Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la Sis Kebab nu e ceea ce pare…

Sis Kebab e un restaurant arabesc vechi al Bucurestiului, deschis in 2000, cred ca inca de pe atunci in acelasi loc, pe Dacia, in capatul aproape de Mosilor. Au o casa destul de mare acolo, de tip vagon, ingusta dar lunga, cu etaj.

Spre strada au un mic magazin din care poti lua pentru acasa produse de-ale lor din carne, crude sau facute acolo, pe loc, la gratarul de alaturi. Mai au si galantare cu dulciurile lor arabesti, foarte bune.

Daca treci de acest punct de vanzare, ajungi in primul salon. Mai au si sus, la etaj, vreo doua sau trei. Sunt amenajate saracacios, cu ce le-a picat in mana, nu a mai fost varuit de ani si ani, locul arata neingrijit, degradat.

Si terasa de la Sis Kebab e la fel, doar niste mese cu scaune si umbrele, fara nimic altceva, fara vreo planta sau un decor. Nu e de mirare, cam asa arata majoritatea localurilor orientale, din Nordul Africii pana in Orientul Indepartat, trecand prin Orientul Mijlociu, fie ele libaneze, arabesti, persane, indiene sau ce mai e pe acolo.

Probabil ca sa redea acest specific oriental cat mai bine, sa para cat mai autentici, cei de la Sis Kebab au taiat fetele de masa cu cutitul, le-au ars cu tigara, au desenat cateva pete pe ele. Le-a iesit perfect stratagema, juri ca sunt originale…

Meniul de la Sis Kebab e imens, greu de crezut ca pot face bine atatea feluri de mancare. Am mancat la ei de mai multe ori, si lucrurile s-au petrecut in felul urmator: am ajuns, am mancat, a fost asa si asa mancarea si am scris si eu despre ea exact cum mi s-a parut. Domnul Sami (sau Samy?), patronul, a citit, s-a simtit nedreptatit si a cautat o solutie. A facut rost de numarul meu de telefon si m-a invitat la o masa pe care a pregatit-o el pentru prietenii lui. M-am dus, erau numai arabi, cred ca eram singurul crestin si monogam de acolo. Si, intr-adevar, am mancat atat de mult si atat de bine, incat a trebuit sa scriu si un al doilea articol, in care spuneam ca la Sis Kebab poti gasi cea mai buna mancare arabeasca din Bucuresti, daca domnul Sami (sau Samy?) vrea asta.

Acum pare sa se repete scenariul. Intram noi la Sis Kebab, si pustiu tot! Nimeni, nici afara, nici inauntru. Mi-am adus aminte ca e Ramadanul la ei, nu pun gura nici pe apa, nici pe mancare pana noaptea, asa ca nu m-am mai mirat, stiind ca la Sis Kebab cei mai multi clienti sunt arabi de-ai lor.

Intr-adevar, nu se asteptau sa apara cineva acolo cand soarele era exact in mijlocul cerului, cred ca bucataria era si inchisa cu lacatul. S-au pus repede in miscare, in incropit ce le-am cerut si ni le-au adus pana la urma. Mancarea a fost destul de buna, insa nici pe departe asa cum stiu ca domnul Sami (sau Samy?) poate sa o faca daca vrea. Humusul a fost chiar bun, sambousek si fatoush la fel, kafta bunicica, dar se putea si mai buna. Si orezul cu fidea, reincalzit la microunde, a fost rezonabil. Lipia veche si fara gust, cine stie de pe unde or fi recuperat-o. Deserturile foarte bune, evident!

Preturile sunt relativ mici la Sis Kebab, masurate cu cifrele de la alte restaurante din Lista Restocracy, cu jumatate de suta de lei poti manca pe saturate.

Serviciul a fost interesant, asa cum e aproape de fiecare data in restaurantele arabesti si orientale. Ne-au servit o fata vesela si dezinvolta, de parca ne stia de cand lumea si eram la ea in curte pentru un gratar, si un arab tinerel, abia ii ies tuleiele de barba musulmana, vesel foc si pus pe glume, sugubat, cu pofta de viata si de distractie. Ne-au binedispus teribil, le-am si facut poze si i-am pus, in tandem, in lista cu cei mai buni chelneri din Bucuresti. Cand i-am intrebat cum ii cheama, am aflat ca e Samy (cu y, a subliniat), fiul patronului, domnul Sami (sau Samy?). Pe chelnerita o cheama Mary, si pe ea la fel ca pe mama ei!

Acum ma astept ca domnul Sami (sau Samy?) sa citeasca ce am scris, sa se simta nedreptatit si sa caute prin telefon numarul meu, daca l-o fi pastrat, sau sa faca din nou rost de el. Probabil ca iar voi ajunge la Sis Kebab in curand, voi manca pana mi se va face rau si voi scrie un nou articol despre ei, despre mancarea arabeasca de la Sis Kebab, despre domnul Sami (sau Samy?), despre sugubatul lui fiu si despre adorabila Mary…

Am stat mult pe ganduri daca sa pun sau nu Sis Kebab in Lista Restocracy, lista cu cele mai bune restaurante din Bucuresti, din fiecare tip important de bucatarie. Cand am intra si am vazut cum arata, am zis ca sigur nu ii pun. Cand am gustat din humus si din sambousek am zis ca ii pun, totusi, dar dupa lipie erau scosi definitiv din Lista. La desert si, mai ales, dupa inveselirea din preajma celor doi, iarasi erau in Lista

Oricum, asa s-a intamplat cu mai multe restaurante care sunt in Lista noastra. Am si scris, foarte clar, ca restaurantele sunt evaluate si notate mai degraba in functie de ce sunt capabili sa faca daca chiar vor, nu neaparat dupa ce primeste in farfurie un client pe care nu il baga prea tare in seama. E drept, mai multi patroni de restaurante ma cunosc si ma chema in mod expres sa imi arate de ce sunt in stare bucatarii lor, daca vor. Nu pot sa nu tin seama de asta, asa ca incerc sa fac o medie intre ce mananc acolo cand nu stie patronul ca vin si ce mananc atunci cand anunta el in bucatarie ca pentru mine sa gateasca cu mult mai multa atentie… (GB – iunie 2017)

Damascus Palace, octombrie 2017

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati Am fost de doua ori la Damascus Palace in ultima vreme, de fiecare data cu cate un grup mai mare de oameni, asa ca Ahmad, cheful sirian si asociat in af...

Damascus Palace

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ArabiaDamascus Palace a ajuns sa fie destul de cunoscut printre restaurantele arabesti din Bucuresti, chiar daca e departe...

Data actualizarii: 18/11/2019

Sis Kebab  - Bd. Dacia, nr. 137

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close