Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si pus numele. Si au mers chiar mai departe, cu un concept indraznet, au pus la un loc un bistrou cu un chef foarte bun, o bacanie cu branzeturi fine, o brutarie si un magazin de vinuri. I-au spus Maison des Chefs, sau, pe numele intreg, Maison des Chefs by Mega Image.
Maison des Chefs sunt al patrulea restaurant deschis in Agora Floreasca, si primul de la etaj, pana acum, deasupra lui Paul si Sara. Au un spatiu mare, amenajat industrial. Arata destul de bine, se vede mana unui arhitect bun acolo. E intunecos, stau numai cu lumina artificiala, geamul dinspre Calea Floreasca aproape ca e acoperit cu branza din bacanie.
Pe brutarie am vazut scris Arc, painea e adusa, ori facuta chiar acolo sau in apropiere de catre cei de la Arc Bakery, de la Arcul de Triumf, despre care am scris lucruri bune.
Au adus un chef tanar si talentat, pe Alexandru Iacob, care a fost inainte la Kane de pe Tunari, inchis acum. Am scris de bine despre el si despre Kane, si nu m-a mirat, deci, sa vad ca meniul de la Maison des Chefs e asemanator cu ce facuse inainte. Sigur ca am comparat mancarea lui Alexandru Iacob de aici cu ce-mi aminteam de la Kane, si Kane a iesit in avantaj. Mi s-a parut ca mancarea de la Maison des Chefs e facuta cu mai putin atentie.
A fost bun ce am mancat, insa nu surpriza de la Kane. Am luat o salata vegana cu quinoa, struguri, muguri de pin si alte cateva ingrediente, destul de buna, somon cu ceva legume, piept de pui si paste umplute cu urda. Pastele au fost foarte bune, celelalte bune si ele, insa nu ceva pentru care sa revin sau sa trimit pe cineva in mod special la Maison des Chefs.
Serviciul a fost bun, preturile rezonabile. Si e bine de stiut ca poti lua vinul de la raft, cu pretul de magazin la care adauga ei ceva, cred ca vreo 20 de lei pe o sticla. Oricum, platesti cam jumatate din cat ai da pe acelasi vin in alte restaurante. Ce nu a fost bine la Maison des Chefs a fost asteptarea mancarii, foarte lunga. Am fost de doua ori la ei, de fiecare data era destul de multa lume.
Rezumatul cu cuvintele lor ar fi asa: Un spațiu hibrid care îmbină în același loc mai multe experiențe și concepte culinare noi: casual dining în zona Casual Bistro și cornere concept din care pot fi cumpărate specialități direct pentru acasă. Fiecare spatiu vine cu noi povești și gusturi de descoperit: Fromagerie cu o selecție de 70 de tipuri de brânzeturi speciale, Wine Gallery cu o selecție de peste 200 de vinuri recunoscute în întreaga lume și Arc Bakery, un brand recunoscut pentru panificația artizanală și patiserie fină. Ceea ce e destul de corect spus, fata de descrierile fantasmagorice pe care le citesti pe multe dintre site-urile restaurantelor…
Maison des Chefs e, asadar, un bistrou cu bacanie si brutarie foarte bine facut, cu mancare buna, care poate fi si mai buna, daca vor. Sunt sigur ca vor avea succes, si il si merita. (GB – martie 2019)
Comentarii (1)
Am mers a treia oara acolo, ne place foarte mult. Servirea e foarte bună, oamenii zâmbesc și se poartă natural, iar mâncarea e și ea foarte bună. Iar acum, când e vară și foarte cald de stat pe terasă, locul e răcoros și plăcut. Unde mai pui că îți poți face siesta la librăria deschisâ de Cărturești lăngă ei, un concept nou, Verso.