Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Linea Closer to The Moon, rooftop restaurant in Centrul Vechi din Bucuresti

Linea / Closer To The Moon a fost surpriza de proportii a primaverii acesteia. Auzisem de el inca de anul trecut, cand au deschis terasa de pe acoperis, mai intai, insa in toamna au deschis si salonul, dedesubt, la ultimul etaj al cladirii.

Linea / Closer To The Moon sunt pe varful cladirii vechi care are fostul si cunoscutul magazin Victoria (Lafayette, in vremurile mai frumoase ale Bucurestiului) intr-un capat, pe Calea Victoriei, vizavi de Biserica Zlatari, celalalt capat fiind mai in vale, spre cladirea Ministerului de Interne (Inspectoratul Politiei Romane).

Intrarea e pe partea stanga a cladirii, cam pe la mijloc, cum te uiti la ea din fata, din Calea Victoriei, pe straduta care coboara pe langa turnul cu BCR-ul (Tot Lipscani e, insa putini stiu asta). Nu am vazut nimic scris la intrare, asa ca te plimbi de cateva ori, in sus si in jos, pana te prinzi. Cred ca acolo erau scarile si intrarea de aprovizionare ale celebrului magazin.

Eu am luat-o pe scari, o zona nerenovata. Au lift, desigur, pentru ca etajele sunt destul de inalte. Insa chiar si asa, cred ca sunt cativa, mai speriosi din fire, care fac cale intoarsa, mai ales daca e noapte pe Calea Victoriei.

Cand am ajuns sus, la etajul 5, am ramas cu gura cascata! Linea / Closer To The Moon are un spatiu imens. In dreapta sunt bucatariile, inchise ermetic intr-un cub de sticla, bine echipate si cu multi bucatari, dupa cum se vede si in poze. In stanga e un salon mare, open space. E complet renovat, foarte bine proiectat, au platit arhitecti buni. Oricum, investitia pare foarte consistenta, se vad lucrari si structuri de constructie grele, masive acolo, cu mult otel. In capatul dinspre vest, spre Domnita Anastasia, au facut un foisor deschis, din care ai o priveliste panoramica impresionanta a vechiului Bucuresti. Bine ca m-au lasat sa fac poze, altfel ar fi fost imposibil de descris, indiferent cat text as fi putut eu pune.

Terasa de pe acoperis e si ea impresionanta la Linea / Closer To The Moon. Nu are niciun fel de acoperis, asa ca doar o mica parte din an poti sta acolo la vremea pranzului, daca nu vrei sa ajungi instantaneu la spital cu insolatie. Si cred ca nici nu o au deschisa in timpul zilei, ci doar dupa apus. Toamna tarziu si chiar in iernile blande, sau cand ploua, am auzit ca poti sta in cele cateva igluuri de plastic transparent, facute pentru grupuri de cateva persoane. Foarte de efect si acestea.

Meniul a fost o alta surpriza placuta. Bine conceput, se vede alt cap de profesionist aici. Scurt, cateva feluri de mancare, insa cu grija facute, a fost chiar bun ce am mancat la Linea / Closer To The Moon. Mancare atent gatita, frumos prezentata. Preturile normale, chiar un raport calitate – pret destul de bun, as zice, tinand seama de toate la un loc. Si serviciul bun, poate si pentru ca am ajuns eu foarte devreme si lumea abia incepea sa se adune.

Pana sa merg acolo si sa vad cu ochii mei, pusesem Linea / Closer To The Moon in lista cu localuri boeme ale Bucurestiului, insa acum l-am scos. E prea mare, cu o clientela prea eterogena ca sa se incadreze in definitiile boemei sau post-boemei. Insa nici nu cred ca si-au propus asta, poate chiar dimpotriva, fiindca boemii mananca mai putin si stau cu ceasurile in fata unei cafele sau a unei jumatati de lamaie.

Linea / Closer To The Moon e unul dintre localurile emblematice ale Centrului Vechi al Bucurestiului si al intregului oras, fara indoiala. Un proiect conceput si executat impecabil. Nu stiu al cui e sau cine l-a facut, insa le transmit admiratia mea, ca de fiecare data cand vad un lucru bine facut. Multi spun ca e cel mai indraznet proiect de local al Centrului Vechi, si cel mai bine realizat din punct de vedere tehnic. Si cel mai de succes din zona – dupa Caru cu Bere, desigur..Nu sunt un centrulvechist, nu le cunosc bine pe celelalte, insa nu m-ar mira deloc sa imi confirme cineva ca asa este. Oricum, daca stiti un proiect de local in Centrul Vechi mai bine facut decat acesta, va rog sa-mi spuneti, ca sa ma duc sa-l vad si sa scriu si despre acela… Multumesc! (GB – aprilie 2018)

Linea Closer to The Moon, rooftop restaurant in Centrul Vechi din Bucuresti

Linea Closer to The Moon, rooftop restaurant in Centrul Vechi din Bucuresti

Linea / Closer To The Moon

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Centrului Vechi al BucurestiuluiLinea / Closer To The Moon a fost surpriza de proportii a primaverii acesteia. Auzisem de el in...

Data actualizarii: 04/05/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close