Scoici si Creveti
www.facebook.com/ScoicisiCreveti
Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si in Piata Victoriei
Lucrurile s-au petrecut in felul urmator: niste oameni care au un grup cu foarte multe restaurante, cateva zeci, au luat cadavrul fostului Sarpele Roz si au incercat sa-l resusciteze. Au facut acolo un restaurant grecesc, KOS. Dupa mai putin de jumatate de an, previzibil, as spune eu, au constatat ca nu merge asa cum credeau ei si au cautat o solutie.
Solutia a fost sa-i schimbe numele si (destul de putin, din cate mi-am dat seama) specificul, punand mai multe fructe de mare in meniu ca sa se asorteze cu noul nume, Scoici si Creveti. La ambianta nu am observat vreo schimbare. Ba dimpotriva, pe niste pereti inca mai apare numele KOS, iar pe meniul de bauturi la fel.
Terasa e, insa, mai frumoasa la actualul Scoici si Creveti, dar asta pentru ca a venit vara si s-au inverzit toate, au pus si niste flori, si o terasa atat de mare e ceva neasteptat in centrul centrului Bucurestiului.
Mancarea nu mi s-a parut cu nimic mai buna decat la fostul KOS, semn ca schimbarea e doar cosmetica. Serviciul a fost bun, preturile rezonabile. Clienti putini si grabiti, probabil de la numeroasele cladiri de birouri din jur.
Am fost la cateva restaurante din grupul lor, si in centru si departe, desi nu am scris despre toate. Pe cele din cartierele mai indepartate le-am vazut pline de mai multe ori. Asta le-a dat curaj, probabil, sa se aventureze si in centru si in nord. Restaurantul acesta unde au acum Scoici si Creveti e imens, e fostul Marul de Aur. Pe acesta nu cred ca-l umpli la fel ca pe Monza, de pilda, chiar daca are gradina aceasta mare si umbroasa. Clientii din centru au mai multe restaurante la indemana, unele chiar bune. Pe de alta parte, au si lefuri mai mari, si sunt mai usor despusi sa cheltuiasca ceva bani in plus pe o mancare chiar si cu putin mai buna.
Sper sa ma insel, le doresc sa le mearga bine, se vede ca s-au straduit mult. Dar nu cred ca-i va prinde sfarsitul anului cu acelasi nume, Scoici si Creveti… (GB – iunie 2018)
Referinte
Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul orașuluiA venit vara! Vremea frumoasă ne îndeamnă să ieșim din casă și să căutăm locuri care să ne bucure sufletu...
Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment...KOS e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in decembrie 2017 in locul faimosului Marul de Aur de pe vremea comunistilor, dat apo...
Pe Calea Victoriei nr. 163 găsim o bucățică din rai: Restaurant Scoici și Creveți.
Un loc în care iubitorii fructelor de mare se vor răsfăța cu delicii fără egal: raci, calamari, creveți, caracațițe, scoici, toate acestea preparate în fel și chip astfel încât să satisfacă și cele mai mofturoase papile gustative. Dacă vă decideți să vizitați acest loc, profitați din plin de surpriza culinară inedită: Seafood Bag – mix grozav de fructe de mare cu legume și sosuri irezistibile, preparat care se servește într-un mod inedit. Nu am vrea să vă dezvăluim întreaga surpriză, vă spunem doar că o să vă placă.
Chiar dacă nu vă “omorâți” cu fructele de mare, aici găsiți preparate care să bucure toate gusturile: burgeri suculenți, salate fresh, pline de vitamine și de savoare, deserturi irezistibile și multe alte bunătățuri. Atenție! Mâncarea crează dependență. Să nu ne auzim vorbe cum că nu v-am spus 🙂. Chiar dacă porțiile sunt generoase și, cu siguranță, vă veți sătura… nu o să vă puteți opri înainte de ultima îmbucătură. Bucurie la farfurie!
Ce o să vă mai placă
* Servirea! Ospătarii chiar își fac treaba așa cum scrie în fișa postului și își observă oaspeții încă de când pășesc în local, nu după două trei jocuri de Solitaire. Știu să vă explice și preparatele din meniu și să vă ajute să alegeți “acel ceva” pentru care o să mai reveniți aici.
* Parcarea. În toată aglomerația orașului aici te poți bucura încă de când ajungi pentru că există o… parcare privată. Așa că ați scăpat de un mare stres…. acela de a găsi un loc de parcare.
* Terasa. E generoasă și plină de verdeață, cu un design marin ce-ți va mai atenua măcar puțintel dorul de mare.
*Locul este extrem de friendly pentru cei mici. Exista un Kid Corner – leagăne și topogane și alte bucurii pentru copii.
Nu ne credeți pe cuvând, mergeți să vă convingeți: Calea Victoriei nr. 163. Restaurant Scoici și Creveți.
Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul orașului
A venit vara! Vremea frumoasă ne îndeamnă să ieșim din casă și să căutăm locuri care să ne bucure sufletul. Ei bine, nu trebuie să căutăm prea mult. Pe Calea Victoriei nr. 163 găsim o bucățică din rai: Restaurant Scoici și Creveți.
