La cel mai bun restaurant din Bucuresti dupa clasamentul nostru, Le Bistrot Francais. Astazi impreuna cu invitata mea, Gilda Lazar, pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care s-au inscris in programul Bucharest Degustation Tour. Si amandoi am fost oaspetii lui Cristi Preotu, cunoscutul patron al magazinelor Comtesse du Barry si al restaurantelor Le Bistrot Francais si Corto Maltese. Ne-a gatit Sorin Miftode, desigur, tanarul si talentatul lor chef.
Chef Sorin Miftode a construit pentru Bucharest Degustation Tour un meniu de degustare de Haute Cuisine frantuzeasca clasica, pentru ca totul este “haute” si clasic la Bistrot. In timpuri agitate, cand fiecare se straduieste sa vina cu ceva nou si nemaivazut la altii, ei au ramas printre putinii reprezentanti ai luxului gastronomic frantuzesc originar.
Meniul de degustare de la Le Bistrot Francais a intrat in programul de promovare Bucharest Degustation Tour pe 2019. Este deja disponibil in restaurant si va ramane pe toata perioada anului 2019, la pretul detaliat in pagina urmatoare. (GB – aprilie 2019)
Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Le Bistrot Francais, din programul Bucharest Degustation Tour, creat de catre Chef Sorin Miftode. Meniul de degustare e disponibil in restaurant pe toata perioada anului 2019. (Click pentru a descarca meniul de degustare)
Amuse bouche
Wild sea bass tartar, candied lemon mousse, cucumber cream and parmesan biscuit
Champagne Canard Duchene Brut
Foie gras poêle, red cabbage and kohlrabi salad, raisins and cilantro and cucumber sauce
John Dory fish with squids, artichoke purée, vierge sauce
Pouilly Fumé La Moynerie, Michel Redde 2014, Loire, France
Correze veal fillet, asparagus in Comté veil, mushrooms in old yellow wine
Grand Affineur cheese platter
La Croix de Carbonnieux du Château Carbonnieux 2015, Pessac Leognan, France
Orange supreme, passion fruit mousse, grapefruit sorbet, frangipane
The Chocolate: foamy, creamy, crunchy, peanut ice cream with smoked salt and Esplette pepper
Château Roumieu 2015, Sauternes, France
Water and coffee are included
Menu price – 350 lei/person, VAT included
Wine pairing – 200 ron/person, VAT included
***
Amuse bouche
Tartar de lup de mare, lămâie confiată, spumă de lămâie cu cremă de castraveți și biscuit de parmesan
Champagne Canard Duchene Brut
Foie gras poêle, salată de varză roșie, guliu, stafide și coriandru, sos de castraveți
Pește Saint-Pierre cu calamari, piure de anghinare, sos vierge
Pouilly Fumé La Moynerie, Michel Redde 2014, Loire, Franța
File de vițel de Correze cu sparanghel în strat fin de Comté, ciuperci morel cremoase în vin alb matur
Platou de brânzeturi Grand Affineur
La Croix de Carbonnieux du Château Carbonnieux 2015, Pessac Leognan, Franța
Miez de portocală, spumă de fructul pasiunii, sorbet de grapefruit și frangipane
Ciocolată spumoasă, cremoasă, crocantă, înghețată de arahide cu sare afumată și piment d’Esplette
Château Roumieu 2015, Sauternes, Franța
Apa şi cafeaua sunt incluse
Preț meniu – 350 lei/persoană, TVA inclus
Pairing de vin – 200 lei/persoană, TVA inclus
Comentarii (1)
N-ai fost acolo – nu emiti aprecieri !