Complex Herastrau
www.facebook.com/complexherastrau
0786.778.800; 0212.322.128
Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau
Complexul Herastrau are un restaurant imens, intra peste doua mii de petrecareti acolo. E bine intretinut, ingrijit, desi cu luxul altor timpuri. In ceea ce priveste mancarea, insa, Restaurantul Herastrau a fost multi ani in coada listei cu vecinii lui. Am auzit ca au decis sa schimbe lucrurile, si am mai revenit de cateva ori ca sa vad daca se si intampla.
Au adus de cateva luni un chef nou, pe chilianul Cezar Alonso Velasquez Baez, care a lucrat in restaurante mari, cunoscute si de sucecs. Chef Cezar a ales politica pasilor marunti. A imbunatatit ce s-a putut la meniurile existente, un fel de bucatarie nedefinita, ceva multicuisine cu de toate: si bucatarie urbana romaneasca, si italiana populara si ce s-a mai nimerit in mintea celor care au fost inainte. Si prezentarea e mai ingrijita acum, in genul marilor restaurante de pe vremuri. Pentru cei obisnuiti mai ales cu moda mai minimalista a vremurilor de azi, un scenariu de felul celui de la Herastrau poate sa fie chiar foarte interesant.
Noi am luat un storceag adevarat de morun, foarte bun, coaste de porc cu varza, foarte bune si ele, o vanata vegetariana umpluta, un curcan si un tartar de ton care au fost asa si asa, la fel si desertul de la sfarsit, o savarina. Prezentarea foarte buna, portiile mari, preturi moderate, serviciul bun, eficient.
Chef Cezar Alonso Velasquez Baez va face schimbari treptate in meniu in perioada urmatoare. Nu stim inca in ce fel, in ce directie, cat de radicale si cat de rapide. Clar este ca Restaurantul Herastrau e decis sa-si recastige o pozitionare la care pot ajunge daca chiar vor sa faca asta. Directia pare potrivita, primii pasi se vad. Noi le dorim succes! (GB – noiembrie 2019)
Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau…
Am revenit la Complexul Herastrau dupa un an, mi s-a parut ca-l vad schimbat in bine din toate punctele de vedere, de la renovari la saloanele interioare si pana la cele trei terase, cea din curtea interioara, cea de pe malul lacului si cea de pe ponton, chiar pe lac. Mi-au dat voie sa fac poze acum, spre diferenta de anul trecut, si descrierea e mult mai clara in acest fel vizual, desigur. Au multe saloane la Complexul Herastrau, e imens, incap acolo mii de oameni daca ocupa toate spatiile din interior si de pe terase. Pot face doua sau trei nunti deodata, fara indoiala.
Meniul pare sa fie acelasi, totusi, facut de cineva ramas cu totul si cu totul in urma vremurilor. Mi-au spus ca au adus acum alt chef si ca din toamna vor fi schimbari semnificative. Mi-e greu sa cred, daca patronii aceia au lasat lucrurile sa mearga astfel atatia ani, desi aveau toate resursele la indemana ca sa faca un restaurant cu adevarat bun si serios din Complexul Herastrau, si nu Cenusareasa parcului. Dar sa asteptam si sa vedem, mai stii… Eu am luat (citeste tot)
Bucataria de la Restaurant Herastrau, Chef Cezar Alonso Velasquez Baez
Saloanele Restaurantului Herastrau
Terasele Restaurantului Herastrau
Referinte
Unul dintre marile restaurante turistice ale BucurestiuluiPescarus e un mare restaurant al parcului Herastrau, insa din partea cu bulevardul Aviatorilor, unde se termina si incepe bulevardul Beij...
Nu am fost chiar la toate restaurantele din Parcul Herastrau, mai sunt cateva la care nu am ajuns inca. Pana acum credeam ca La Fattoria, Il Calcio sau Complex Herastrau sunt cele mai modeste, ca sa o...
