Patriotismul intr-o forma si cu imagini pe care le-am cam uitat
Vatra Neamului de la Bucuresti (de la Balotesti, mai precis spus) e fratele romanesc al unui foarte cunoscut restaurant de la Chisinau, poate chiar cel mai cunoscut, cu acelasi nume, Vatra Neamului.
Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Avram, patronul Vatra Neamurilor cand a preluat fostul magazin de mobila de pe DN1, la intrarea in Balotesti. E o cladire imensa, cu trei niveluri, pe care a amenajat-o dupa toate standardele luxului si patriotismului moldovenesc. Din alte vremuri si din alt file, pentru multi bucuresteni, insa poate tocmai de aceea mie imi place foarte mult si merg cu multa nostalgie la Vatra Neamului.
Cand nu au evenimente mari, cei de la Vatra Neamului folosesc doar salile de la parter – foarte mari, oricum. Seara, din cand in cand, au si muzica de la diverse formatii care vin sa cante acolo.
Meniul de la Vatra Neamului e basarabean, evident! Asemanator cu bucataria romaneasca, in general, si foarte tare cu cea moldoveneasca, tot evident. De aceea l-am lasat la categoria „restaurante romanesti”, totusi, si nu l-am pus la „altele”. Au si cateva feluri cu trimitere catre bucataria rusa.
Mancarea e buna, mai ales pentru straini, mai putin obisnuiti cu bucatariile slave si balcanice, grase si grele. Placintele, in mod special, sunt foarte apreciate, si cred ca acestea sunt una dintre atractiile de la Vatra Neamului. Mai ales ca se fac si in fata ta, niste gospodine trebaluiesc de zor intr-un colt unde au amenajata placintaria, cu saci de faina alaturi, sucitoare si tot restul.
Serviciul e bun, personalcu chelneri care nu sunt frustrati din cauza jobului lor. Preturile sunt normale.
Vatra Neamului e, deci, unul dintre restaurantele deja cunoscute in Bucuresti, printre cele cu specific national, moldovenesc, in cazul de fata. E de mers acolo mai ales cand aveti mai mult timp la indemana si nu sunteti pe fuga. (GB – februarie 2017)
Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa!Nu credeam ca voi fi nevoit sa scriu din nou de rau despre serviciul de La Placinte, imi zisesem ca abia au deschis si ca se vor aseza si ei...
Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamului din imediata apropiere a Capitalei.Vatra Neamului de la Bucuresti (de la Balotesti, mai precis spus) e fratele romanesc al ...
Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...
Despre cele doua mari restaurante cu specific national moldovenesc din Chisianu, Vatra Neamului si La Taifas scriu impreuna, pentru ca eu (si nu sunt singurul) le consider acelasi restaurant, practic,...
Restaurantul Vatra Neamului
Suntem Restaurantul Vatra Neamului – cel mai bun restaurant cu specific traditional romanesc care reflecta istoria, traditia si cultura neamului din cele mai vechi timpuri, pana in prezent.
Meniurile noastre impresioneaza prin retete traditionale intr-o interpretare moderna, avand la baza gastronomia romaneasca, moldoveneasca si basarabeana, pe alocuri cu influente ucrainene, rusesti, turcesti si sarbesti.
Dispunem de 5 saloane, de la 30 pana la 300 locuri, cu o capacitate totala de 800 de locuri. Stilul decorativ al restaurantului reprezinta o perfecta imbinare intre elemente istorice si cultura neamului romanesc, avand o arhitectura impunatoare si ambianta specifica ospetelor regale. Anual, reusim sa organizam sute de evenimente, petreceri, conferinte, cocktail-uri, nunti, botezuri si aniversari.
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.