Sub conducerea chefului Costin-Daniel Pălici, restaurantul La Vinuri lansează un nou meniu de sezon
La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Episcopiei, lângă Ateneul Român, anunță colaborarea cu Costin-Daniel Pălici, noul chef al proprietății.
Pasionat de arta gastronomică și de cultura culinară locală, Chef Daniel are o experiență de peste 7 ani în bucătărie, lucrând atât în localuri din țară, cât și din străinătate. Preparatele sale pornesc de la materiile prime, care trebuie să fie întotdeauna de calitate și proaspete, folosite în anotimpurile lor optime. De aceea, meniul pus la punct pentru localul La Vinuri este un amestec de ingrediente de sezon, gătite după tehnici moderne, creative, menite să le păstreze calitățile și să le potențeze aromele. Mai mult, la barul localului, oaspeții vor putea admira procesul de creație al chefului și se vor bucura de un meniu de degustare, ce ii va purta într-o experiență senzorială rafinată.
“Îmi place bucătăria românească, rețetele sale savuroase, adesea uitate în defavoarea celor internaționale, așa că vreau să readuc în atenția oaspeților mei câteva elemente iconice, foarte ofertante, cum sunt colțunașii, pălămida, obrajii de vită, cătina, hribii sau trufele de Transilvania. Cu toate acestea, cred ca orice chef trebuie să își pună amprenta asupra preparatelor pe care le servește, așa că felul în care le abordez este total diferit – am simplificat rețete, am integrat tehnici și elemente din alte bucătării, inclusiv cea moleculară, am adus împreună arome și texturi surprinzătoare, dând, astfel, o față nouă, modernă mâncărurilor.”, declară Chef Costin-Daniel Pălici.
Dintre preparatele noului meniu al localului, se remarcă ficatul de vițel cu spumă de lapte și cătină, arpagic glasat, piure de țelină și cotor de varză în oțet, pălămida gătită în ceapă verde, servită cu sos de midii afumate, piure, spumă de conopidă și cotor de conopidă murată sau pulpa de rață presată cu pastă de prune, tartar de vânătă cu ulei de nuci, ceapă coaptă, sos de ciuperci și găluște de hribi.
Pentru implementarea noilor preparate, chef Costin-Daniel Pălici va lucra îndeaproape cu furnizori și fermieri locali, vizitând cu consecvență târgurile și piețele din apropierea Bucureștiului și din țară. “Îmi place să îmi cumpăr personal ingredientele, să testez și să descopăr arome noi, să înțeleg textura fiecărui aliment și cum să mă joc cu ea. De aceea, lucrez cu mici agricultori care îmi oferă calitatea necesară și care mă ajută să folosesc diferite plante, pentru a le îmbina aromele. Ador menta cu gust de căpșune sau ananas, busuiocul cu aromă de scorțișoară și multe alte asemenea asocieri. Pentru mai multă flexibilitate, aleg, inclusiv, să îmi cultiv personal anumite plante aromatice și legume, precum busuiocul roșu și arpagicul”, adaugă cheful.
Meniul de mâncare al restaurantului este completat de o selecție de vinuri locale, cum sunt Davino, Metamorfosis, Avincis, dar și de selecții internaționale.
“Sosirea lui Daniel în bucătăria La Vinuri aduce cu sine o modificare a experienței oaspeților, care vor cunoaște, astfel, un nou tip de gastronomie românească, interpretată, mai rafinată, ce își are punctul de pornire în rădăcinile noastre culturale, dar care poate concura oricând cu cea internațională. Preparatele noului nostru chef sunt frumoase, elegante și aduc mereu un element de noutate, o creativitate culinară pe care o aștepți, dar care reușește să te surprindă.”, declară Cristian Preotu, proprietar La Vinuri.
Inaugurat în primăvara anului 2017, restaurantul La Vinuri are o capacitate de 20 de locuri și este deschis de marți până sâmbătă, în intervalul orar 16:00-23:00.
Despre grupul Le Manoir
Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, activând sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français și La Vinuri. (Comunicat de presa – februarie 2018)
Referinte
Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bunMicul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...
Comentarii (2)
Daca si asta are 7 ani experiență…. E vai de el săracu’
Stimate „Chef”, intitulat de el însuși. În general, în zilele noastre, buna educația și asumarea nu mai este considerată o adevărată valoare. Din acest motiv și comentariul lăsat este anonim și scris ca și cum ar fi o conversatie privată, agramată, nu ca și opinie la un articol publicat de niște persoane ce își dedică timpul împărtășind experienta proprie din în acel restaurant. Mi-ar plăcea să îți susții părerea cu argumente concrete, poate, într-o bună zi, și în fața celui criticat.
N.B.: Aș fi bucuroasă, de asemenea, să aflu că competențele tale pot depăși pe cele ale Chef-ului Daniel. În așa fel încât acel „săracu’ ” să fie bazat pe critici juste.