Am revenit la Steak Up din Piata Dorobantilor. Au marit terasa afara, pe trotuar, si au pus si niste mese in interior, chiar in mijlocul pietei. Acum am luat supa de porumb si o specialitate cu vita recomandata de ei, cea din poza. Mancarea e buna, bine facuta, chiar si frumos aranjata pe farfurie. destul de scump pentru un street food, chiar si pentru o mancare buna, mai ales ca portiile nu sunt deloc mari. Pe o supa, o portie deloc mare de vita cu cartofi prajiti si doua oua si un pahar de vin am platit vreo 90 de lei. La pahar au vin Lacerta, pe care nu te-ai astepta sa-l gasesti la street food, si care costa vreo 25 de lei paharul, la fel si supa. Probabil incearca sa-i imite pe cei de la Raionul de Peste, care resusesc, intr-adevar, sa vand street food mult mai scump ca in Franta sau in Italia, de pilda. (GB – octombrie 2017)
*
Steak-up e un fel de street food de incinta, daca se poate spune asa, augmentat, un grill bar, insa vara devine o adevarata terasa, cu tot ce-i trebuie unui restaurant. Au luat un colt din Piata Dorobantilor (piata – piata, adica cea in care se vand legume, nu rondul cu parculet si zona din jurul lui, care tot la numele de Piata Dorobantilor raspunde), dinspre Beller, si au amenajat o mica bucatarie deschisa, cu tejghea, la care pot manca asezat direct acolo, pe scaune inalte, de bar. Au asteptat foarte mult pana sa fie gata, eu locuiesc acolo, in Beller, si vedeam mereu ca asteapta ca sa deschida, fie ca le lipsea vreo autorizatie sau altceva.
Steak-up e un steak house, dupa cum usor se deduce. Au gratare pentru carne, ca feluri principale, si alte cateva lucruri relativ simplu si rapid de pregatit alaturi: supe, salate, hamburgeri etc.
Au carne de calitate la Steak-up, un bucatar bun, echipamentele sunt si ele ca la restaurantele mari, asa ca vita si ce carnuri mai au ei acolo le ies destul de bune. Am mancat si supa, tot buna, si aceasta. Mi-au dat si un hamburger, au insistat sa-l gust, se vede treaba ca se mandresc cu el.
Cand s-a incalzit afara au deschis si terasa, pe trotuar, cateva mese puse pe un podium de lemn, copertina de panza, retractabila deasupra. E mai comod aici, intr-adevar, sper sa le mearga mai bine, pentru ca inauntru parca nu prea se inghesuia lumea.
Preturile sunt rezonabile, serviciul bun, dezinvolt, prietenos. Steak-up este, asadar, un loc bun de oprit si de mancat americaneste in Piata Dorobantilor. (GB – aprilie 2017)
Noodle Bar by Tuk Tuk, street food mai scump ca la restaurantele adevarateAm mancat de mai multe ori la Noodle Bar by Tuk Tuk din Piata Dorobantilor, fiindca e aproape de mine. E la fel de can...
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.