Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului

Eu ma dusesem sa caut restaurantul Yardini, stiam ca au o gradina frumoasa, si am dat de Edo Sushi in locul lor. Edo Garden, mai precis spus, fratele mai mic al lui Edo Sushi, care e de mai multi ani in gangul de pe Calea Victoriei, la Piata Amzei.

Si cei de la Edo Garden scot gradina in fata, cum e si normal, pentru ca s-a dus vestea locului pentru gradina aceea, si mai putin pentru restaurantul careia ii apartinea.

Edo Garden sunt intr-o casa veche de pe Stirbei Voda, unde face cruce cu Schitu Magureanu si cu Popa Tatu. Pare sa fie un apartament alaturi de alte cateva, mai degraba. Sunt cateva camere mici, amenajate foarte minimalist si interesant, cu pereti acoperiti cu scabduri negre, mobilier simplu din lemn.

Gradina e spatioasa, au cateva salcii mari care o acopera in intregime, un iaz cu crapi japonezi in mijloc. Mesele sunt de jur imprejurul zidurilor, tot negre si ele si scaunele, acoperite cu pergole ca sa poti sta si cand ploua. In spate au banchete nerge (banci din scanduri, exact), iar pergolele sunt si ele negre, evident. In jurul iazului au o masa patrata inalta de bar.

In Calea Victoriei, Edo Sushi au numai sushi, nu au loc pentru bucatarie calda, insa aici, la Edo Garden au si alte mancaruri. Meniul e destul de lung, au tot felul de combinatii de sushi si apoi alte feluri din bucataria japoneza traditionala. Nu au intrat pe bucataria japoneza fina sau pe cea moderna, mai creativa, si poate ca au facut bine, acelea sunt pretentioase si riscante, nu atat din cauza retetelor, cat a produselor si ingredientelor, pe care nu le gasesti aici cu usurinta.

Sushi-ul era bun la Edo Sushi din Calea Victoriei, cand am fost acolo, si a fost bun si aici, la Edo Garden. Supa miso a fost mai banala si aproape fara alge. Insa algele din salata de alge au fost foarte bune, la fel si orezul prajit cu legume. Pastele cu carne de porc (ramen noodles) au fost bune, niste legume tempura (Ysai ebi tempura) destul de bune si ele. Rata teriyaki a fost foarte buna, cel mai bun fel din bogata masa pe care am avut-o. Am luat si un vin de prune, adus tocmai din Japonia, de care cei de la Edo Garden erau mandri fiindca nimeni altcineva din Bucuresti nu il are, dar era un fel de compot, parca era zeama de la un compot de prune bine indulcit si pusa intr-o sticla cu vin. Mi l-au scos de pe nota de plata cand am vazut ce figura am facut la intrebarea lor daca mi-a placut… 🙁 Am platit 160 de lei pe toate acestea, plus un capuccino, ceea ce e rezonabil.

Serviciul a fost foarte bun, natural, dezinvolt, destul de rapid, atent, fara politeturi fortate, fara gesturi inutile, cu o chelnerita frumoasa si expresiva si doi chelneri tineri si foarte in forma, si ei.

Edo Garden a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani, mai ales ca l-am descoperit din intamplare si intr-un loc pe care il stiam. Pentru studentii de la Conservator, la cativa pasi peste drum, sau pentru numerosii corporatisti din zona poate sa fie o alegere foarte buna, mai ales ca partea aceea de Bucuresti e cam saraca in restaurante bune. Si chiar pentru cei care vin mai de departe poate sa fie o optiune de pus pe lista, cu combinatia aceasta avantajoasa de mancare buna la preturi rezonabile si intr-o gradina frumoasa si ascunsa a centrului Bucurestiului. (GB – iulie 2017)

Data actualizarii: 31/10/2018

Edo Garden, iulie 2017  - Str. Știrbei Vodă, nr. 84A

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close