Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Casa Espana by Alioli, modelul latin de a mânca la restaurant...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

La Cuisine Francaise du Chef Samuel Le TorriellecLe salon chic du ...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Lokal boem cu design comunistLokal este un gastropub situat pe st...

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

Bucătăria Red AngusSalonul American Western Red Angus ...

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia KristensenTrec ...

Afiseaza

Caru cu Bere, o minune logistica

Caru cu Bere, restaurant turistic Nu merg des la Caru cu Bere, desi il consider un restaurant traditional romanesc bun, in general, daca e sa-l masor cu altele cu specific romanesc din Bucuresti. E ingrozitor de aglomerat tot timpul, inainte de toate, si apoi nu-mi place ce au facut in fata, terasa aceea acoperita foarte urata. Dar functionala pentru un asemenea puhoi de lume, nimic de zis…

Am luat cateva feluri de mancare la intamplare. Cand vine vorba despre mancare traditionala romaneasca, nu am preferinte bine conturate, mananc orice. E greu de crezut ca poate cineva sa faca mancare destul de buna pentru sute de oameni simultan, si dintr-un meniu nu tocmai scurt. Si totusi, Dragos Petrescu si Dan Mischie reusesc asta. Si nu e o intamplare, in toate restaurantele lor cu specific traditional romanesc le iese la fel de bine, am vazut de fiecare data cand am trecut pe acolo.

Si mai mult decat atat, serviciul a fost rapid la Caru cu Bere si destul de eficient. Ca erau osteniti bietii copii, e normal, nimeni nu ar astepta altceva intr-un loc in care alti 499 de clienti infuleca in jurul tau si le fac semne chelnerilor sa le aduca una sau alta.

De ce se duc turistii straini la Caru cu Bere e clar. De ce se duc bucurestenii neturisti in numar atat de mare, intr-o asemenea multime, e mai putin evident. Insa nu prea conteaza, sunt sigur ca marea majoritate pleaca multumiti de acolo. (GB – august 2019)

Terasa de la Caru cu Bere, tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos

Tumoarea de pe strada StavropoleosCaru cu Bere e perla coroanei lui Dragos Petrescu, poate cel mai spectaculos exemplu de ce poate sa faca un management bun dintr-o afacere care a fost moarta ani, sau chiar zeci de ani. Nu mai scriu acum, nici despre Dragos Petrescu, nici despre restaurantele lui si cum a reusit sa le umple el. E un local imens, are vreo 500 de locuri, si cred ca e plin in permanenta. Ba, mai mult, sta lumea si la coada ca sa apuce vreun loc.

E foarte frumos inauntru, intr-adevar, e de ajuns sa te uiti la poze ca sa te lamuresti repede. In fata au construit o monstruozitate, nu stiu cum de le-au dat voie sa faca asa ceva. Nu au stricat doar cladirea istorica, ci toata strada. Insa lumea se inghesuie sa stea sub mosntruozitate, dupa cum am spus.

Mancarea e asemanatoare cu cea de la Hanul Berarilor (Hanurile Berarilor, mai bine spus, pentru ca sunt doua). Nu e rea deloc, dar nici cine stie ce iesit din comun. Nici nu ar avea cum, de altfel, la un asemenea volum si cu un trafic mai mare decat cel al Garii de Nord.

Serviciul e surprinzator de bun, totusi, destul de rapid, cu copii buni, inimosi, dar cam extenuati de atata efort. Preturile sunt rezonabile.

Sunt oameni carora le place sa manance in harmalaie, alaturi de altii 499. Sa le fie de bine, si norocul lui Dragos Petrescu, acvest geniu al managementului care a stiut cum sa-i gaseasca si cum sa ii aduca la Caru cu Bere. (GB – mai 2017)

Marele salon Caru cu Bere

Terasa Caru cu Bere

 

Save

Data actualizarii: 23/04/2020

Caru cu bere  - Str. Stavropoleos, nr. 5 (Centrul Vechi)

  • Eliza :

