Ord. dupa
data nr. comentarii nr. vizualizari
Bucatarie frantuzeasca fina
Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux
...
Steak & Seafood, bucatarie fina
Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...
Bistrou, specific multicuisine
Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...
Bucatarie frantuzeasca fina
Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...
Bucatarie portugheza
Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...
Bucatarie spaniola clasica
La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...
Bacanie si bistrou italian traditional
Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...
100 de locuri intr-o singura sala
Specific multicuisine
Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...
180 de locuri in 2 sali
Bucatarie italiana clasica
Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...
Bistrou cu bucatarie urbana
AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite
La sf...
Bucatarie urbana creativa
New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...
Inchis temporar pentru renovare
Bucatarie italiana traditionala augmentata
Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...
Bucatarie romaneasca traditionala
Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...
Pescarie si restaurant de peste
Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...
Bucatarie japoneza, sushi & teppanyaki
Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu.
Am revenit l...
Bucatarie italiana
Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...
Bucatarie greceasca traditionala
Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...
Berarie
Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...
Bucatarie greceasca traditionala
Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...
Bucatarie italiana clasica
Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...
Bucatarie fina inovativa
Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist!
Chia...
Bucatarie internationala
Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...
Bucatarie greceasca traditionala
O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi
Amvrosia e un restaur...
Bucatarie internationala, winebar
NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...
Specific multicuisine
Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...
Bucatarie spaniola clasica
Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...
200 de locuri intr-o singura sala
Club cu restaurant, bucatarie asiatica si fusion
Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...
Pizza & pasta
PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...
Bucatarie internationala si multicuisine
Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...
Bucatarie romaneasca boiereasca
Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...
Pescarie, fish bar, street food augmentat
Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...
Braserie cu specific multicuisine
Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...
Bistrou cu Noua bucatarie romaneasca creativa si fina
Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...
Bistrou de peste
La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...
Bucatarie italiana siciliana traditionala
Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea...
...
Mic bistrou cu bucatarie italiana traditionala
Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...
Bucatarie italiana traditionala augmentata
Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...
Specific multicuisine
Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...
Specific multicuisine
Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...
Bucatarie italiana traditionala
Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...
Bucatarie internationala
Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...
Bucatarie internationala, preponderent italiana
Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...
Bucatarie internationala, preponderent italiana
Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...
300 de locuri in 2 sali
Bucatarie libaneza
Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...
Bucatarie chinezeasca
Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...
Gradina - terasa, bucatarie urbana
BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...
Bucatarie greceasca traditionala
Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...
1800 de locuri in 5 sali
Complex cu hotel, sali de evnimente si restaurant multicuisine
Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....
Restaurant (Limo) cu bucatarie italiana si club (Kayo)
Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...
Bistrou si winebar, bucatarie urbana
CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...
Fara comentarii
Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legume crude…
Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu exact un an, ii atrage din ce in ce mai tare pe bucatarii talentati, care vor sa-si incerce puterile in cel mai dificil exercitiu posibil, practic. Fiindca nu e suficient doar sa cunosti foarte bine principiile si tehnicile de “Haute Cuisine”, si apoi sa le pui in farfurie dupa recoamnadrile facute deja de altii, ci trebuie sa inventezi tu singur si retetele. Ceea ce e, fara indoiala, si mai dificil decat sa inveti tehnicile. Fiindca nu ai de unde lua retetele, Alex Petricean , Alex Iacob sau Radu Ionescu nu cred ca si le-au pus pe Internet pe ale lor. Si chiar daca si le-ar pune, sunt sigur ca niciun chef serios si onorabil nu ar vrea sa le copieze, se va simti obligat sa creeze singur altele, evident.
Dar mai e o problema, si nici aceasta simpla: ca sa faci bucatarie sofisticata, si mai ales creativa, iti trebuie si o multime de bani, cu mult mai multi decat intr-un restaurant “obisnuit”. Si pentru experimente, si pentru cele mai bune produse, si pentru altele. Asa ca, daca nu ai atatia bani ca familia lui Radu Ionescu , trebuie sa vina cineva bogat sa faca investitia.
La Bistro Ateneu, deschis in urma cu vreo saptamana, omul bogat e … (citeste tot )
Bucurestiul in jurul Ateneului Roman, cu multe restaurante: Bistro Ateneu (fostul Sushi Room ), Chocolat , Caju , Le Bistrot Francais , La Famiglia , La Vinuri , Cafe Ahenee si Roberto’s de la Athenee Palace Hiltonsi altele, cu Comtesse du Barry, Jockey Club…
Data actualizarii: 15/05/2020
Bistro Ateneu, octombrie 2018 - Str. Episcopiei, nr. 3 (Atheneul Roman)