Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Bucurestiul are unele dintre cele mai frumoase restaurante si cafenele din Europa, in special cele construite sau renovate complet in ultimii ani. Nu stiu restaurantele din celelalte orase mari din tara, insa am auzit ca si acolo sunt la fel de frumoase. In Bucuresti sunt cam 3,500 de restaurante si cafenele in care poti manca un pranz complet, si procentajul celor care te surprind placut ochiului cand intri, dintre toate acestea, e mai mare decat in multe orase mari ale Europei, ca sa nu mai spun de restul lumii, care nu sta deloc mai bine din acest punct de vedere.

De ce patronii si managerii romani pun mai multi bani in ambianta decat in camara si in bucatarie, e un alt subiect, al carui loc nu e in acest articol.

Am incercat sa fac o prima lista cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, pornind de la conservatoarele mele gusturi in materie, desigur, insa tocmai acesta este rolul articolului, sa ii indemn pe bucuresteni la sugestii pentru completarea acestei liste, care in final va fi pusa votului, sa vedem, si sa vada si patronii si managerii de restaurante, ce prefera clientii lor cand e vorba despre ambianta si amenajare.

Incepusem articolul cu titlul „cele mai frumoase si mai originale restaurante din Bucuresti”, insa imediat am separat „originalitatea”, care va face subiectul unui alt clasament.

Nu am inclus in aceasta lista restaurantele, cafenelele si terasele boeme (neo-boeme sau post-boeme, mai precis spus), fiindca acelea sunt lucruri semnificativ diferite (inclusiv din punctul de vedere al ambiantei) si merita o abordare separata. Lucram intens la asta, am primit si o finantare ca sa studiem boema bucuresteana. Vom publica si vom analiza pe larg rezultatele in curand, si cred ca originalitatea si frumusetea localurilor boeme se vor suprapune in buna masura.

Fiind atat de diferite ca infatisare si ca ambianta, am fost obligati sa le grupam intr-un fel, fiindca altminteri ar fi aproape imposibil de argumentat si de justificat o alaturare a unor stiulri adesea „opuse” intr-o singura lista.

Asadar, gruparile pe care le folosim noi cand vorbim despre frumusetea unor restaurante si localuri sunt:

  • Clasic elegant, aristocratic, ce nu are nevoie de explicatii
  • Clasic traditional, fie ca are vreun specific national sau nu, insa e vorba despre amenajari care te duc cu imaginatia mai mult spre secolul al XIX-lea sau prima jumatate a celui trecut
  • Rustic, la fel, de oriunde ar fi acesta
  • Eclectic – o inventie a noastra ca sa putem aduna la un loc restaurantele amenajate prin amestecuri de stiluri, destul de la moda in zilele noastre: nou cu vechi, modern, contemporan cu clasic, occidental cu neoccidental etc. O descriere mai operationala ar fi aceea ca aici intra ce ramane daca nu se potriveste in celalalte categorii.
  • Modern, adica stilurile acestea care nu existau defel acum 20 de ani, sa zicem (minimalismele de orice fel, insertii artistice etc.)

Exista o categorie de clienti ai restaurantelor care prefera restaurantele „cu peisaj”, adica situate in si inconjurare de locuri foarte frumoase: parcuri, lacuri, privelisti unice etc., indiferent cum arata ele inauntru sau ce primesti in farfurie. Pentru ei am facut categoria „De peisaj”.

Cele mai frumoase terase sunt aproape intotdeauna legate de peisajul din jur, si am fi putut sa le punem in categoria precedenta, insa cum multi dau o cautare dupa exact aceste cuvinte, adica „cele mai frumoase terase din Bucuresti”, ne-am gandit ca nu ar strica o lista separata.

Si, la fel, restaurantele cu panorama sunt tot „de peisaj”, insa le-am pus si pe ele separat, pentru ca sunt unii care le vor grupate in acest fel.

Daca o alta categorisire vi s-ar parea mai folositoare, va rugam sa ne scrieti. Si desigur, sa ne trimiteti toate sugestiile de restaurante frumoase si interesante pentru a intregi listele si a le putea apoi pune votului.

Va multumim dinainte pentru contributie!

George Butunoiu

Cele mai frumoase restaurante amenajate Clasic elegant (aristocratic)

Cele mai frumoase restaurante amenajate Clasic traditional

Cele mai frumoase restaurante amenajate Rustic

Cele mai frumoase restaurante amenajate Eclectic

Cele mai frumoase restaurante amenajate Modern

Cele mai frumoase restaurante De peisaj

Cele mai frumoase Terase

Cele mai frumoase restaurante cu vedere Panoramica

PS: ati observat, desigur, ca ordonarea e alfabetica

Data actualizarii: 17/06/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close