Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Carnivale Food Market, food court la Timpuri Noi SquareLumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera decat pentru mancarea restaurantelor de acolo. Asa e in Bucuresti, si presupun ca si in lume e la fel. Prin urmare, restaurantele grupate nu numai ca nu-si canibalizeaza businessul, ci dimpotriva. Si cei care investesc in asa ceva sunt destepti si vizionari. Ultimele doua food-courts bine facute deschise recent, Carnivale Food Market si Agora Floreasca, ar trebui sa fie o sursa permanenta de reflectie pentru cei din HoReCa, si nu numai pentru ei.

Asadar, niste oameni care stiu bine cum sa-i faca pe bucuresteni sa le dea banii pe care ii au, si chiar cu mare bucurie, au mers mult mai departe. Nu numai ca au facut un food-court de data aceasta, pe langa restaurantele si cluburile de mare succes pe care le au, ci s-au si dus unde putini au avut curajul sa depaseasca “linia rosie” de la Piata Unirii, venind dinspre nord: in Timpuri Noi.

Au luat parterul unei enorme cladiri de birouri abia construite acolo, de catre alti oameni la fel de destepti si vizionari, fara indoiala. Era o comunista fabrica acolo, uzina de echipamente Timpuri Noi. Acum e un adevarat complex de business, cu patru blocuri gigantice, carora li se vor alatura si altele, din ce se observa in jur.

Cei care au Fratelli, Biutiful si probabil si altele, au construit un food-court, pe care foarte inspirat l-au numit Carnivale Food Market. E mijlociu ca marime: nici atat de mult ca in marile malluri, dar nici mititel ca in alte business centers de dimensiuni comparabile.

In jumatate din spatiu au restaurantul lor, Biutiful Downtown, iar cealalta jumatate au dat-o mai multor restaurante care vand la tejghea si oamenii se asaza in zona comuna din mijloc. Eu am numarat urmatoarele restaurante in Carnivale Food MarketCamioneta cu pizza, Gattini Pasta FrescaMeatic by Adi HadeanZaitoone ExpressJapanos, o camioneta Waffes si un bar cu ginul Tanqueray.

In 4 ianuarie au dat drumul lui Biutiful Downtown, si dintr-odata a venit un puhoi de lume. Dupa o luna au deschis si restul, si primului puhoi de lume i s-a mai adaugat imediat un altul.

Toti fac mancarea in fata ta, mai putin cei de la Japanos, care aduc in cutiute, de la fabrica lor din Pipera, o buna parte din ea. Cei din Camioneta fac o pizza foarte buna. La fel si pastele proaspete de la Gattini.

Cel mai mare restaurant din Carnivale Food Market – in afara de Biutiful Downtown, desigur – e MEATic al lui Adi Hadean. Focul lui deschis cu lemne e, fara indoiala, centrul atentiei intregului ansamblu, la care ajungi dus instinctiv de mirosul inconfundabil, care face mai mult decat jumatate din marketingul investit in decoruri. MEATic era inchis cand am fost noi, sambata au program doar seara. Tot inchis era si Zaitoone Express, si nu stiu daca doar atunci, sau pur si simplu nu e inca functional.

Mai e Japanos despre care am spus, cu o oferta de mancare mai consistenta decat in locatiile pe care le stiu eu din centru. Apoi o camioneta Citroen din filme cu waffe (exista un cuvant romanesc pentru aceste celebre deserturi?) belgiene, si un bar cu ginul Tanqueray, despre care se spune ca e cel mai celebru din lume.

Mesele sunt la comun, in centru, mobilierul e foarte bine facut, din materiale de cea mai buna calitate, ca si tot decorul industrial de sfarsit de secol al 18-lea, de altfel, cel cu masinile cu aburi, cu un succes fenomenal in toata lumea astazi. Steampunk.

Si inca o inovatie desteapta la Carnivale Food Market: ca sa nu platesti la fiecare tejghea de la care iti iei mancarea (ceea ce le-ar ingreuna si lor munca, ar astepta si clientii, si o inca multe alte mici deranjuri), pui la un ghiseu de la intrare niste bani pe un card, cu care platesti apoi peste tot. Rapid, elegant, igienic, occidental, digital. Destepti si eficienti si de aceasta data.

Nu stiu cum s-au gandit sa rezolve problema tipsului, dar sunt sigur ca vor gasi o solutie eleganta si pentru acesta. Mai ales ca e foarte simplu, dar le trebuie un mic terminal in plus, separat, asa cum am vazut in alte parti: niste butoane cu sume predefinite (3, 5, 7 si 10 lei, sa zicem), tu apesi pe una dintre ele, si gata, s-au mutat instantaneu leii din contul tau in cel al lui Fratelli.

Carnivale Food Market e un lucru excelent gandit si realizat, sunt sigur ca vor avea succesul pe care il merita. Se si vede dupa forfota pe care ar invidia-o pana si un supermarket. Baietii acestia destepti si vizionari de la Biutiful i-au facut pe cei din Timpuri Noi sa nu mai fie complexati de cartierul lor. Nu e deloc putin lucru… (GB – martie 2019)

Carnivale Food Market, food court la Timpuri Noi Square

Carnivale Food Market, food court la Timpuri Noi Square

Data actualizarii: 17/03/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close