Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Casa Espana by Alioli, modelul latin de a mânca la restaurant...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

La Cuisine Francaise du Chef Samuel Le TorriellecLe salon chic du ...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Lokal boem cu design comunistLokal este un gastropub situat pe st...

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

Bucătăria Red AngusSalonul American Western Red Angus ...

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia KristensenTrec ...

Afiseaza

Il Locale –  Daca nu cresti intr-un an…

Un an de zile nu e o perioada lunga in pregatirea unui chef, insa nici scurta. Un chef bun si ambitios poate invata o multime de lucruri noi intr-un an si poate evolua vizibil, atat in ceea ce priveste alcatuirea unor noi meniuri, cat si in ceea ce gasesti in farfurie. Dar daca nu vezi o astfel de diferenta, inseamna ca este foarte probabil sa nici nu o mai vezi vreodata, si ca nu-l vei gasi prea curand pe acel om pe scurta lista a marilor chefs.

Nu stiu daca Il Locale au acelasi chef ca anul trecut, cand am fost eu acolo si am scris ca aceea nu e mancare fina, chiar daca i-am pus, totusi, in acea lista cu restaurante bucurestene cu astfel de bucatarii mai sofisticate. Dar sunt aproape convins ca e tot el, fiindca si acum pot spune cam acelasi lucru despre mancarea de la Il Locale, chiar daca le-am mai marit putin nota. Am marit-o pentru ca mancarea mi-a placut ceva mai mult la gust decat imi aduc aminte de cea de anul trecut, nu pentru ca ar fi mai fina.

Il Locale arata la fel de bine, totul e impecabil, nu am observat nimic deteriorat dupa trecerea unui an. Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Parcul Herastrau si din Bucuresti, cu o terasa plina de verdeata si de flori cu lacul alaturi.

Meniul e foarte lung pentru un restaurant care sa-ti inspire incredere ca vei primi ceva deosebit si sofisticat in farfurie. E un meniu cuminte, conservator, merge pe felurile cunoscute, comune, relativ simple. Nu stiu daca asa i-a cerut patronul Il Locale sau, pur si simplu, nu a vrut cheful sa faca altceva. Sau poate ca nu l-a dus mintea la mai mult decat atat.

Insa, la fel ca la alte restaurante scumpe si de succes din Herastrau sau din alte parti ale Bucurestiului, care nu au chefs foarte talentati, insa isi permit sa cumpere cele mai bune produse si ingrediente, poate iesi mancare foarte buna la gust si daca nu e originala.

Legumele de la Il Locale au fost surprinzator de bune si de bine facute; pestele proaspat si bun, dar fara sos – ca la trattoria, adica. Un mare chef nu ar lasa sa iasa pe sala un peste fara sos… Camembertul la cuptor a fost atat de bun pe cat poate fi un camembert de calitate. Ca l-a bagat cheful de la Il Locale intr-un cuptor, asa intreg cum l-a desfacut din pachet, si apoi in farfuria noastra, nu e mare “branza”. Pastele au fost foarte bune; ulei cam in exces si trufele nici proaste, dar nici cu vreun miros de care sa iti aduci aminte.

Chelnerul foarte atent si bine intentionat, rapid si eficient, dar speriat de nu se stie ce si stresat, fara sa fie in stare sa duca o conversatie, daramite sa initieze el una. Preturi ridicate, desigur, insa in linie cu ale celorlalte restaurante bune din Parcul Herastrau si din Bucuresti.

Il Locale e unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, chiar si asa, fara originalitate si finete in farfurie. Insa e mancare buna, bine facuta, muncita in bucatarie, cu ce se gaseste mai bun pe piata de produse si materii prime. Pentru moment e suficient pentru clientela bucuresteana, si va fi si in continuare, fara indoiala, pentru ca marele parc si marele lac tin loc de orice altceva. (GB – septembrie 2018)

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in bucataria de trattoria

Il Locale pare sa sa fie un restaurant nou al parcului Herastrau, cred ca e deschis in a doua parte a lui 2016. Oricum, toate arata ca noi la Il Locale, si chiar daca e un restaurant mai vechi, l-au renovat complet de curand.

Il Locale e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti, chiar avem arhitecti extrem de priceputi in amenajarile de restaurante si vad sunt si bani pe piata pentru asa ceva. Nu vezi in multe orase restaurante atat de frumoase ca acelea din Bucuresti, chiar si in capitalele importante.

Il Locale are doua intrari, una prin spate, i-am putea spune, din aleea prin care intri in parcul Herastrau, si una, cea mai spectaculoasa, din aleea de pe malul lacului. Il Locale e intre Nuba si Biutiful, intr-o constructie usoara, de tip hala. Amenajarile sunt spectaculoase la Il Locale, originale, cu multa imaginatie, totul e facut de la zero, dintr-o miscare, ca sa iasa un concept unitar.

Si terasa e foarte frumoas ala Il Locale, are copacii mari alaturi, multe flori. Nu e atat de mare ca cele ale altor restaurante din parcul Herastrau, insa e una dintre cele mai frumoase, si aceasta.

Il Locale e un restaurant italian, dupa cum face trimitere directa numele. Meniul e… (citeste tot)

Data actualizarii: 21/04/2020

Il Locale  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • BucurieEsti :

    il locale este foarte frumos amenajat si primitor

  • Vete :

    Scuze, articolul pare scris la comanda. Daca pentru o mancare medie cu indulgenta buna se da nota aproape 9, atunci ce note mai raman pentru cei care fac diferenta?

    Am fost o singura data. Mancarea in ton cu ce ai scris, nimic deosebit, nimic gresit. Dar nu ma mai intorc acolo din cauza chelnerului care parea deranjat de faptul ca are copii in restaurant. Asa privire urata si asa tonalitate cand se adresa copiilor am vazut doar la personajele negative din desene animate.

    Amenajarea desavarsita!

    • George Butunoiu :

      Vezi ce am scris in recenzia trecuta despre ei. Nota la mancare e mai mare decat ar trebui, intr-adevar, insa asa am apucat sa le dau si altora cu acelasi nivel si nu am vrut sa-i nedreptatesc pe ei. Insa le-am scazut nota la „bonusul evaluatorului”, ca sa compensez asta. GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close