Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

13948 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4589 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1760 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

4546 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1415 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14423 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1231 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1777 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

819 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5540 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3928 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9794 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

1055 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2419 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2298 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3534 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

1060 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6556 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3399 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3735 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1814 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3893 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2445 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7589 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6437 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

5186 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2839 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1621 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

2202 vizite 5 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2846 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1313 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2687 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

776 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2258 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1680 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

7412 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8978 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5424 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4318 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7461 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5221 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2530 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2289 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3451 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

613 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6981 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2489 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

893 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3796 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2659 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Gambrinus, un brand aproape pierdut

Beraria Gambrinus, Hotel CismigiuAm revenit la Beraria Gambrinus de mai multe ori, avand adesea drum prin fata ei cand merg la sala de concerte pe care o avem la Palatul Universul. S-a golit de clienti, mobilierul si decorurile s-au cam degradat. Mancarea nu a fost niciodata prea deosebita, insa acum e chiar banala.

Cred ca s-au resemnat cu pierderea pe acest concept si incearca ceva nou – am vazut alaturi, in aceeasi cladire, insa in capatul dinspre Brezoianu, ca pregatesc deschiderea Noua Berarie Gambrinus. Nu stiu inca daca sunt aceiasi proprietari – probabil ca da, pentru ca nu oricine poate folosi acest celebru brand, socotesc eu. Sper sa gaseasca o formula castigatoare pana la urma, brandul „Gambrinus” a fost mai celebru chiar decat „Caru cu Bere„, si e mare pacat sa fie pierdut definitiv… (GB – august 2019)

Gambrinus, o berarie turistica

Gambrinus, alaturi de Capsa, Caru cu Bere si inca vreo cateva, dar nu foarte multe, sunt nume de patrimoniu in Literatura Romana, chiar si dincolo de cea interbelica. Dintre acestea, doar Caru cu Bere a ramas „pe piata” in zilele noastre, celelalte mai spun cate ceva doar batranilor nostalgici sau celor care mai deschid cate o carte din cand in cand.

Insa foarte putini mai stiu acum ca adevarata berarie Gambrinus, cea din scrierile lui Caragiale (si careia i-a asigurat si managementul, o vreme), nu era unde e acum Beraria Bambrinus, la parterul Hotelului Cismigiu, de pe Bulevardul Elisabeta, ci putin mai sus, unde Calea Victoriei face cruce cu Ion Campineanu. Cand eram eu student, pe vremea comunistilor, era o berarie Gambrinus acolo unde e si acum, intr-adevra, insa despre aceea nu cred ca a scris cineva…

Cred ca noua berarie Gambrinus a aparut odata cu readucerea la viata a Hotelului Cismigiu, dupa laborioase si scumpe lucrari de renovare, de refacere completa, mai bine zis. E unul dintre cele doua restaurante ale hotelului, al doilea fiind Ici et La, sus, la ultimul etaj, acesta.

Beraria Gambrinus arata foarte bine, nu am putut face mai multe poze, si mai detaliate, ca erau clienti inauntru si nu voiam sa pierd prea mult timp blurandu-le fetele cu Photoshopul. Arhitectul si-a facut bine treaba, a reusit sa recreeze o atmosfera de vechi Bucuresti, de roman. Au un singur salon, intrarea e pe coltul cladirii, unde Brezoianu face cruce cu Regina Elisabeta. Nu e nici mare, dar nici mic, dar e destul de inalt, ceea ce ii da o eleganta in plus. In spate au o platforma din care au facut un fel de mezanin, sunt si acolo cateva mese, daca vrei sa fii mai la separeu.

Nu au gradina la Gambrinus, o terasa, propriu-zisa, au doar cateva mese pe trotuar, care fac corp comun cu restaurantul dupa ce peretele de sticla se da cu totul la o parte, ceea ce sporeste si mai mult farmecul stabilimentului.

Meniul e romanesc la Beraria Gambrinus, o combinatie intre bucataria traditionala, taraneasca, cea citadina si cea boiereasca. Denumirile sunt foarte romantate, cu trimiteri literare, in special la personaje si pasaje din Caragiale, insa doar de dragul spectacolului, fiindca nu cred ca Bubico a mancat vreodata acea salata anume, sau ca e scris pe undeva ca Dandanache aprecia in mod special creierul preparat dupa reteta recuperata acum de Gambrinus. Insa asa se face in marketing, si oamenii apreciaza asta, mai ales turistii. Fiindca cei mai multi dintre cei de la Gambrinus arata a turisti de Centru Vechi.

Am fost la Beraria Gambrinus de mai multe ori, si cand au deschis-o, in primele zile, si acum, de curand. Mancarea e obisnuita, nu am gasit nimic special. Tin minte ca mi-a placut mai mult la inceput, atunci pareau sa-si fi propus sa faca din Gambrinus un restaurant cu specific romanesc de referinta in Bucuresti, insa cred ca ca si-au dat seama ca nu merita atata efort riscant si l-au lasat ca un restaurant turistic, de pasaj, de trafic, in care intri pentru ca treci prin fata, iti place cum arata si vrei sa-ti astamperi foamea sau, pur si simplu, sa nu bei o bere pe stomacul gol.

Preturile sunt marisoare la Gambrinus, ca pentru turisti, insa nu cine stie ce.

Serviciul cam apatic, impersonal, asa cum e peste tot in zonele turistice, nu numai la noi. Cand stii ca aproape sigur turistul cu rucsac in spate nu mai revine la tine in urmatorii cativa ani, nu-ti mai vine sa investesti prea mult in a-l face sa se simta bine primit. Au chelneri tineri, numai baieti, informali, in tricouri si in blugi, cu mintea in alta parte, asteptand sa se termine programul mai repede ca sa-si vada de ale lor.

Gambrinus e o berarie foarte frumoasa, cu turisti care iti dau o atmosfera de vacanta. E un loc foarte bun de oprit la o bere si un carnat alaturi, daca esti in zona. Nu am auzit pe nimeni, pana acum, vorbind despre Beraria Gambrinus atunci cand vine vorba despre cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti, ceea ce ma face, cu atat mai mult, sa o consider un local turistic, mai mult. (GB – mai 2017)

Bucătăria de la Gambrinus

 

Ici et La (Hotel Cismigiu)

Cum mananca franceziiIci et La s-a mutat din casa aceea oribil amenajata din Piata Romana, dupa multi ani. Si bine a facut! Am scris ca domnul Philippe Dupre merita mai mult pentru cat de mult m...

Casa Capsa

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucuresteni... Casa Capsa a fost inchisa o lunga vreme anul trecut, i-au dat drumul din nou in decembrie. M-am mirat, pentru ca totul...

Caru cu bere

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il consider un restaurant traditional romanesc bun, in general, daca e sa-l masor cu altele cu specific romanesc din Bucuresti. E in...

Data actualizarii: 26/07/2022

Gambrinus  - Bd. Regina Elisabeta, nr. 38 (Hotel Cișmigiu)

  • Nicolae :

    Atitudine de escroc.

    Am comandat gratar de vita. Existand mai multe variante, ospatarul mi-a prezentat mai multe bucati crude, fara sa ma intrebe cat doresc sau sa-mi spuna care este cantitatea minima pentru gratar.
    Mi-a adus gratar facut din intrega bucata de 900 gr. Am platit insa nu recomand nimanui sa viziteze acest local.

    Asa ceva n-am mai intalnit nici macar in Romania.

  • Coman Constantin :

    Vai de steaua ei de carciuma. Mancare praf, ospatari praf.