 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Avalon – Se vede unde pune Ashlie Dias mana

Am fost la Avalon de doua ori saptamana aceasta, prima data dupa ce le-a venit noul chef, indianul Ashlie Dias (cel din poza) si a schimbat meniul. Il au scris numai in engleza, de nu am inteles prea bine ce mancam, nu stiu nici in romaneste numele tuturor produselor si ingredientelor dintr-o bucatarie, daramite intr-o limba straina…

Noul meniu facut de Ashlie Dias e echilibrat, cate putin din toate, bine facut si cu accente de originalitate, desi nu prea multe. Au si cate un fel vegetarian, de la antreu pana la desert.

De data asta am avut si recomandari, asa ca am nimerit mancarurile mai bune, nu ca data trecuta, cand nu au avut chef sa ne recomande ceva, sau poate ca nici nu prea aveau ce. Am luat un tartar de ton, care lui Gabriel Iovu i s-a parut foarte bun, mie ceva mai putin, pentru ca eu prefer mai multe ingrediente in amestec, nu doar carne goala, fie ea si proaspata si buna. Pastele de casa au fost foarte bune, somonul foarte bun, de asemenea, cu o crusta crocanta pe care chiar am mancat-o cu placere, nu am dat-o deoparte, ca de obicei. Si legumele bune si bine facute.

Un fel de terci de alac (Organic spelt risotto, with asparagus and mushrooms in meniu) a fost excelent, facut cu lapte de migdale, daca am retinut eu bine ce mi-a spus Ashlie Dias. Tartarul de vita afumata a fost foarte bun, mai ales ca acum mi-a pus ingredientele separat, inclusiv ceapa, si le-am pus eu pe toate; supa de peste a fost buna, insa mie nu mi s-a parut ca e chiar pe masura mandriei lui Ashlie pentru ea, iar bibanul cu legume iarasi, foarte bun, cu aceeasi crusta crocanta, secretul fiind grisul de calitate si tigaia de fonta, dupa cum mi-a spus Ashlie Dias. Si legumele bune si bine facute, ca in bucatariile fine, iar surpriza a fost sosul de corcoduse, o inventie a lui Ashlie Dias, despre care nu mi-am inchipuit ca poate sa fie atat de bun si ca are un loc in gastronomia fina. Cafeaua foarte buna, de asemenea.

Serviciul foarte bun, cu multi chelneri, suplimentat si de faptul ca ma cunosteau si ca mai erau foarte putini alti clienti in tot restaurantul care sa le distraga atentia.

Preturile din noul meniu par rezonabile pentru o astfel de mancare cum stie Ashlie Dias sa faca. Daca va avea succes si va reusi sa umple Avalonul doar cu marele lui talent du chef de bucatarii mari, mai ramane de vazut… (GB & Gabriel Iovu – decembrie 2017)

O simpla anexa a centrului de conferinte, o cantina a acestuia mai degraba…

Avalon e unul dintre cele doua restaurante ale hotelului Sheraton, pe langa Benihana. Impart si acelasi spatiu, de fapt, pentru ca au impreuna un salon foarte mare la etajul I al hotelului, cam o treime pentru Benihana, mai in spate, si doua pentru Avalon.

Spatiul e intunecos, cred ca au ferestre pe o singura latura, daca imi amintesc eu bine. Benihana e bine amenajat, are un concept clar, insa Avalon e cu totul impersonal, nici macar decoruri nu are, arata ca o sala oarecare, daca nu ai vedea mese acolo l-ai putea lua drept orice altceva.

Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok, cel nou, Ashlie Dias, venit de cateva saptamani, inca nu a reusit sa schimbe mare lucru. E bucatarie internationala, destul de clasica, fara ceva iesit din comun. Mancarea e buna, insa nu intr-atat incat sa vrei sa vii de departe, sa stai intr-un loc gol si apasator, si sa mai si platesti mult pe deasupra.

Au si un meniu de tip bufet, ultima data cand am fost la ei asta am luat, insa a fost destul de banal, in mare parte, cu un somon cu sos teriyaki bun si cu o ceafa de porc proasta, de a ramas in farfurie.

In Avalon sunt oameni doar cand au evenimente in salile de conferinta, vin la un lunch rapid si simplu la Avalon. Si mai vin si grupurile din hotel, care au mese la comun, dar si cu ei e la fel ca si cu ceilalti.

Serviciul foarte bun, asa cum e la aproape toate hotelurile de lux, au un serviciu de recrutare bun, stiu sa evalueze repede cine are reflexul de client service si cine nu. Preturile sunt mari, justificate doar de faptul ca si la celelalte hoteluri de luc sunt mari.

Mi-e greu sa-mi imaginez vreo solutie rezonabila care ar face Avalonul sa mearga bine. Din cate stiu eu, doar la inceput, acum multi ani, au avut clienti, pentru ca si oferta de pe piata bucuresteana era semnificativ mai mica, insa s-a golit si asa a ramas. Si sper ca s-au resemnat cu asta, sa nu-si faca planuri cu el, sa-l pastreze ca o simpla anexa la salile de conferinta.

L-am pus acum in Lista Restocracy, pentru ca suntem la inceput si nu e completa, insa nu cred ca va rezista pana la capat aici… (GB – iunie 2017)

Ashlie Dias, executive chef al Hotelului Sheraton Bucuresti

Benihana, restaurantul japonez de la hotelul Sheraton din Bucuresti

Brunch Deluxe la Sheraton in regia lui Ashlie Dias

O experienta de 5 stele!Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna cu Centro Cakes, din cadrul Hotelului Sheraton din Capitala, au gazduit, duminica, 10 decembrie 2017, intr-o atmosfera selecta si...

Ilie Risnoveanu

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Economice din Brasov si are o experienta profesionala extrem de relevanta, activand de peste 23 de ani in industria ospitalitatii, mai ...

Ashlie Dias

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capitala. Cu peste 18 ani de experienta ca Executive Chef, Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanti chefi care activeaza in tara n...

Benihana

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocraticBenihana e cel mai cunoscut restaurant japonez din Bucuresti, cel mai mare, mai complex, cel mai sofisticat, e un adevarat...

Data actualizarii: 22/04/2020

Avalon  - Calea Dorobantilor, nr. 5-7 (Hotel Sheraton)

  • Elena :

    La începutul articolului spui „Noul meniu facut de Ashlie Dias” iar spre final „Cred ca meniul e facut de fostul chef, Henrik Sebok”. La ce meniuri te referi? Bufet, a la carte?

    • George Butunoiu :

      Sunt doua texte diferite, scrise unul dupa celalalt, la date diferite (decembrie, respectiv iunie), asa cum e si mentionat acolo… GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close