Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftDoamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasadorului Indoneziei in Romania, ES Domnul Muhammad Amhar Azeth, care si-a inceput misiunea diplomatica in tara noastra in mai 2018.

Cu o perioada de peste 25 de ani petrecuti in cadrul Ambasadei Indoneziei din Romania, doamna Melania Dragna ne-a acordat un interviu, impartasindu-ne din experienta si din cunostintele sale in domeniul gastronomic.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Melania Dragne: De la mama, si secretele de la strabunicul care a fost bucatar in Armata Romana.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Melania Dragne: Toti suntem bucatari mai mari sau mai mici, fiecare am pregatit candva o omleta si o salata. Dar ca sa devii bucatar iti trebuie multi ani de profesat.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Ca bucatar nu ar trebui sa alegi, ci trebuie sa poti lucra cu toate tipurile de carne.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Pestele este cel mai sanatos (aliment). Nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, in special somonul, bibanul sau macroul.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va placecel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Cu oricare ! Fiecare leguma este plina de vitamine si trebuie consumata pentru a beneficia de aportul sau nutritiv.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Melania Dragne: Condimentele dau un plus de savoare. Imi place sa lucrez cu ghimbir, usturoi, dar si cocos.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Melania Dragne: Imi place sosul de alune (arahide), dar si sosul kecap, sosul sambal sau cel de alune- kecap.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Melania Dragne: Da. Budinca de caramel si cea de ciocolata sunt deserturile pe care le prepar cu cea mai mare placere!

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Melania Dragne: De regula, aleg sa prepar o supica de legume, rendang, creveti, lumpia, preparate specifice bucatariei asiatice.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale la resedinta?

Chef Melania Dragne: Cand pregatim mese importante la resedinta, imi place sa gatesc rendang, creveti sau peste la cuptor. In general, pregatesc preparate din bucataria indoneziana.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Melania Dragne: Nu!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Melania Dragne: Eu cred ca cei mai buni sunt francezii si le urmeaza indonezienii, dar si thailandezii.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Melania Dragne: In general, ne aprovizionam din hypermarketuri, precum Selgros sau Metro. De asemenea, pentru carne preferam magazinele cu carne proaspata, precum: Avicola Buzau, Transavia sau Avicola Bacau. Daca avem posibilitate, incercam sa cumparam si produse bio de la producatorii din jurul Bucurestiului. Alteori, unele produse pe care le achizitionam le luam din supermarketuri.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Melania Dragne: Este util pentru ca ma documentez cu noutati si aflu retete indoneziene pe care nu le cunosc inca.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos?

Chef Melania Dragne: Cu mare interes si responsabilitate. Noi, bucatarii avem o mare responsabilitate pentru a oferi preparate sanatoase si cu un aport caloric echilibrat.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Melania Dragne: Cred ca o mare provocare pentru bucatari sunt concursurile internationale.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra?

Chef Melania Dragne: Incerc sa dezvolt o colaborare foarte buna si sa dedic o atentie foarte mare celor cu care lucrez. De asemenea, incerc sa le arat tot ce stiu, toate cunostintele pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Bucataria este o pasiune, iar eu as “bucatari” tot timpul!

Data actualizarii: 24/07/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close