Ma asteptam sa vad pana acum mai multe bistrouri-atelier ale unor bucatari independenti (chefs / private chefs) in Bucuresti, adica niste localuri in care masa seamana mai mult cu o cina invitat la cineva acasa decat la un restaurant. Exista mai multe astfel de formate: table d’hote / table of the host cand chiar mergi la cineva acasa, impreuna cu mai multi necunoscuti la o masa in sufrageria chefului, insa care face asta in mod regulat, sunt pop-up restaurants si supper clubs, un fel de bistrouri ad-hoc si diverse forme alternative de mancat “out of home”.
Am auzit despre cateva astfel de initiative si in Bucuresti, destul de sporadice si de efemere, totusi, insa nu-mi aduc aminte sa fi mancat intr-un astfel de loc pana acum. Asa ca, atunci cand am auzit despre initiativa lui Constantin Turculet, un chef talentat pe care il cunoscusem inainte, m-am mobilizat si m-am dus.
Constantin Turculet e un bucatar din pasiune, din vocatie. A facut asta o lunga perioada prin Anglia, apoi a fost chef si consultant pe la cateva restaurante in Bucuresti. Acum s-a decis, dupa modelul occidental, sa-si deschida propriul sau “atelier” in care experimenteaza tot felul de retete si de tehnici, ale caror rezultate le pune in niste meniuri fixe pe care le serveste trei zile pe saptamana, doar la cina, celor care se inscriu pe lista de oaspeti din vreme. Dar nu mai mult de 10 pe… (citeste tot)
Portii: medii
Criteriul
Aug-2018
Mancare
8.80
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
9
Legume
9
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
9.00
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
8
Ambianta
7.00
Exterior
7
Interior
7
Gradina
7
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.32
Criteriul
Aug-2018
Mancare
8.80
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
9
Legume
9
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
9.00
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
8
Ambianta
7.00
Exterior
7
Interior
7
Gradina
7
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.32
Strada Buzesti si imprejurimile, cu numeroase restaurante, cafenele si alte localuri: Thalia, Maison Mignon, Idomemos, Dr Felix 9, bistroul-atelier Say. al Chef Constantin Turculet, Kali, Mc Donald’s si altele…
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.