Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului, in timp ce Amalia se ocupa de partea de management.
Povestea localului a inceput odata cu venirea lui Domenico (si a fratilor sai) in Romania, aici unde acesta s-a si stabilit si a deschis acest local specific sicilian, in care totul este adus din Sicilia, pana si vopseaua de pe ziduri.
Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?
Chef Domenico Bellantoni: Tot ce stiu am invatat de la parintii,fratii si surorile mai mari, provendind dintr-o familie cu 6 frati.
Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?
Chef Domenico Bellantoni: Cine gateste cu daruire si pasiune este deja un mare bucatar.
Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Domenico Bellantoni: Carnea de cal este preferata familiei noastre.
Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Domenico Bellantoni: Peste spada, fructe de mare si calamar la gratar.
Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Domenico Bellantoni: Vinete si zucchini siciliane evident, pentru ca textura este diferita.
Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?
Chef Domenico Bellantoni: Sammurigghiu, care este un sos cu ulei de masline si lamai siciliane, si il utilizez la majoritatea preparatelor.
Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?
Chef Domenico Bellantoni: Cofetaria este prin excelenta siciliana, iar un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”, asa cum am fost nominalizat de Regione Siciliana, trebuie sa prepare Cannolo siciliano si Cassata siciliana – regele si regina dulciurilor siciliane.
Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?
Chef Domenico Bellantoni: Pestele si fructele proaspate siciliane sunt specialitatea restaurantului nostru.
Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?
Chef Domenico Bellantoni: Familia noastra este toata de bucatari, pana si cel mai mic fiu al meu de 4 ani isi face singur pizza.
Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?
Chef Domenico Bellantoni: Cea mai buna bucatarie este cea mediteraneana, evident!
Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?
Chef Domenico Bellantoni: Nimic special.
Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?
Chef Domenico Bellantoni: Cammelo, varul meu sicilian, care ne trimite legumele, fructele si toate cele necesare pentru bucatarie.
Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?
Chef Domenico Bellantoni: In zilele noastre internetul gestioneaza tot.
Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?
Chef Domenico Bellantoni: Secretul unei bucatarii sanatoase sunt ingredientele si produsele proaspete. Noi aducem toate ingredientele din Sicilia, iar toate branzeturile le producem noi la fabrica noastra de mozzarella.
Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?
Chef Domenico Bellantoni: Un mare bucatar este de fapt un servitor umil care iti satisface papilele gustative.
Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?
Chef Domenico Bellantoni: Tot personalul face parte din familie, deci toata lumea se pliaza in functie de nevoie. Am inceput un proiect nou cu o fabrica de mozzarella si produse lactate proaspete si maturate in Bucuresti unde folosim laptele romanesc, dar mana de lucru si celelalte ingrediente din Italia.
Referinte
Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni "Bucatarul Ambasador al Siciliei in Lume" si Chef al restaurantului Belli Siciliani, pregateste martisoare dulci pentru 1 martie a...
Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione S...
Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, ...
Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpaticiM-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Bel...
Comentarii (1)
Un grande chef con un grande staff = grande ristorante ,complimenti evviva la Sicilia