M-am intors la Atypic dupa cateva luni, ca sa ma lamuresc mai bine ce e cu acest restaurant nou al Bucurestiului, cu un meniu “mozaic”, nu foarte uzual – de aici si numele, fara indoiala.
Micul restaurant e frumos, bine facut si amenajat, am scris despre el data trecuta si am pus si destule poze, nu mai revin. Acum am gasit si terasa deschisa: mica, inghesuita intre cladiri inalte, dar s-au straduit sa o faca placuta, atat cat se poate. Si daca ar gasi pe cineva care sa faca niste desene direct pe perete, cu o mana, si cu cealalta sa dea muzica mai incet, sunt sigur ca s-ar schimba destul de mult.
De data aceasta am luat doar o salata si un pui cu orez prajit. Carnea buna, dar nimci special, insa orezul foarte gustos si bine facut, si sosul surprinzator de bun, indeosebi. Salata cu branza la fel, buna si aceasta. Aceeasi chelnerita, sau sefa de sala, ce o fi fost ea, foarte dezinvolta si placuta. Clienti nu.
Mancarea e buna la Atypic, serviciul e mai bun decat la majoritatea celorlalte restaurante, insa cred ca nu e de ajuns pentru un restaurant mic si ascuns printre blocuri, pe care nici GPS-ul nu-l gaseste intotdeauna din prima. Daca lumea nu ajunge sa vorbeasca despre mancarea unui astfel de restaurant, cu greu te poti baza pe vecini, mai ales in Dorobantilor – Floreasca, adica zona cu cele mai multe restaurante bune din Bucuresti… (GB – septembrie 2018)
Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu
Au adus un chef cu nume sud-american, Pepe Mendoza vad ca-l numesc pe site. A venit sa-mi explice, e tanar si simpatic si vorbeste foarte bine romaneste, aproape nativ. Atypic se prezinta ca un restaurant „modern fusion”, insa nu prea pare sa fie asa, ci doar unul multicuisine. Care are in meniu cate ceva feluri de pe toate continentele, intr-adevar, insa mai degraba feluri nationale clasice. Fusion inseamna sa recunosti (influente din) mai multe bucatarii in aceeasi farfurie, adica in acelasi fel de mancare, nu sa alaturi mancaruri specifice diferitelor bucatarii in meniu. O sa trec de mai multe ori pe la ei, sunt chiar langa casa mea, o sa ma lamuresc daca e ceva fusion pe acolo sau nu. Dar pentru moment nu prea cred, si nici bucatarie fina nu pare sa fie la Atypic. Eu am luat o… (citeste tot)
Pret mediu pe meniu: 154 lei (36 lei antreurile, 60 lei felurile principale)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.