Unul dintre ultimii aparatori ai gloriei apuse a marilor restaurante comunisteCine mergea des la restaurant acum un sfert de secol, imediat dupa Revolutie, stie cat de faimos era Mc Moni's, din Co...
Pescarus nu e genul meu de restaurant, insa nu pot sa nu-i felicit!Am revenit de cateva ori, e la fel. Nici nu ma asteptam la altceva, nici nu cred ca ar putea sa fie altfel un restaurant atat de ...
Am inceput sa inventariem restaurantele din Bucuresti care au spatii de joaca pentru copii, unele chiar meniuri speciale pentru ei, care sunt „child-friendly” sau „kid-friendly”, ca sa folosim niste atribute care s-au impus deja in limbajul parintilor, mai ales in cel al corporatistilor.
Astazi scriu despre cel care este, se pare, cel mai child-friendly dintre toate cele din Bucuresti, poate dintre toate restaurantele din tara: Complexul Herastrau, cu faimoasa lui, de acum, Insula a Copiilor din Parcul Herastrau.
Cand vorbim despre Child-friendly, Complexul Herastrau este unul dintre locurile cele mai interesante pe care le veti intalni in Bucuresti.
Insula Copiilor, asa cum se numeste spatiul dedicat celor mici, este un loc de joaca de dimensiuni impresionate (peste 3000 mp), pe care alte restaurante nu le au nici macar pentru saloanele de servit masa, daramite doar pentru spatiul dedicat copiilor.
Insula Copiilor s-a inaugurat in anul 2004 si este parte componenta a Complexului Herastrau, dar cu management sau, cel putin, gestiune diferita, dupa cum am inteles eu.
Astfel, in cei peste 3000 de metri patrati, Insula Copiilor poate gazdui in jur de 300 de copii si 400 de adulti simultan, si cifrele sunt oarecum estimative, de vreme ce spatiul este unul extrem de adaptabil.
Realmente, spatiul este o insula aflata pe Lacul Herastrau, in spatele Complexului, adica in partea opusa intrarii dinspre parcare. Accesul se face prin Complex si apoi trecand puntea din lemn, care leaga Insula de uscat. Tot la acces trebuie sa amintim ca, fara masina, este un pic mai greu sa ajungeti aici, dar nu imposibil! Cu metroul (Aurel Vlaicu) si apoi autobuzul, ori doar cu autobuzul (301), pana pe Sos. Nordului, nr. 7-9, apoi pe jos prin Herastrau, pana in parcarea Complexului Herastrau (aprox. 15 min).
Activitatile pentru copii sunt variate. Cele mai multe instalatii sunt cele gonflabile (cred ca peste 10 asemenea instalatii: tobogane, perne, palate, tarcuri etc.) si sunt amplasate in toate zonele insulei, pentru a fi accesibile tuturor copiilor, unele cu dimensiuni impresionante (peste 5 metri).
Totodata, pe Insula Copiilor exista si un parc de aventura pentru alpinism cu personal calificat in acest sens, un debarcader al Insulei pentru plimbari pe lac cu vaporasul propriu, jocuri, masinute electrice, dar si o scena unde, in week-end, au loc cate 4-5 spectacole in fiecare zi (karaoke, teatru, concursuri si jocuri cu premii, minidisco, circ, magicieni, face-painting etc.), precum si spatii de diferite dimensiuni (paviloane, foisoare) care pot gazdui petreceri private.
Partea placuta a acestui spatiu este ca mesele la care pot sta insotitorii adulti sunt pozitionate in proximitatea locurilor de joaca, astfel incat acestia pot supraveghea pe cei mici, pentru ca, sa nu uit, Insula Copiilor beneficiaza de mai multe elemente care sa asigure buna-dispozitie si siguranta copiilor si, implicit, a parintilor. In primul rand, spatiul este ingradit pentru a nu permite iesirea sau caderea accidentala (in apa) a copiilor. Apoi, exista atat supraveghetori ai spatiilor de joaca (ai instalatiilor gonflabile, de fapt!), cat si agenti de paza, precum si asistenta medicala, la caz de nevoie. Totusi, instructiunile de utilizare a echipamentelor gonflabile mentioneaza ca fiecare copil trebuie sa fie supravegheat de insotitorul sau, cel cu care a si venit pe Insula; pentru ca fiecare copil trebuie sa fie insotit de cel putin un adult, cand vine aici.
