Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Trattoria Buongiorno Victoriei – Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei

Prin 2000 si ceva s-a deschis cu mare pompa restaurantul Downtown, sau Casa di David Downtown, cum era cunoscut, intr-o mare casa boiereasca de pe Lascar Catargiu, chiar unde se termina in Piata Victoriei. Au bagat foarte multi bani acolo, casa a fost restauranta dupa toate regulile si in cele mai mici detalii, cu materiale bune, de calitate, au mobilat-o somptuos si s-au apucat sa-i faca publicitate.

E o casa mare, au vrut sa aiba de toate acolo: un fel de club foarte exclusivist la subsol, cafenea, restaurant la parter si etaj, o terasa de balcon eleganta si cine stie ce planuri mai aveau. Au adus si bucatari buni, cu mare cheltuiala si acestia, tin minte ca mancarea era foarte buna la inceput. Preturile mari, evident.

Dragos Petrescu a stat cuminte si a asteptat sa ajunga la faliment, asa cum face el de fiecare data cand unii infatuati fac investitii nesabuite in case monument istoric spre a face restaurante scumpe pentru milionarii Bucurestiului despre care ei cred ca vor vrea sa manance mancare fina. Am scris de multe ori despre aceasta strategie (Blue Ocean?? 🙂 ) a lui Dragos Petrescu, care scoate toti banii din buzunarele infatuatilor si ii baga in ale lui.

Asadar, Dragos Petrescu a preluat si Casa di David Downtown, i-a schimbat placuta cu numele si a scris pe ea Trattoria Buongiorno Victoriei, a pus o mancare italieneasca obisnuita, a dat preturile in jus, si Trattoria Buongiorno Victoriei s-a umplut in scurt timp, si asa a ramas de atunci.

A facut si o terasa in curte, mai bine zis a inchis si a acoperit toata curtea, oriunde era putin loc acum sunt scaune inghesuite. Nu are niciun farmec terasa de la Trattoria Buongiorno Victoriei, e impersonala si intunecoasa, chiar contrasteaza cu eleganta casei si a interiorului, insa puhoaiele de corporatisti din cladirile de birouri de vizavi si din jur au nevoie sa-si umple burtile, inainte de a trece la experimente estetice si metafizice.

Nu mai scriu acum despre meniul, mancarea si preturile de la Trattoria Buongiorno Victoriei, sunt exact la fel ca la celelalte Trattoria Buongiorno, despre care am scris de mai multe ori. Si despre servicii am scris, insa repet, pentru ca e important: serviciile din restaurantele lui Dragos Petrescu sunt mai bune decat in majoritatea restaurantelor din Bucuresti echivalente ca volum si concept, pentru ca Dragos Petrescu stie ceva ce alti patroni de restaurante stiu si ei, dar nu vor sa creada.

Trattoria Buongiorno Victoriei e un mare restaurant al Pietei Victoriei, cu mancare si preturi rezonabile, servire buna si rapida, constant si previzibil (foarte important!), in care stii dinainte pentru ce te duci si ce gasesti. E o solutie foarte buna pentru cei care lucreaza sau locuiesc in zona, cu atat mai mult cu cat nu au de ales dintre multe variante. (GB – mai 2017)

Data actualizarii: 21/03/2022

Trattoria Buongiorno Victoriei  - Bd. Lascăr Catargiu, nr. 56 (Piata Victoriei)

  • Dominique Janin France :

    Inconcevable. 2 heures d’attente pour un plat (escalopes de porc et pommes de terre) – porc trop cuit et pommes de terre froides.
    A déconseiller.
    Dominique Française

  • Dan :

    Dragos face ce stie, bani di mancare mediocra si servire proasta….

    • George Butunoiu :

      La restaurantele lui romanesti mancarea mi se pare putin peste medie, iar serviciile chiar mult peste medie. GB

  • Dan :

    Dragos face ce stie, bani di mancare mediocra si servire proasta.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close