Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni „Bucatarul Ambasador al Siciliei in Lume” si Chef al restaurantului Belli Siciliani, pregateste martisoare dulci pentru 1 martie adaptand renumitul Cannolo Siciliano, „Regele” dulciurilor siciliane, la traditiile noastre romanesti.
Cojile, de culoarea rosie dintr-un aluat ce se aseamana cu minciunele bunicii cu aroma de capsuni, se rasucesc pe niste mini rulouri din metal ce se introduc intr-o baie de ulei. Se vor lasa la scurs si la uscat pentru a putea fi ulterior umplute. Se pregatesc cu ceva timp inainte de 1 martie, ca si martisoarele clasice.
Cojile sunt apoi umplute cu ricotta proaspata, produsa de sotul ei (Domenico Bellantoni) la fabrica proprie de branzeturi italienesti de langa Bucuresti „Casa della Mozzarella”, din lapte romanesc, insa celelalte ingrediente, mana de lucru, retele si aparatura fiind siciliene. Fabrica „Casa della Mozzarella” produce totul natural, zilnic, fara conservanti, printre alte produse regasind: burrata, fior di latte, provola, scamorza, ciliegino. Ricotta produsa pentru cannoli sicilieni martisor contine numai zahar si capsuni. Aceasta combinatie de ricotta si capsuni este unica si se face numai cu aceasta ocazie de 1 Martie.
Spor la impartit martisoare! (Comunicat de presa – Februarie 2019)
Referinte
Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului,...
Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpaticiM-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Bel...
Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului, in timp ce Amalia se ocupa de partea de management.
Povestea localului a inceput odata cu venirea lui Domenico (si a fratilor sai) in Romania, aici unde acesta s-a si stabilit si a deschis acest local specific sicilian, in care totul este adus din Sicilia, pana si vopseaua de pe ziduri.
Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?
Chef Domenico Bellantoni: Tot ce stiu am invatat de la parintii,fratii si surorile mai mari, provendind dintr-o familie cu 6 frati.
Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?
Chef Domenico Bellantoni: Cine gateste cu daruire si pasiune este deja un mare bucatar.
Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Domenico Bellantoni: Carnea de cal este preferata familiei noastre.
Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Domenico Bellantoni: Peste spada, fructe de mare si calamar la gratar.
Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Domenico Bellantoni: Vinete si zucchini siciliane evident, pentru ca textura este diferita.
Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?
Chef Domenico Bellantoni: Sammurigghiu, care este un sos cu ulei de masline si lamai siciliane, si il utilizez la majoritatea preparatelor.
Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?
Chef Domenico Bellantoni: Cofetaria este prin excelenta siciliana, iar un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”, asa cum am fost nominalizat de Regione Siciliana, trebuie sa prepare Cannolo siciliano si Cassata siciliana – regele si regina dulciurilor siciliane.
Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?
Chef Domenico Bellantoni: Pestele si fructele proaspate siciliane sunt specialitatea restaurantului nostru.
Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?
Chef Domenico Bellantoni: Familia noastra este toata de bucatari, pana si cel mai mic fiu al meu de 4 ani isi face singur pizza.
Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?
Chef Domenico Bellantoni: Cea mai buna bucatarie este cea mediteraneana, evident!
Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?
Chef Domenico Bellantoni: Nimic special.
Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?
Chef Domenico Bellantoni: Cammelo, varul meu sicilian, care ne trimite legumele, fructele si toate cele necesare pentru bucatarie.
Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?
Chef Domenico Bellantoni: In zilele noastre internetul gestioneaza tot.
Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?
Chef Domenico Bellantoni: Secretul unei bucatarii sanatoase sunt ingredientele si produsele proaspete. Noi aducem toate ingredientele din Sicilia, iar toate branzeturile le producem noi la fabrica noastra de mozzarella.
Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?
Chef Domenico Bellantoni: Un mare bucatar este de fapt un servitor umil care iti satisface papilele gustative.
Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?
Chef Domenico Bellantoni: Tot personalul face parte din familie, deci toata lumea se pliaza in functie de nevoie. Am inceput un proiect nou cu o fabrica de mozzarella si produse lactate proaspete si maturate in Bucuresti unde folosim laptele romanesc, dar mana de lucru si celelalte ingrediente din Italia.
Belli Siciliani – Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici
M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o actrita frumoasa si vesela in rolul principal (Amalia), care serveste clientii cu zambetul pe buze, cu sotul bucatar, Domenico, cu toate rudele in jur, cu Domenico Cel Mic, care serveste si el la masa, aduce sticlele cu apa minerala, cu pisicile peste tot… 🙂 Acum am luat o burrata, pe care o fac ei intr-o fabricuta pe care au deschis-o la marginea Bucurestiului, foarte buna, si o mancare cu paste de casa, fructe de mare si peste, buna si aceasta. Painea facuta de ei a fost excelenta. Cappuccino nu prea mi-a placut, si tin minte ca si datile trecute am zis la fel.
Restaurantul acesta italian cu specific sicilian, Belli Siciliani, e un personaj in sine in pestritul Bucuresti, e un loc pe care te bucuri sa-l gasesti asa cum este, si nu de mirare este ca l-am gasit plin de fiecare data. Belli Siciliani au mancare italieneasca traditionala, clasica, nu e locul aici pntru mancaruri fine sau sofisticate. Pentru acelea te duci in alta parte a Bucurestiului, aici mananci ce mananca si italienii de rand la ei acasa, in Sicilia… (GB – septembrie 2018)
Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni
Belli Siciliani e o mica vedeta a cartierului sau, pe la Matasari, acolo unde e deschis de ani buni. Am auzit si de la altii si am vazut ca e popular si in cele cateva, putine, dati in care am ajuns eu la ei, pentru ca nu e aproape de mine.
Ce se intampla acolo aduce a scena de film cu sicilieni, intr-adevar. Mai intai a ajuns un sicilian in Romania, cel mai mic dintre cei sase frati ai sai, apoi l-a adus si pe verii lui si pe alta parte din familie, s-au casatorit cu niste romance frumoase si s-au hotarat sa ramana aici, apucandu-se sa faca ce stiau si ei mai bine, adica mancare italiana traditionala.
Au luat o casa de pe Matasari, tot ca din filme (si Matasariul, si casa). Sunt mai multe corpuri de casa, lipite si pornind unul din altul, nu iti dai seama daca sunt mai multe camere sau etaje ale aceleiasi case, sau mai multe case cu o… (citeste tot)
Domenico Bellantoni Jr
Fetele de la Belli Siciliani