Poate singurul inconvenient al Insulei Copiilor (pe langa faptul ca accesul este contra cost) ar fi profilul ei sezonier, pentru ca pe timp de iarna activitatile se muta in corabia Treasure Hunter. Corabia cu Pirati, cum se mai numeste, este o corabie la propriu, realizata din lemn. Are 3 etaje, dintre care 2 interioare si puntea superioara, zonele interioare fiind incalzite pe timp de iarna, dupa cum ne-au spus cei din conducere. Sincer, nici nu m-am gandit ca s-ar putea sa exista si alta varianta!
In primul dintre cele doua spatii interioare ale Corabiei cu Pirati se gasesc diferite jocuri mecanice si electronice cu jetoane, o piscina cu bile si tot felul de pirati si figurine specifice, in marime naturala. Cel de-al doilea nivel interior este un spatiu de aproximativ 60 de locuri unde se poate desfasura o petrecere, in timp ce puntea superioara exterioara este atractia Corabiei, si locul unde nu poti pleca fara sa faci macar o poza.
Pe langa acestea, in sezonul de iarna urmeaza sa se amenajeze pe Insula si unele instalatii de sezon: patinoar, sanius, tubing (pe derdelus) etc.
Asa cum am amintit, accesul pe Insula Copiilor este contra cost, insa doar a copiilor intre 2 si 12 ani, in timp ce adultii, precum si copiii mai mici sau mai mari au accesul gratuit.
Pentru a lua masa, copiii beneficiaza de 3 variante de meniuri cu mancaruri clasice pentru cei mici: piept de pui, frigarui, legume, cartofi, piure, crochete de cascaval, salate etc., precum si sucuri neacidulate sau apa plata. Adultii pot comanda atat din meniul propriu al restaurantului de pe Insula Copiilor, precum si preparate din bucataria Complexului Herastrau.
Deschisa intre orele 10.00 si 21.30, pe tot sezonul verii, Insula Copiilor este una dintre optiunile principale ale celor care locuiesc in apropierea Parcului Herastrau si numai a acestora.
Impresia personala este ca, desi activitatile pentru cei mici sunt deosebit de variate, unele chiar interesante, locul se lupta sa-si depaseasca trecutul, care inca mai adie uneori. In general, sunt o multime de atractii pentru cei mici, care ii vor capacita cu siguranta, unele chiar si pe parinti, dar pe de alta parte sunt alte mici detalii care mi-au provocat aceasta senzatie, si ma refer la unele constructii metalice, amenajari si inscrisuri sau copertine, care poarta inca marca vremurilor apuse. Insa, poate ca intentia celor de acolo nici nu este sa-mi schimbe mie (si altora ca mine) senzatiile, ci sa ii distreze pe cei mici. Iar copiii, slava Domnului, ca se bucura suficient de mult de prezent, si nu mai au timp sa isi puna si asemenea probleme inutile! (Daniel Catoi – august 2017)
Parcul si Lacul Herastrau din Bucuresti, cu multele sala restaurante, terase si cluburi…
Parcul si Lacul Herastrau la ecluze
Restaurantul Herăstrău este printre restaurantele cu tradiție din București, se pare una dintre construcțiile arhitectonice atribuite renumitului prof. Octav Doicescu. În jurul anului 1949, încă ne mai călcau pragul cuconițele „cu o botină din cea mai fină”, iar mai apoi, „în vremea comuniștilor” se spune că aici ar fi pus țara la cale Gheoghe Gheorgiu Dej și tot aici a cântat cu foc Gică Petrescu „Fetițe dulci ca’n București”.
