Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil amenajata din Piata Romana, dupa multi ani. Si bine a facut! Am scris ca domnul Philippe Dupre merita mai mult pentru cat de mult munceste, si cu cata daruire si, mai ales, stiinta in ale bucatariei frantuzesti.
Acum i-am gasit pe Philippe Dupre si restaurantul lui, Ici et La, pe Regina Elisabeta, la al saselea etaj, ultimul, al elegantului Hotel Cismigiu. Nu stiu de cat timp sunt acolo.
Pe cat de urat era Ici et La in casa din Piata Romana, pe atat de frumos e acici. E mare, aerisit, foarte luminos, cu pereti de sticla pe ambele laturi ale cladirii. Fiindca Ici et La ocupa tot etajul cel mai de sus, sau aproape tot, oricum. Cladirea e foarte ingusta, nu iti dai seama decat daca te uiti la ea dintr-o parte. Asa ca Ici et La da si in fata, spre Regina Elisabeta, si spre spate, unde se vad acoperisurile pana spre Sarindar si Constantin Mille. In fata vezi pana hat, departe, cu Casa Poporului in fundal.
Da, Ici et La e, acum, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti. Mobilierul e modern, minimalist, culorile bine alese, vezi repede mana unui arhitect care stie bine ceea ce trebuie sa stie un arhitect.
Meniul domnului Philippe Dupre e minimalist si el, foarte scurt, daca e sa-l masuram cu almanahurile pe care le gasim pe mesele mai tuturor restaurantelor din Bucuresti. E un meniu frantuzesc cuminte, mai degraba traditional, cu descrierile mancarurilor simple, reduse la esential, adica asa cum a fost si pana acum.
Mancarea frantuzeasca a domnului Philippe Dupre e buna si foarte buna, adica asa cum a fost si pana acum. Domnul Philippe Dupre e un chef francez foarte serios si dedicat. Poate ca nu e el cel mai creativ si inventiv, nu stiu cate retete a inventat in ultima luna, sau in ultimul an, sau daca a inventat vreuna vreodata, insa ce-i al lui e al lui, face doar ceea ce stie ca ii iese foarte bine.
Preturile sunt normale la Ici et La , nu sunt mici, dar daca stai si numeri cat de putine restaurante cu bucatarie frantuzeasca adevarata sunt in Bucuresti – si acum zic de bucataria fina -, merita banii din plin.
Domnul Philippe Dupre stie foarte multe despre bucataria frantuzeasca si despre mancare, in general, dar cum sa-si aleaga chelnerii nu cred ca stie prea multe. El crede ca daca in bucatarie ai nevoie de oameni cu multa experienta, la fel e si in sala. Probabil ca nu a aflat ca experienta nu tine loc si de minte, de educatie si de multe altele. Am avut o experienta socanta cu unul dintre chelnerii lui, dar nu o mai descriu aici, pentru ca am auzit ca dupa cateva zile l-a trimis acasa pe acel chelner, si asta fara legatura cu socul meu.
Sper sa-i mearga bine domnului Philippe Dupre, la cat de serios face lucrurile si la cat de mult munceste, si sa nu lase niste chelneri sa-i ruineze reputatia si afacerea… (GB – iunie 2017)
Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii august ne-a adus deja inaugurarea mai multor locatii in Bucuresti.Despre Cismigiu - Bistro La Etaj, deschis la inceputul lunii aug...
Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici et La, a avut loc petrecerea de aniversare a 105 ani de existenta a cladirii Cismigiu si 5 ani de la renovarea si redeschiderea H...
Gambrinus, un brand aproape pierdut
Am revenit la Beraria Gambrinus de mai multe ori, avand adesea drum prin fata ei cand merg la sala de concerte pe care o avem la Palatul Universul. S-a golit de cl...
Pret mediu pe meniu: 163 lei (39 lei antreurile, 63 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Jun-2017
Mancare
8.88
Specifica bucatariei
9.5
Vita
Peste
Legume
9
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
8.00
Rapiditate
8
Contact
8
Atentie la detalii
8
Ambianta
10.00
Exterior
10
Interior
10
Gradina
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
8.95
Criteriul
Jun-2017
Mancare
8.88
Specifica bucatariei
9.5
Vita
Peste
Legume
9
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
8.00
Rapiditate
8
Contact
8
Atentie la detalii
8
Ambianta
10.00
Exterior
10
Interior
10
Gradina
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
8.95
Centrul Vechi al Bucurestiului, cunoscut si ca Centrul Istoric…
Data actualizarii: 16/12/2019
Ici et La (Hotel Cismigiu) - Bd. Regina Elisabeta, nr. 38, etajul 6 (Hotel Cismigiu)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.