Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăriei La Vinuri, răspunzând de două proiecte ale grupului Le Manoir

Începând cu cea de-a doua jumătate a lunii februarie, bucătăria localului La Vinuri, wine barul situat în București, pe strada Episcopiei nr. 2-4, lângă Ateneul Român, va fi condusă de către chef Alexandru Dumitru, actual Head Chef al Bistro Ateneu. Ambele proprietăți sunt deținute de către grupul românesc Le Manoir.

Chef Alexandru Dumitru are 7 ani de experiență în bucătărie, el lucrând, începând cu anul 2012, în restaurante precum Waldorf Astoria din Berlin, Auberge du Soleil, California sau Atra Doftana, din comuna Valea Doftanei. Aici, în 2018, profesionistul a fost premiat de către Ghidul Gault & Millau Romania cu distincția Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali.

Odată cu numirea sa în funcția de Head Chef La Vinuri, Alexandru va coordona bucătăriile celor două restaurante, subordonându-le principiilor “farm-to-table”, specifice stilului său culinar. “În noua viziune, experiența La Vinuri vine în completarea celei oferite deja de Bistro Ateneu. Avem, astfel, la câțiva pași de restaurantul nostru românesc, un wine bar cochet, în care oaspeții pot degusta vinuri de la crame autohtone sau internaționale și gustări savuroase. Am gândit acest loc, precum și meniul său, în așa fel încât să funcționeze și independent, în cazul celor care doresc o experiență în sine – poate după ce vizionează un concert la Ateneul Român, de exemplu, sau după ce se bucură de o plimbare în cea mai elegantă zonă a Bucureștiului -, cât și ca o extensie a Bistro Ateneu, pentru cei care vor să înceapă sau să termine masa, cu un pahar de vin, savurat într-o ambianță caldă, convivială.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Meniul La Vinuri va include o selecție de preparate reci, cu un puternic iz local, cum sunt cococii pe plită, pasta de jumări, păstrăvul afumat în casă, terinele din pui de la Ferma din Curte, brânzeturile din Timișoara sau salata de icre de crap. “Selecția propusă a fost concepută în așa fel încât să se potrivească meniului de vinuri existent și specificului locului – informal, convivial, plăcut. Celor care își doresc o cină gastronomică, le propunem restaurantul Bistro Ateneu, unde se pot bucura de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria românească, modernă. Aici, meniul include combinații de arome și texturi mai complexe, în care se simt tehnici și produse locale, combinate, pe alocuri, cu elemente internaționale. Printre vedetele meniului de iarnă se numără deja măduva coaptă în crustă de hrean, obrazul de vită gătit lent, cu piure de ceapă, morcovi caramelizați și mangold sau fileul de șalău românesc, servit cu cremă de usturoi verde, arpacaș si pak choi. În plus, restaurantul vine în întâmpinarea oaspeților săi cu opțiuni de preparate vegetariene, la cerere, în funcție de preferințele și restricțiile culinare ale fiecărei persoane.”, declară chef Alexandru Dumitru.

Pentru implementarea viziunii sale, Alexandru lucrează îndeaproape cu producători locali de încredere. Peștele folosit este exclusiv românesc, carnea de pui provine de la o fermă din județul Prahova, cea de porc, de la un crescător maramureșean, iar fructele și legumele vin întotdeauna proaspete, de la fermieri români. “Pentru mine, conceptul de farm-to-table se bazează, în primul rând, pe încrederea pe care o acorzi producătorilor cu care lucrezi, pentru că, practic, îți  tructurezi și ajustezi meniul după lista ingredientelor disponibile. Dacă ai flexibilitatea de a face acest lucru și îți dai frâu liber creativității, rezultatul poate fi unul spectaculos. În plus, un lucru care mă reprezintă este că îmi place foarte mult să gătesc cu ingrediente sălbatice – cum sunt gălbiorii, hribii, socul, cătina, măceșele sau merele pădurețe – , pe care mi le culeg singur sau să le iau de la partenerii mei. Pe lângă acestea, acord o atenție sporită legumelor, în jurul cărora nu mă sfiesc să creez preparate întregi, deoarece ador să urmăresc felul în care evoluează aromele și texturile, pe parcursul unui sezon. ”, continuă chef Alexandru Dumitru.

Meniul de mâncare La Vinuri este completat de o selecție oenologică formată din 150 etichete, din țări precum România, Franța, Italia. Oaspeții au, însă, la dispoziție și crama Bistro Ateneu, de unde se pot delecta cu peste 300 tipuri de vinuri de la cei mai prestigioși producători ai lumii. “Stilul culinar al lui Alexandru are deja un feedback foarte bun de la oaspeții noștri, persoane cu standarde extrem de înalte, care s-au bucurat să reîntâlnească gusturi și texturi de care își aminteau cu nostalgie și care sunt acum tratate dintr-o perspectivă modernă, folosind rețete simplificate și ingrediente de cea mai înaltă calitate. De aceea, am hotărât să creăm alături de acest chef o linie de băcănie, ce va include conserve, dulcețuri, murături etc. și pe care oaspeții le vor putea achiziționa din cele două restaurante. Preconizăm că acestea vor fi disponibile începând cu luna aprilie.”, încheie Cristian Preotu.

Restaurantul La Vinuri are o capacitate de până la 20 de locuri la masă în interior și este deschis de luni până duminică, în intervalul 18:00 – 22:00. Bistro Ateneu beneficiază de 35 de locuri la masă și funcționează de luni până duminică, în intervalele 12:00-15:00 și 18:00-22:00. (Comunicat de presă – Februarie 2019)


Despre grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor premium, unde deține și operează următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, Petit Bateau, restaurantele Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Bistro Ateneu și La Vinuri.

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bunMicul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 18/02/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close