Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucuresti.

Casa Frumoasa

Veranda Casa Frumoasa e un mic restaurant deschis de mai multi ani pe Clopotarii Vechi, chiar in spatele bulevardului Lascar Catargiu. E o veranda in spatele unei case foarte frumoase Art Deco de pe marele bulevard, cu iesire in alta strada – si de aici i se trage si numele „Veranda Casa Frumoasa”. In casa din fata (foto) e un magazin cu haine barbatesti scumpe, cred ca tot asa se numeste si magazinul, casa Frumoasa”.

Cred ca proprietareasa, Julia Kristensen, o bogata lituanianca, si-a facut acest restaurant de lux mai mult ca sa aiba ea unde sa manance bine si sa stea cu prietenele ei, fiindca nu pare sa o arda prea tare la buzunar ca restaurantul e mai mult gol. Am mancat de mai multe ori la Veranda Casa Frumoasa in ultima vreme, si de fiecare data eram singuri in restaurant.

Si e pacat, fiindca nu numai ca Veranda Casa Frumoasa e un foarte frumos restaurant, ci si pentru ca se mananca bine acolo.

Au doar cateva mese la Veranda Casa Frumoasa, o singura sala, la parter. Foarte elegant si cu gust amenajata, luminoasa de la peretele si tavanul de sticla (veranda propriu-zisa, in forma de sera). Care veranda am inteles ca a fost facuta recent, nu era in constructia initiala.

Mobilierul si decorurile sunt si ele unicate, descrise de catre specialisti in diverse articole care s-a scris de-a lungul timpului despre aceasta Casa Frumoasa – sunt toate pe Internet, cu poze profesionist realizate, nu ca acestea de mai jos facute cu telefonul meu.

Terasa e si ea fumos amenajata, cu multe plante exotice, mobilier cum nu mai au si altii in oras. E mica, nu intra mai mult de doua sau trei mese acolo.

Meniul de la Veranda Casa Frumoasa e scurt, sofisticat, asa cum trebuie sa fie intr-un restaurant de fine-dining, si e conceput de un mare bucatar israelian. Bucatarie internationala, produsele cele mai fine, retete compleze si elaborate. Noi am luat un ficat de gasca fript pe o vafa belgiana (waffle) cu dulceata de gutui si merisoare, crochete de branza si praz cu sos de smantana si sos de ardei rosu, cod negru de Alaska, dovlecei, praz si sos de lamaie, piept de rata cu sos de fructe de padure si diverse legume, tarta cu mere. Amuse-bouche-ul cu caviar a fost si el inedit.

Toate mancarurile de la Veranda Casa Frumoasa au fost bune si foarte bune, desi micile detalii care fac cu adevarat marea diferenta erau la tot pasul: din ficatul de gasca ne-au dat partea groasa, cea care, de regula, se duce la alte restaurante, la cele de Grande Cuisine ramanand doar capatul subtire. Probabil de aceea au si fript-o mai mult decat ar fi trebuit, ca sa o poata patrunde pe toata. Vafa nu era proaspata, si probabil ca ar fi fost la fel daca ne-ar fi dat-o si acum o saptamana sau doua (cred ca a stat in congelator); rata a fost si ea cam mult facuta, daca e sa ne luam dupa retetele de baza ale bucatariei fine; crochetele aveau cruta prea groasa si rumenita mai mult decat era cazul, incat acoperea gustul miezului de branza si praz, care ar fi trebuit sa fie subiectul principal. Legumele bune si bine facute, sosurile la fel, codul negru de asemenea. Obisnuitele chifle precoapre si congelate, dar care sunt intotdeauna foarte bune la gust cand sunt fierbinti, mai ales cu un unt de buna calitate.

Serviciul a fost extrem de bun, ca de fiecare data la Veranda Casa Frumoasa, cu niste chelneri mereu zambitori, calmi, discreti, cu o politete naturala, deloc ostentativa. Pe unul dintre ei, Cristi, l-am si pus in rubrica noastra cu „Cei mai buni chelneri„.

Preturile sunt mari, insa cele asteptata intr-un asemenea loc si pentru o mancare fina, cum nu sunt prea multe in Bucuresti. Cateva feluri in meniu, cu preturi care nu au cum sa fie mici, cum ar fi caviarul si homarul, au ridicat media destul de mult, facand Veranda Casa Frumoasa unul dintre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti, la care o masa in doi, cu un vin cunoscut, iti scoate repede 5-600 de lei de pe card. Totusi, am primit gratis din partea lor o sampanie buna la inceput, si nu un singur pahar, ci de cate ori am vrut, tot pe gratis cate un pahar de vin rosu si desertul cu tarta de mere de la sfarsit. I-am apreciat pentru asta tot in nota de la servicii.

Veranda Casa Frumoasa e, deci, unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante ale Bucurestiului, cu mancare fina, sofisticata, elegant si discret, bun de mers atunci cand vrei liniste, si nu ca sa fii vazut. Pentru ca nu prea are cine, dupa cum am scris… (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 14/04/2020

Veranda Casa Frumoasa, aprilie 2017  - Str. Clopotarii Vechi, nr. 5

  • un cetatean :

    de departe cea mai mare pacaleala din oras. mancare banala, servire slaba si preturi absurde. no offense, dar sigur e spalare de bani.