Eram curios sa vad daca Gusteria ramane la acelasi concept ca la deschidere, cand am ajuns eu la ei prima data. Da, sunt la fel, au destui clienti care pareau mai degraba corporatisti, si nu studenti. Ceea ce inseamna ca si-au gasit o nisa pe piata si un loc ce poate sa fie destul de stabil. Mai trec peste un an… (GB – aprilie 2019)
Gusteria, un bistrou nestudentesc langa ASE
Gusteria e un mic bistrou de pe Lascar Catargiu, chiar la Piata Romana, cu mancare surprinzator de buna fata de ce ne asteptam sa gasim, stiind deja locul. E, de fapt, fostul „Metuka slow food”, acum cu alti proprietari si redeschis cu alt nume, Gusteria. Au deschis poarta de cateva zile, adica in mai 2018, dar cu acelasi concept de mancare de casa, slow food.
Metuka a avut viata destul de lunga, aproape 5 ani la parterul unui bloc vechi de pe frumoasa strada. Sunt sigur ca acolo a fost un garaj de parter, care a fost extins si foarte bine amenajat. Si inainte, pe vremea lui Metuka, arata bine, insa acum arata inca si mai bine, dupa reamenajare: destul de luminos, colorat, vesel, tineresc, modern, ambianta calda. Afara, la bulevard, au o mica terasa cu cateva mese, placuta si aceea. Amuzant este ca toaleta e mai mare decat bistroul… 🙂
Gusteria e un bistrou deschis inca de dimineata, cu meniu de mic dejun bine facut, iar pentru pranz si cina au vreo 15 feluri de mancare, cate ceva din toate, bucatarie urbana. Produsul pe care il scot in fata e ciolanul bavarez de porc cu varza, insa au si coaste, pui, vita, peste, si de fiecare data un meniu al zilei cu pret fix. Noi am luat limba cu masline si piure, ciolanul, desigur, coaste, si am primit si un „extra”, tot ceva cu porc. Toate destul de bune, mai putin sarea in exces in cateva locuri. Preturile marisoare, un pranz intreg, nu pe fuga, cu un pahar de vin, trece repede de 100 de lei.
Serviciul si el bun la Gusteria, personal, deschis, dezinvolt, potrivit unei ambiante de bistrou. Clienti erau, probabil corporatisti din zona, oameni de meniu fix, i-am vazut mancand repede si apoi plecand grabiti.
Gusteria nu pare sa se fi gandit la cei 30,000 de clienti potentiali din fata usii, de la ASE-ul de peste drum. Nu cred ca le vor primi vizita prea des daca nu adauga si ceva mai adaptat lor in meniu. Dar nu ar fi primii care sa-i ignore, am scris adesea despre localurile din Piata Romana care isi asteptau clientii de cine stie pe unde, studentii fiind neinteresanti pentru ei.
Oricat de neasteptat ar fi, Piata Romana, unul dintre cele cateva hot-spoturi ale Bucurestiului, are surprinzator de putine restaurante. Gusteria ocupa un loc gol, ar trebui sa aiba succes daca va face lucrurile cu cap. Sigur, sunt multi corporatisti in centrul centrului orasului, chiar blocuri intregi in apropiere. Ca sa nu mai spun de toti cei care trec pe acolo toata ziua, neincetat. Poti intelege, deci, daca iti explica cineva ca sunt clienti mai dezirabili decat studentii. Sa vedem… (GB – mai 2018)
Micul salon Gusteria
Terasa Gusteria
Portii: medii
Criteriul
Apr-2019
May-2018
Mancare
8.00
8.00
Specifica bucatariei
8
8
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8
8
Prezentare
8
8
Servicii
8.67
8.83
Rapiditate
9
8
Contact
9
9.5
Atentie la detalii
8
9
Ambianta
7.83
7.83
Exterior
8.5
8.5
Interior
7
7
Gradina
8
8
Bonusul evaluatorului
9
9
Nota finala
8.30
8.33
Criteriul
Apr-2019
Mancare
8.00
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
8.67
Rapiditate
9
Contact
9
Atentie la detalii
8
Ambianta
7.83
Exterior
8.5
Interior
7
Gradina
8
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
8.30
Bulevardul Magheru la Piata Romana, cu restaurantele La Placinte, KFC, Mc Donald’s, Gusteria si altele…
Data actualizarii: 22/06/2021
Gusteria - Bd. Lascar Catargiu, nr. 7 (Piata Romana)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.