Un loc în care iubitorii fructelor de mare se vor răsfăța cu delicii fără egal: raci, calamari, creveți, caracațițe, scoici, toate acestea preparate în fel și chip astfel încât să satisfacă și cele mai mofturoase papile gustative. Dacă vă decideți să vizitați acest loc, profitați din plin de surpriza culinară inedită: Seafood Bag – mix grozav de fructe de mare cu legume și sosuri irezistibile, preparat care se servește într-un mod inedit. Nu am vrea să vă dezvăluim întreaga surpriză, vă spunem doar că o să vă placă.
Chiar dacă nu vă „omorâți” cu fructele de mare, aici găsiți preparate care să bucure toate gusturile: burgeri suculenți, salate fresh, pline de vitamine și de savoare, deserturi irezistibile și multe alte bunătățuri. Atenție! Mâncarea crează dependență. Să nu ne auzim vorbe cum că nu v-am spus 🙂. Chiar dacă porțiile sunt generoase și, cu siguranță, vă veți sătura… nu o să vă puteți opri înainte de ultima îmbucătură. Bucurie la farfurie!
Ce o să vă mai placă
* Servirea! Ospătarii chiar își fac treaba așa cum scrie în fișa postului și își observă oaspeții încă de când pășesc în local, nu după două trei jocuri de Solitaire. Știu să vă explice și preparatele din meniu și să vă ajute să alegeți „acel ceva” pentru care o să mai reveniți aici.
* Parcarea. În toată aglomerația orașului aici te poți bucura încă de când ajungi pentru că există o… parcare privată. Așa că ați scăpat de un mare stres…. acela de a găsi un loc de parcare.
* Terasa. E generoasă și plină de verdeață, cu un design marin ce-ți va mai atenua măcar puțintel dorul de mare.
*Locul este extrem de friendly pentru cei mici. Exista un Kid Corner – leagăne și topogane și alte bucurii pentru copii.
Nu ne credeți pe cuvând, mergeți să vă convingeți: Calea Victoriei nr. 163. Restaurant Scoici și Creveți. (Comunicat de presa – iunie 2018)
Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment…
KOS e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in decembrie 2017 in locul faimosului Marul de Aur de pe vremea comunistilor, dat apoi la o parte de Sarpele Roz, si poate or mai fi fost si alte restaurante in rastimp acolo.
KOS e al celor care mai au un restaurant grecesc, Santorini de la Piata Muncii, apoi La Raci si, probabil, si altele. Totul e mare la KOS: casa e mare, iar gradina si mai mare, si are chiar si niste copaci mari. E surprinzator sa vezi atata spatiu chiar in centrul centrului Bucurestiului, chiar daca nu sunt la strada.
Pentru cei care nu stiu, Marul de Aur, acum KOS, e in Piata Victoriei, chiar in spatele marelui bloc care incepe de pe Calea Victoriei si se termina pe Buzesti. KOS sunt in partea cu Calea Victoriei, si au o intrare si din Sevastopol.
Aici, in Piata Victoriei, par sa fi amenajat restaurantul cam la repezeala, cu economie. Cladirea e intinsa si nu are etaj, iar mobilierul si decorurile sunt cele din poze: lemn, tapete cu scene mitologice, trimiteri la Grecia, desigur.
Meniul de la KOS e lung, felurile obisnuite si cunoscute de-acum bucurestenilor ale bucatarie traditionale grecesti, prezentate simplu, sec. Eu am luat un „platou cu meze”, care nu era foarte platou, de fapt, ci trei farfurioare cu salata de vinete, o crema de branza si tzatziki – toate cam fara gust. Calamarul umplut cu branza a fost chiar foarte bun, iar gyrosul facut de mantuiala, a ramas pe farfurie, apoi a ajuns intr-un pachet pe care l-am dat primului sarac ce mi-a iesit in cale.
Serviciul a fost „dual” la KOS, ca sa-i spun astfel, cu o chelnerita blonda, frumoasa si senzuala, care facea eforturi mari sa inteleaga ce-i spun, aparent fara succes. Vazand-o in incurcatura evidenta, o alta, putin mai in varsta, a venit si a salvat situatia, am avut un dialog chiar foarte placut si eficient cu ea.
Clienti nu prea aveau la pranz la KOS, ceea ce facea ca saloanele acelea mari sa arate rece, cam deprimant. Poate ca deschiderea marii terase va schimba radical lucrurile din acest punct de vedere.
Au trecut destule luni de la deschidere, le-ar fi greu acum celor de la KOS sa puna lipsurile evidente pe seama inceputurilor. Dezinteresul pentru detalii e evident acolo, si cred ca e ceva ce vine de mai sus. Angajatii, furnizorii sau cine or mai fi fost acei neclienti, se plimbau in voie prin restaurant, gesticuland si vorbind cu totul neatenti la cei cativa (chiar daca foarte putini) clienti, garderoba de la intrare era intr-o dezordine totala, o bucatareasa a iesit in salon ca sa vorbeasca la telefon, probabil ca era prea mult zgomot in bucatarie…
Sa vedem ce vor face mai departe, insa cu formula actuala nu prea vad cum vor umple ei ditamai restaurantul. Presupun ca isi pun toata nadejdea in terasa, cand o fi sa se deschida. (GB – martie 2018)
Scoici si Creveti - Calea Victoriei, nr. 163 (Piata Victoriei)