Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de casă” din Floreasca
Am revenit de vreo două ori la Cava în ultima vreme, pentru că mi se făcuse puțin dor de o mâncare „de casă”. Fiindcă da, au ales să nu concureze frontal cu marile restaurante vecine din Agora Floreasca și din Piață, în general, și și-au întărit conceptul de bistrou popular. Ceea ce mi se pare că e o idee bună. Am mâncat ciorbe, tocăniță, ardei umpluți, cârnați cu piure, și am plecat mulțumit. Au și niște deserturi interesante, bune și acelea.
Serviciul a fost foarte bun, până la urmă, după ce începuse prost. Noroc că s-a prins chelnerul ce voiam și, mai ales, că nu aveam nimic cu el, cum i se păruse inițial. Apoi a început să vorbească normal și natural cu mine, iar acum ne salutăm când trec pe lângă terasa lui. Dar de ce nu-i venise ideea asta de la început, nu știu…
Cava Bistronomie are, așadar, locul lui bine conturat în mozaicul gastronomic al Căii Floreasca, probabil că și o clientelă fidelă. Un lucru bun pentru toată lumea, desigur. (George Butunoiu – noiembrie 2021)
Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare
Cava Bistronomie e noul nume al bistroului, cu o sonoritate ceva mai speciala fata de Cava Bistro-ul initial. Pornisera de la ideea de a face o mancare mai simpla, mai usoara, mai sanatoasa, adaptata modelor zilei. Insa au dat inapoi, au carmit catre un concept mai mainstream, cu un meniu mai bogat, amestecat, mai nesanatos pentru ficatii mesenilor, dar mai sanatos pentru buget. Fiindca vad sistematic mai multi clienti decat inainte, trecand adesea pe acolo.
Mancarea nu e sofisticata, insa e bine facuta si are gust. Serviciul a fost bun si el, rapid si eficient, doar ca nu era chip sa legi o conversatie cu cei doi chelneri, nu pareau sa inteleaga prea repede ce spui si ce astepti de la ei. Preturile sunt destul de mari, o masa intreaga in doi, cu o sticla de vin bun, iti scoate repede 400 de lei de pe card, daca nu te intereseaza preturile.
Tin minte ca la inceput, cand au deschis, se pozitionau mai mult ca winebar decat ca bistrou. Insa acum vad ca au disparut toate referirile la vinoteca de pe site-ul lor, te indeamna sa vii la Cava Bistronomie cu referire exclusiva la „honest food”, subliniind ca „gătim responsabil, folosind ingrediente proaspete, de bună calitate, în cantități mici, primite zilnic, deoarece prețuim mâncarea corect preparată, carnea provenită din ferme cu animale crescute liber, rețetele tradiționale, ingredientele organice și proaspete”. Sper sa le mearga bine si sa aiba clienti fideli si sanatosi! (GB – iulie 2020)
CAVA Bistro – Totul OK daca banii nu sunt o problema…
Am revenit la Cava Bistro dupa mai bine jumatate de an. Au facut ceva schimbari in… (citește tot)
Bucataria CAVA Bistronomie
Salonul CAVA
Pret mediu pe meniu: 168 lei (39 lei antreurile, 66 lei felurile principale)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
freudian slip: „O masa in goi, cu un vin bun” :))
🙂 … da, un act ratat, fara indoiala, mai ales ca literele G si D nu sunt chiar una langa alta pe tastatura… 🙂 🙂 GB