Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Il Mulino – Cam asa mananca italienii obisnuiti

Trattoria Il Mulino, restaurant italian popular in Bucuresti In casa aceea din poarta Manastirii Radu Voda au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului. Cred ca primul a fost israelian, Legenda se chema, unul dintre cele doua cu aceasta bucatarie din Bucuresti. Apoi s-a chemat Casa Montefiore, si acum, de cativa ani buni, e Il Mulino, adica „moara”, dupa cum clar o sugereaza si butaforia de la intrare.

Partea aceea de Bucuresti ar fi trebuit, si ar fi putut sa fie foarte frumoasa, cu tot farmecul si incarcatura orasului vechi, cu istorie si cu multa poezie, cu spiritualitae si cu copaci si cu flori, nu in ultimul rand. Insa alaturi de casele frumoase, sau chiar printre ele, niste bezmetici au decis sa se construiasca blocuri mari, sa se intoarca totul cu susul in jos si impotriva firii.

Casa Il Mulino e mijlocie, are un etaj fortat, probabil construit mai tarziu. Se ajunge la ea printr-o curte lunga, in care probabil ca e o terasa frumoasa vara. Au vreo trei saloane la parter, nu cred ca mai au ceva pentru clienti sus. Sunt amenajate intr-un stil meridional foarte traditional, rustic, cu mult lemn, culori mediteraneene, cu un mare cuptor cu lemne chiar la intrare.

Trattoria Il Mulino e un restaurant italienesc traditional, cred ca sunt chiar italieni cei care il tin, poate chiar si cei care gatesc pe acolo. Meniul e destul de lung, sunt felurile de mancare italieneasca clasica, foarte cunoscute deja, de-acum, bucurestenilor. Nu arata vreo intentie ca ar vrea sa iasa din zona bucatariei italienesti traditionale, probabil nici nu ar sti cum sa o faca, insa aceasta mare bucatarie e atat de bogata, incat nici nu ar avea nevoie vreodata sa faca ami mult de atat.

Am vorbit cu multi italieni in ultuma vreme, de cand am lansat proiectul cu evaluarea celor mai bune feluri de mancare din Bucuresti, si aproape toti au pus Trattoria Il Mulino pe lista cu restaurantele in care pot fi gasite cele mai bune paste traditionale italienesti in oras. Asa ca m-am grabit sa ajung si eu acolo si sa mananc paste.

Le-am spus academicienilor italieni (sunt membri ai Accademia Italiana della Cucina cei de la care am luat lectii), cu multa jena, ca eu nu prea sunt in stare sa vad o diferenta intre gusturile brute (adica doar fierte, fara nimic altceva) ale diferitelor paste, ca sunt ele ieftine, scumpe, din nord sau din sud, chiar din Italia sau facute la Ramnicu Valcea. M-au linistit cand mi-au spus ca foarte putini pot vedea aceste diferente de gusturi doar din aluat, si ca si ei tot la sosuri si ce mai e pe deasupra se uita.

Asadar, am luat un antreu cu salamurile lor traditionale si cu burrata, vitello tonnato, spaghetti carbonara si tortelloni cu trufe. Mie mi s-au parut foarte bune, lui Nick, invitatul meu (eu am fost invitatul lui, mai precis spus, fiindca el a platit vreo 425 de lei pe masa asta), om umblat prin lumea larga, ceva mai putin decat mie, pe ansamblu.

Cand am ajuns noi nu era nimeni in Trattoria Il Mulino, insa la scurt timp au inceput sa apara tot felul de clienti, si pana am plecat am dedus ca Il Mulino e un restaurant de succes, cu clientela recurenta, cel putin in parte.

Preturile sunt marisoare, insa nu par deplasate. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, te duce pe la vreo 300 de lei.

Trattoria Il Mulino e, asadar, unul dintre restaurantele traditionale italienesti bine asezate in Bucuresti, cu mancare buna pentru ceea ce inseamna bucatarie populara, fara pretentii care nu isi au locul intr-o trattoria. E de pus pe lista, asadar, si de catre cei care locuiesc sau lucreaza nu chiar in zona, pe malul Dambovitei dinspre Radu Voda. (GB – decembrie 2017)

Trattoria Il Mulino, restaurant cu bucatarie traditionala italiana langa Manastirea Radu Voda

Trattoria Il Mulino, restaurant italian popular in Bucuresti

Data actualizarii: 23/04/2020

Il Mulino  - Str. Radu Voda, nr. 28A

  • Anonim :

    Un restaurant excelent , mâncarea foarte buna , servirea buna , totul este perfect .

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close