Becker Brau
www.facebook.com/Becker-Brau-602997116849046
0737.500.150
Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut
M-am dus foarte curios la Becker Brau chiar in prima zi in care au deschis, pe 1 mai, si am ramas uimit sa vad ca era aproape plin. Presupun ca va fi asa mereu, pentru ca Dragos Petrescu face intotdeauna in asa fel incat numeroasele lui restaurante sa aiba in permanenta clienti.
Cred ca Becker Brau s-a numit primul restaurant facut in subsolul acela al fostei fabrici de bere Bragadiru. Numele vine de la doi frati, Christian si Dagmar Becker, care au facut acolo o fabrica noua de bere. A avut mare succes localul la inceput, apoi a intrat intr-o lunga uitare. Cativa ani dupa aceea a fost Beraria Germana Bucuresti, despre care am scris deja aici, pe site, care s-a inchis in 2018. Cei de la City Grill au considerat ca e o idee buna sa revina la brandul deja consacrat, si sunt sigur ca a fost o decizie desteapta.
Nu am vazut multe modificari la noul Becker Brau, fata de ce era inainte. Curtea foarte mare, cu mai multe terase, parea sa fie inca in lucru, asa ca sper sa arate mai bine decat am vazut-o acum. In interior am remarcat doar podelele raschetate sau inlocuite, iar in rest mobilierul, mesele si peretii par neatinse. Si au schimbat instalatiile de bere de la Heineken cu altele noi, de la Ursus. In spate a ramas scena de spectacole, acum era un fel de fanfara acolo, care facea un zgomot asurzitor. Sper ca doar de 1 Mai, si ca nu vor sta acolo in permanenta…
Chiar de la intrare apare si sigla HB sub numele Becker Brau, de la Hanul Berarilor, ceea ce arata clar ca noul restaurant e operat sub acelasi concept. Nu mai tin minte meniul de la Hanul Berarilor, insa acum sunt sigur ca e identic. Bine facut, nimic de spus, un amestec de bucatarii romanesti traditionale si urbane, cu ceva insertii de carnati germani si alte cateva feluri specifice berariilor. Denumiri bine alese si descrieri interesante pentru niste mancaruri destul de cunoscute si multe dintre ele simple, insa marketingul bine stapanit isi face treaba din plin.
Am luat o ciorba fara mult gust, apoi carnati de oaie destul de buni, o varza acra, in stilul german, care a ramas in farfurie, mici foarte buni si o ciulama cu pui si ciuperci, cu mamaliga, destul de buna si aceasta.
Serviciul e eficient la Becker Brau, cu o multime de chelneri, o parte dintre ei asiatici. Iau comanda pe o tableta, si surpriza de proportii a fost sa ajunga primul fel de mancare la noi pe masa cat inca ii spuneam chelnerului ce sa ne mai aduca. Destul de mecanic, insa nici nu ar avea cum sa fie altfel la un asemenea volum.
Becker Brau e acum una dintre marile berarii ale Bucurestiului, si terasa va fi la fel. Si poate ca intr-o zi toata zona aceea din jurul Palatului Bragadiru va deveni un al doilea Centru Vechi al orasului, cine stie… (GB – mai 2019)
Meniul cuprinde preparate reprezentative ale bucatariei traditionale romanesti, interpretate in stilul care a consacrat Grupul City Grill pe acest segment al gastronomiei. Clientii fideli ai restaurantelor din Grupul City Grill vor recunoaste la Becker Brau retetele din meniul berariei gastronomice Hanu’ Berarilor. Sarmalute cu mamaliga, frigarui si pastrama de berbecut, rata pe varza sau ciorba din coada de bou sunt doar cateva dintre deliciile culinare pe care oaspetii restaurantului Becker Brau le pot savura din 1 Mai. Acestora li se alatura o selectie de bauturi, inclusiv berea Becker Brau si berea Ursus Tank, lansata recent in Romania.
Fripturile si preparatele gatite sunt preferate de 65%, respectiv 60% dintre cei care iau masa in oras. Iar meniul nostru de la Becker va cuprinde o varietate de astfel de preparate. Becker Brau devine berarie gastronomica, adica acel loc special in care poti imbina experienta si atmosfera dintr-o berarie, cu placerea unor mancaruri savuroase dintr-un restaurant traditional romanesc. Desigur ca nu putea lipsi berea Becker Brau, produsa pentru prima data aici in 1996, dar nici concepte moderne de bere la halba, precum Ursus Tank. Adaugam atmosfera, serviciile foarte bune si buna dispozitie si avem ingredientele pentru a crea o noua destinatie pe harta orasului –spune Daniel Mischie.
Restaurantul Becker Brau este situat pe Calea Rahovei nr. 157, in incinta fostei fabrici de bere din cartierul Uranus. In 1996, Becker Brau, deschisa de Christian Becker, devenea prima si singura berarie cu bere craft din Bucuresti. De la inceput, berea artizanala produsa aici a combinat reteta germana de la 1516 cu tehnica moderna obtinand astfel o bere 100% naturala, fara aditivi, nepasteurizata.
Intrata intr-un con de umbra in ultimii ani, beraria a fost preluata de Grupul City Grill si va fi redeschisa publicului larg pe 1 Mai, dupa finalizarea procesului de renovare si reamenajare. Deschiderea este parte din proiectul de extindere a portofoliului de restaurante din Grupul City Grill, care vizeaza cladiri cu notorietate, istorie sau incarcatura emotionala pentru public, in Bucuresti si orase mari din tara.
Palatul Bragadiru, cu mai multele sale restaurante: Mahala, Costeraria, Suzana Ribs & Wings, Aida Bistro, si imprejurimile lui, cu alte restaurante: Beraria Germana Bucuresti, Ivan Pescar & Scrumbia Bar si altele in apropiere…
Becker Brau - Calea Rahovei, nr. 157 (Palatul Bragadiru)
Comentarii (2)
Doar numele a rămas! Nu mai este ce a fost odată! Preturi mari, servirea lasă de dorit, calitate proasta, berea nefiltrata 16 lei pe 300 de ml, micii buni s-au înlocuit cu cei de la Selgros, pâinea proasta și scumpă! In concluzie, îmi pare foarte rău că am fost!
Pacaleala curata! Preturi mari, calitate proasta si portii f mici! Am luat un platou de 75 lei Mix grill pt 2 persoane: am primit cca 200 g cartofi prajiti, 1 carnat barda cam de 10cm, 2 mici de 70g, o suvita piept pasare cca 80g, 1 felioara carne vitel cca 50g si o bucatica de ceafa subtire si uscatacca 75 g! Muraturile asortate au fost: 3 felioare subtiri din castravete in otet, 2 bucatele mici de gogosar rosu. patrate de 2cm pe 2 cm. Nu vor rezista mult daca o vor tine tot asa…