Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Federatia Italiana de Bucatari este activa in Romania, incepand cu noiembrie 2017, fiind reprezentata prin Presedintele Chef Enza Barbaro, veteran bucatar si expert, cunoscator al realitatii romanesti de mai bine de 25 de ani.

Delegatia, abia infiintata, numara deja 50 de membri, printre care bucatari si restaurante din: Bucuresti, Timisoara, Targu-Mures, Bran, Brasov, Arad, Onesti, Valenii de Munte.

Sediul Delegatiei FIC Romania este in Bucuresti, Sos. Fundeni nr. 39, in cadrul Palazzo Italia, centru de afaceri si principalul sponsor al delegatiei.

Programul Delegatiei FIC, alcatuit de Presedintele Enza Barbaro, prevede axe fundamentale de structurare, precum:

  1. Asocierea intre diferiti bucatari italieni si romani, care practica si promoveaza bucataria italiana;
  2. Formarea si propagarea cunoasterii „Bucatariei Mediteraneene”;
  3. Promovarea bucatariei italiene prin intermediul scolilor si al familiilor cu copii, al studentilor si al parintilor, sau al forumurilor de informare;
  4. Cursuri de pregatire pentru o corecta utilizare a materiilor prime. Spre exemplu, utilizarea fainii, cu o atentie speciala catre „faina din grau dur remacinata”, mai sanatoasa decat orice alta faina;
  5. Cursuri de pregatire pentru paste, pizza si retete italiene;
  6. Alegerea produselor „originale” din diferite teritorii;
  7. Concursuri intre bucatari pentru pregatirea unei echipe care sa participe la campionatele din strainatate;
  8. Creativitate in bucatarie;
  9. Mancarurile legate de istoria si cultura popoarelor si regiunilor italiene;
  10. Comparatii si asemanari intre bucataria italiana si cea romaneasca;

Delegatia FIC Romania, grupeaza bucatari, restaurante, experti din domeniu, cat si critici, jurnalisti si membri onorifici, care ofera prestanta si stralucire Federatiei Italiene de Bucatari.

Ne vom bucura sa va avem alaturi, in marea noastra familie si va punem la dispozitie informatiile necesare pe www.ficromania.ro. (Comunicat de presa – ianuarie 2018)


Federazione Italiana Cuochi

– Delegazione ROMANIA –

Palazzo Italia Bucarest – Sos. Fundeni nr. 39, Dobroesti – IF, Romania 077086, Mail: segreteria@ficromania.ro; Website: www.ficromania.ro

Telefon: +40.722.366.437; Telefon: +40.723.383.199

Federatia Italia de Bucatari Federatia Italia de Bucatari

Data actualizarii: 01/02/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close