Articole care descriu derularea proiectelor Restocracy

Ord. dupa

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

16 comentarii

Ca in fiecare an, in ultima saptamana din ianuarie dam Premiile Re...

Evaluatorii Restocracy din juriile competitiei Topul Mancarurilor 2019...

Juriile competitiei Topul Restocracy al Mancarurilor 2019 (echipele de...

Pentru cele mai sugestive poze din competitia Topul Mancarurilor 2...

Restaurantele in scrise in competitia Topul Restocracy al Mancarurilor...

Saptamana viitoare vom incepe editia din 2019 a Topului Mancarurilor s...

S-a incheiat, cu intarziere, etapa de preselectie pentru categoria...

S-a incheiat preselectia si la categoria “sushi, sashimi, ramen si u...

S-a incheiat preselectia si la categoria "paste si risotto" din "Topul...

2 comentarii

S-a incheiat etapa de preselectie a competitiei "Topul Mancarurilor" R...

S-a incheiat etapa de preselectie pentru categoria "steak" (de vita) d...

Finala pentru cel mai bun foie gras din BucurestiSaptamana trecuta...

Am incheiat inscrierea la competitia Topul Mancarurilor 2018, si la sf...

Restaurantele inscrise in competitia Topul Mancarurilor 2018 si admise...

Restocracy task-forces (jury teams)Steak:

  • HE Mr Fel...

Afiseaza
comentarii

HipMenuS-a incheiat preselectia si la categoria “sushi, sashimi, ramen si udon” din “Topul mancarurilor” Restocracy 2018 din Bucuresti.

Competitia a fost stransa, juriul diversificat si reprezentativ, cu multi japonezi, dar si cu nejaponezi care au trait ani buni in Japonia si cunosc bine cultura si, mai ales, mancarea japonezilor.

Sunt multe restaurante japoneze in Bucuresti, insa cele cu alta mancare decat sushi nu sunt numeroase. Ramen au doar cateva, iar udon si mai putine, chiar foarte putine…

Alegerea a fost dificila si la aceasta categorie. Asa cum se intampla adesea in cazul bucatariilor indepartate geografic (exotice), aproape intotdeauna aceleasi mancaruri facute in partea lor de lume sunt foarte diferite de cele „pentru europeni / americani”, cum chiar ei insisi le prezinta. Prin urmare, japonezii din juriu si cei care au trait mult timp in Extremul Orient au avut tendinta sa le compare cu gusturile stiute de ei de acolo, pe cand ceilalti evaluatori au masurat mai degraba cu gustul european.

De aceea, unele restaurante de sushi foarte apreciate de catre bucuresteni, insa care fac un sushi „creativ”, chiar „fusion” (a se intelege cu infuzii europene sau din alte bucatarii), nu au avut castig de cauza si nu s-au regasit in lista finalistelor.

Restaurantele care au ajuns in finala competitiei pentru cele mai bune sushi, sashimi, ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt (in ordine alfabetica):

Sushi

Sashimi

Ramen & udon

Multumim sponsorilor Restocracy,  multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, si membrilor juriului, desigur…

Sponsorii Restocracy

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Sushi

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, categoria Sushi

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

ZenSushi (Victoriei), martie 2017

Zen Sushi Victoriei - Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de randCred ca primul Zen Sushi din Bucuresti a fost in Serban Voda, intr-o casa foarte mica, unde se taie cu bulevardul Ma...

ZenSushi (Victoriei)

Teoria pieptului de rață la ZenSushi VictorieiO vreme mi s-a părut că e o oarecare diferență între mâncarea de la ZenSushi Victoriei și cea de la ZenSushi din George Călinescu, cu ce...

Data actualizarii: 31/10/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close