Poate că bucureșteanul mai vechi ne știe ca un loc dedicat pentru nunți, botezuri, cununii, evenimente corporate, da! Celebram în continuare cele mai frumoase evenimente din viața ta! Ne reinventăm permanent prin frumoase grădini de vară, terase pe malul lacului si spatii interioare. Însă, noul restaurant Herăstrău nu este doar despre evenimentele importante din viața fiecarui om ci si pe implinirea celei de-a cincea nevoi relaționale a omului – nevoia de intimitate. Așadar, pentru un cadru intim în care să simți natura, întâlniri cu prietenii la un pahar de vorbă și un vin vechi din vinoteca noastră, seri petrecute în familie sau, pur si simplu, un meeting cu colaboratorii altcumva decât la muncă putem rezerva o masă, sau unul dintre separeele cu personalitate: sala – Shakespeare, Privet !, Enescu, Le Matin.
Restaurantul Herăstrău dispune de un spațiu de joacă interior, special amenajat pentru copii și supravegheat de animator în weekend. De joi până duminică oaspeții restaurantului se pot bucura de muzica live.
Saloanele Restaurantului Herăstrău:
- Salon Four Season – până la 120 de oaspeți se pot bucura de programul artistic de pe cele două nivele ale sălii
- Salon Shakespeare – poate aduna până la 30 de invitați în fața șemineului
- Salon Enescu- unde 20 de oaspeți dispun de o terasă și cea mai frumoasă priveliște a lacului Herăstrău
- Salon Privet! – la masa ovală se pot întâlni doar 12 persoane pentru cele mai discrete întâlniri
- Terasa Lake Garden – terasa unde in perioda calda a anului pot urmări programul artistic până la 150 de persoane
- Terasa Lake Lounge – terasa de pe pontonul cu climatizare poate găzdui până la 80 de clienți în perioada aprilie – noiembrie
- Vaporașul Lăstunul – cu summer open-bar, live-cooking și până la 60 de invitați îți poți petrece cele mai deosebite ocazii în largul lacului Herăstrău. Am gazduit lansari de produse, petreceri corporate, team-buildinguri.
Chef Cesar Velasques
Cesar Velasques este originar din Chile de unde a inceput cariera de bucatar pe care a continuat-o in Spania timp de 10 ani iar de 5 ani este in Romania.
In Spania a facut cursuri de signature kitchen cu bucatari recunoscuti, inclusiv cu stea Michelin. De acolo a invatat sa respecte principiile gatitului corect si “respectul” pentru materia prima calitativa. Considera bucataria romaneasca un diamant neslefuit ce poate fi abordata in nenumarate feluri.
De jumătate de an îl avem ca chef bucătar pe Cesar Alonso Velasquez Baez care a adus mari schimbari în bucătărie ce se pot vedea și în calitatea meniului care este în continuare 50/50 internațional si traditional „gatit mai sanatos cu un touch de modern”. Chef-ului ii place sa discute direct cu clientii și sa personalizeze meniurile propuse pentru evenimente, mese organizate și livrari. Considera munca in echipa Herastrau o adevarata provocare profesionala.
Consideram ca ne avantajeaza maniera în care vede Cesar bucătăria noastră traditionala și a fost de bun augur suflul nou pe care l-a adus în echipa și bucătăria noastră. (noiembrie 2019)
*
Restaurant Herastrau
Soseaua Nordului 7-9
Program zilnic 12:00-23:00
0786778800
www.herastrau.ro
https://www.facebook.com/restaurantherastrau/
Chef Cesar Velasques
Saloanele Restaurantului Herastrau
Complex Herastrau - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)
Comentarii (1)
Imaginati-va cat de placut este sa te cazezi ca tot omul si sa constati ca imparti camera cu zeci de PLOȘNITE zburatoare Am observat ca au facut si alte persoane sesizare,dar ce va pasa voua..va luati banii …uraaa si la gara !