    Pacat de locatie pentru ca cu siguranta nu voi reveni prea curand. Am rezervat o masa pentru 7 persoane cu o săptămana inainte. Am specificat clar ca doresc o masa la fereastra. Bineinteles, domnisoarele erau nedumerite de ce masa care ar fi trebuit sa imi fie mie alocata este ocupata. M-au trimis la o masa in capatul restaurantului, intr un loc inghesuit. A trebuit sa ma intorc la ele si sa le cer explicatii ca sa imi spuna intr un tarziu ca niste persoane au ocupat masa random. Si asta nu e nimic… dupa 2 ore si jumătate si o nota de aproape 1800 lei a venit managerul asistent sa ne spuna ca masa este alocata pentru 2 ore si jumătate, ca ar fi trebuit sa stim asta si ca el are o rezervare de 12 persoane si ca ar trebui sa plecam. Incredibil. Nimic altcevan.

  • Suzana :

    O legenda frumoasa, o poveste de neuitat despre cavaleri si berari, un loc fara de care Bucurestiul nu ar avea radacini si parfum. Mancarea a fost delicioasa! Despre lautari si atmosfera, numai de bine!

  • Alexandru Gavril :

    Capcana de turisti.

  • Gigi :

    Din cauza fluxului de clienti preparatele la gratar de la fripturi pana la mititei, inainte de aglomeratie se da o față la gratar dupa care se pun deoparte si cand vine comanda atunci se reîncălzesc la gratar de accea mititeii dumneavoastra erau jumatate reci si jumatate calzi si mai sunt multe aspecte neplacute si anormale despre felul in care se pregatesc produsele acolo.
    Vis a vis de Mr GB nu va faceti prea mari iluzii, este omul din umbra a lor si a multor patroni de restaurante pentru a le face imagine si reclama buna si invers pentru a denigra si strica imaginea concurentei la ‘’comanda’’

    • Cristian :

      N-as crede. Ceea ce scrie GB am gasit la fata locului. Ba chiar de vreo 2 ori, am facut eu niste recomandari (la comentarii) si ulterior, dupa ce a vizitat locatiile, a fost de aceiasi parere.

      Singura opinie unde nu ne-am inteles (si alti cititori fideli de-ai lui au fost tot in dezacord cu el) a fost Jaristea. Pt GB este un exemplu de bucatarie boiereasca, pt mine (si altii) un exemplu de toparlanie tipica anilor 1990, extrasa direct din „Filantropica”.
      Acum deh…nimeni nu-i perfect, exista mereu posibilitatea subiectvismului. Chiar si asa, GB a fost onest si a recunoscut ca fiind client cunoscut acolo (la Jaristea), probabil se ocupa de el altfel decat de restul clientilor buni de jumulit si de scuipat seminte in capul lor.

  • Maxime Bernier :

    Premiu? Domnu Butunoiu, vorbiti serios? Cea mai mare tzeapa pe care am luat-o in 2018. Ciorba de burta era cam ca dupa ce fusese la regim si gym, nu prea avea burta si mititeii erau reci, dar numai jumate din ei :-))) . Ceilalti erau calzi. Hahaha… Recunosc, chiar cu un an inainte erau mai decenti si locatia adauga la farmec. Dar e si plin de tzoparlani din Europa, un spaniol incepuse sa strige la altii d’ai lui, de parca era la el in tzoparlanie, sa-mi sparga timpanele.

  • Cristi :

    Sunt renumiti pe piata ca isi bat joc de angajati si nu exista respect, de asta multi ii evita…

  • Zatara :

    Micromanagementul defectuos, lipsa inovatiei si a schimbarilor, blocarea pe un singur post, (exista si avansarea in cazul beneficiilor intime) imposibilitatea de a avansa pentru cei care merita cu adevarat, de cele mai multe ori lipsa de respect, lipsa de siguranta a jobului sau lipsa de incredere in conducerea companiei.
    Nu este un mediu de lucru placut .
    Se creaza prea mult marketing fals.

  • John Doe :

    Hai sa fim seriosi si sa uitam tot lantul City Grill sau cum se mai numeste, genialitatea sta in cum sa reusesti sa ocolesti toate aceste restaurante unde nu faci decat sa te enervezi…