Altii care nu se asteapta sa bei vin intr-un winebar…
Enotek e un winebar cu bistrou al unui mare distribuitor de vinuri, Vinimondo, deschis in august 2017 la parterul unei cladiri urate de pe Maria Rosetti, intre Vasile Lascar si Toamnei. Sunt case boieresti acolo, multe dintre ele darapanate acum, insa e Bucurestiul vechi, cu farmec. Cladirea hidoasa cu vreo doua niveluri pare construita mai incoace, dupa Revolutie, cine stie ce arhitect beat sau corupt de la primarie le-o fi dat unora autorizatie sa sluteasca mandra strada in acest fel.
Enotek ocupa tot parterul, cred, fiindca nu e mare hidosenia vinetie, din fericire. Cand intri dai de rasteluri cu vinuri, inalte, pana in tavan. Apoi vezi in dreapta o bucatarie deschisa, iar in partea cealalta, spre ferestre, cateva mese de bistrou, de braserie, mai degraba, o masa sociala interesanta si niste rafturi cu carti alaturi, care pot fi privite si ca un decor interesant, daca au si acest rol. In spate au o mica terasa de pe care poti vedea turla Bisericii Popa Chitu.
Meniul de la Enotek e scurt, abia daca trece de zece feluri, in total, bine facut si conceput, mai ales ca lasa sa se inteleaga ca se schimba saptamanal. Mancarea destul de buna. Serviciul bun, de asmenea, cu o chelnerita minuscula si adorabila, inimoasa si saritoare. Sigur, nu i-a dat prin minte sa ne intrebe ce vin bem, probabil ca citise deja in articolele mele ca nu se face sa intrebi asa ceva intr-un winebar… 🙂 Totusi, fetelor le-au oferit un vin spumant din partea lor, de notat!
Pentru bautorii de vin strain (nu au vinuri romanesti!), Enotek e winebar bistro fara surprize, si am auzit ca si-a facut deja o oarecare notorietate. Le doresc sa le fie bine, mi-a placut de ei. (GB – mai 2018)
Pret mediu pe meniu: 120 lei (32 lei antreurile, 43 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
May-2018
Mancare
8.50
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
8.5
Legume
Paste
9
Sosuri
8
Originalitate
8.5
Prezentare
8.5
Servicii
9.00
Rapiditate
8.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
9
Ambianta
7.83
Exterior
8
Interior
8
Gradina
7.5
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
8.57
Criteriul
May-2018
Mancare
8.50
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
8.5
Legume
Paste
9
Sosuri
8
Originalitate
8.5
Prezentare
8.5
Servicii
9.00
Rapiditate
8.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
9
Ambianta
7.83
Exterior
8
Interior
8
Gradina
7.5
Bonusul evaluatorului
9
Nota finala
8.57
Bucurestiul vechi unde se intalnesc C. A. Rosetti cu Maria Rosetti si cu I. L. Caragiale, in dreptul restaurantelor Chinese Garden si La Cena, apoi mai jos, la Vasile Lascar, unde sunt Zen Suhsi Fusion, la Hotelul Sarroglia, si bistroul winebar Enotek…
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.