La Bistro Ateneu cu invitatul meu Misu Negritoiu pentru validarea Meniului de degustare Restocracy 2019, cu care s-au inscris in programul Bucharest Degustation Tour. Si amandoi am fost oaspetii lui Alexandru Dumitru, head chef si asociat in Bistrou.
Chef Alexandru Dumitru a construit pentru Bucharest Degustation Tour un meniu de degustare cu ceea ce stie el mai bine, adica Noua Bucatarie Romaneasca Fina, al carei creator este, alaturi de cei cativa tineri chefs care au inventat-o, incepand cu toamna lui 2017: Alex Petricean, Alexandru Iacob, Alexandru Antal. Nu poti sa nu observi ca in acest moment avem patru mari chefs creatori de bucatarie fina, Noua Bucatarie Romaneasca, si pe toti patru ii cheama Alexandru! Si sunt toti cam de aceeasi varsta… 🙂
Meniul de degustare de la Bistro Ateneu a intrat in programul de promovare Bucharest Degustation Tour pe 2019. Este deja disponibil in restaurant si va ramane pe toata perioada anului 2019, la pretul detaliat in pagina urmatoare. (GB – mai 2019)
Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, din programul Bucharest Degustation Tour, creat de catre Chef Alexandru Dumitru. Meniul de degustare e disponibil in restaurant pe toata perioada anului 2019. (Click pentru a descarca meniul de degustare)
In-house smoked fish paté / Celeriac and wild garlic
Paté din pește afumat de noi / Țelină și leurdă
Cuvée Prestige Brut, Domeniile Panciu
Wild nettles dumplings / Zucchini / Crispy Kale
Găluștele cu urzici / Dovlecel tânăr / Kale crocant
Onion crusted zander / White bean jus / Roasted root vegetables
Șalău / Crustă crocantă de ceapă / Fasole albă / Rădăcinoase coapte
Mănăstirea Rohrbach, Gitana 2015
Grilled beef tongue / Fortified chicken jus / Spinach
Limbă de vită la grill / Supă concentrată din pasăre / Spanac
Grilled Argeș squab / Lentils stew / Chives Oil
Porumbel de Argeș la grătar / Linte verde / Ulei de cepșoară
Domaine Ceptura Rouge, Davino 2014
Sponge cake with linden syrup / Fermented grains ice-cream
Pandișpan cu sirop de tei / Sorbet de borș făcut de noi
Nectar de Transilvania, Liliac 2016
Water and coffee are included / Apa şi cafeaua sunt incluse
Preţ meniu / Menu price: 300 lei
Wine pairing: 185