Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti
Osteria Gioia e si el un restaurant cunoscut deja bine al Bucurestiului, mai ales ca unii il considera cel mai bun restaurant cu bucatarie italiana din oras. Daca pe acest subiect inca mai sunt discutii, in privinta raportului calitate (a mancarii) / pret, aproape sigur sta cel mai bine.
Casa in care e Osteria Goioa, deschis(a) cu destul de mult timp in urma, e ciudata, si nu imi dau seama daca e vreo casa veche, complet reamenajata, sau o constructie noua. E pe Ion Mihalache, aproape de Muzeul Taranului Roman, de intersectia cu Monetariei.
Are un nivel si jumatate, adica o sala de marime medie, tip vagon, lunga si ingusta, cu o platforma deasupra, pe jumatatea spatiului, in lung, marginita de o balustrada. Acolo sus mai sunt cateva mese, insa rar se duce cineva. Au si o terasa mica, inghesuita, fara copaci, vrdeata sau vreun decor cat de cat deosebit.
Inauntru arata bine, conceptul e unitar si bine realizat, desi culorile prea inchise pentru un spatiu putin luminos, chiar daca are un perete de sticla pe partea cu bulevardul.
Insa lumea merge la Osteria Gioia pentru mancare. Au doi bucatari din Sicilia, tata si fiu, care au pregatit un meniu echilibrat, nu prea lung, cu mancare fina, chiar si cand e vorba despre niste feluri din bucataria lor italiana traditionala. Tot ce am mancat la ei a fost bun si foarte bun, in special pastele, clatitele cu hribi, ravioli cu bibilica, lasagna cu praz, dar si deserturile.
Serviciul e bun la Osteria Gioia, cel putin pentru mine, fiindca ma cunosc de multa vreme, imi stiu toate toanele si au grija de ele. Si, in plus, stiu si ca sunt prieten cu Vlad Mihulescu, zis Vova, stapanul locului, care ma iscodeste de fiecare data sa-i spun daca e ceva in neregula acolo.
Preturile sunt rezonabile la Osteria Gioia, mai ales pentru un restaurant italian cu mancare fina, cred ca nu au niciun fel care sa treaca de 100 de lei. Nu e de mirare ca au foarte multi clienti recurenti, pe care ii vad de fiecare data cand ajung acolo.
Osteria Gioia e, deci, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, cu o calitate absolut constanta, mancare buna si preturi rezonabile. Merita venit chiar din alt colt al orasului, atunci cand vrei sa mergi la sigur si cu mancarea, si cu banii. (GB – februarie 2017)
Joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 19.00 a avut loc deschiderea oficiala a restaurantului AV8 situat in complexul Aviatorilor 8, cel care gazduieste alte 5 restaurante (Japanos, Manufaktura by DonCafe, ...
In aceasta saptamana s-a deschis AV8, ultimul restaurant din ansamblul Aviatorilor 8, de la Piata Victoriei. Era si cel mai asteptat din seria de restaurante de acolo, si unul dintre cele mai asteptat...
Pret mediu pe meniu: 138 lei (33 lei antreurile, 53 lei felurile principale)
Portii: medii
Cele mai bune feluri: Ravioli cu bibilica, Lasagna cu praz, Clatite cu ricotta si hribi
Criteriul
Feb-2017
Mancare
9.13
Specifica bucatariei
9.5
Vita
9
Peste
9.5
Legume
9
Paste
10
Sosuri
9
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
9.50
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
8.17
Exterior
8
Interior
9
Gradina
7.5
Bonusul evaluatorului
10
Nota finala
9.19
Criteriul
Feb-2017
Mancare
9.13
Specifica bucatariei
9.5
Vita
9
Peste
9.5
Legume
9
Paste
10
Sosuri
9
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
9.50
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
8.17
Exterior
8
Interior
9
Gradina
7.5
Bonusul evaluatorului
10
Nota finala
9.19
Data actualizarii: 01/01/2019
Osteria Gioia - Bd. Ion Mihalache, nr. 16 (Piata Victoriei)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.