Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

It Cucina, restaurant italian cu bucatarie clasica in Parchul HerastrauLa inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in parcul Herastrau, dar cu mancarea nu pe masura locului si a investitiei. Nu m-am mirat foarte tare, asadar, cand am auzit ca il inchid, si am asteptat sa vad ce vor pune in locul lui.

Sunt aceiasi proprietari. Au facut o schimbare radicala: amenajare noua, bucatar nou, au schimbat si numele, acum se cheama It Cucina.

Au reinvestit iarasi multi bani in amenajare, care e acum remarcabila. It Cucina e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti. Pozele arata in parte ce e acolo. In realitate e mai frumos. Cu plante scumpe, mobilier de cea mai buna calitate, pereti de sticla, desigur, catre lac si catre marea terasa cu piscina. Doar presuletele de plastic de pe mese sunt din alt film.

M-am gandit ca va fi tot un restaurant cu bucatarie italiana clasica atunci cand i-am vazut numele, It Cucina. Si, mai ales, cand am vazut si cuptorul de pizza la intrare. Da, meniul e surprinzator de conservator, de traditional, cuminte, felurile obisnuite din marea bucatarie italiana, sau foarte apropiate de ele, oricum.

Pe site-ul lor scrie mare, chiar pe prima pagina: It Cucina – The fine taste of Italy. Foodies from Italy, prepared with so much love by Salvatore la Ragione, our Michelin star chef. Frumos spus! Insa eu am ezitat daca sa pun It Cucina in lista restaurantelor cu bucatarii fine. I-am pus pana la urma, cu inima indoita, si doar pentru ca si multi altii sunt acolo, cu doar cateva feluri de mancare fina din toate cate au in meniu. Noi am luat o supa de peste si fructe de mare, destul de buna, muschiul de vita si piureul de trufe bune si ele, dar cu sosul destul de banal. Risotto cu creveti destul de apos si fara gust, a ramas in farfurie. Desertul destul de bun, insa nu ceva pe care sa-l ceri si a doua oara, cafeaua buna.

Multi chelneri la It Cucina, si destul de diferiti intre ei, ca profil. Al nostru a fost amabil si se vedea ca se straduie mult sa isi faca bine treaba. Insa nu avea deloc simtul detaliului, absolut obligatoriu intr-un restaurant elegant si scump: ne-a asezat la o masa pe care erau firimiturile de la clientii precedenti si cu presuletele de plastic (singura disonanta la It Cucina) necuratate, nu s-a prins ca trebuie sa ne aduca tacamuri de impartit mancarea nici cand i-am spus-o eu explicit, si altele cateva.

Erau cativa clienti, dar presupun ca lumea vine la It Cucina mai mult seara. Preturile mari, desigur, insa nicio surpriza pe pareta aceasta.

It Cucina e, asadar, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, la care mergi pentru ca e pe lac, e elegant si iti intareste sentimentul de bunastare, daca are ce intari, sau iti creeaza o iluzie destul de credibila de dolce vita pentru doua ceasuri cat stai acolo, daca esti sarac. Si mai mergi la It Cucina cand nu vrei cu orice pret mancare fina, sofisticata.

Ca si-au permis sa aduca un “Michelin star chef” se prea poate, pentru ca se vad munti de bani acolo. Dar cred ca l-au rugat sa faca mancare de trattoria la It Cucina. Or avea si patronii italieni nostalgii, sau cine stie ce alte motive… (GB – martie 2019)

Data actualizarii: 24/07/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close