Cei doi copii din poza au deschis ieri un restaurant in Bucuresti, pe Calea Dorobantilor, aproape de ASE. Am fost printre primii lor clienti si ne-a placut tare mult acolo. Daca ma mai intreaba cineva de acum inainte ce inseamna serviciu in restaurante – tema pe care ma contrazic mereu cu cei din bransa -, ce inseamna client service si hospitality, in general, o sa-i trimit acolo. Ca am obosit de atata scris si de dialog al surzilor.
Asadar, oamenii acestia au luat parterul unei cladiri noi de birouri, chiar vizavi de blocul cu semne zodiacale, si au facut un restaurant. I-au spus Aizkora Gastrobar. Aizkora inseamna secure in limba basca. Si “Secure” e si numele familiei baiatului. Fata, Denis Carculea, pare sa fie romanca ce a trait mai de mica prin Spania. El pare sa fie un spaniol care a invatat o limba romana care iti inveseleste ziua cand o auzi.
Amandoi au lucrat in restaurante inainte, si sunt facuti de la natura pentru domeniul ospitalitatii, oricare ar fi el. Ce vreau sa spun este ca noi ne-am fi simtit exact la fel la ei si daca nu ar fi lucrat o singura zi in lumea aceasta. Pentru ca asa sunt ei.
Asadar, el a ramas pe sala, ca sa serveasca clientii, ea s-a dus in bucatarie sa faca mancarea. Care sala, de dimensiuni medii, e bine amenajata, mai putin niste gratii de fier pana in tavan, care e cel mai stupid element de decor pe care si-l poate imagina un arhitect. Si care bucatarie e deschisa, bine utilata si cu mai multi bucatari care par sa stie bine ce fac acolo. Mesele sunt bine spatiate si suficient de mari, scaunele comode.
Aizkora Gastrobar sunt un restaurant spaniol, cu bucatarie hispano-basca contemporana. Adica Denis isi pune si mintea la contributie, nu doar memoria. Meniul e foarte bine facut, exact atat cat trebuie, combinatii originale de produse si ingrediente, interesant prezentate in meniu. Nu par mancaruri sofisticate, ci mai degraba retete locale ajustate.
Tot ce am mancat la Aizkora Gastrobar a fost bun si frumos prezentat. Au vrut sa ne dea carne fripta la inceput, insa am refuzat categoric. Am luat o supa de spanac si dovlecel, ou cu cartofi noi si ceva branza, galuste cu crema de ciuperci, o tarta de ciuperci cu pasta de mamaliga si branza de burduf. Aperitivul cu scrumbie a fost excelent, la fel si tarta cu branza primita cadou la sfarsit. Painea si cafeaua foarte bune, de asemenea. Preturile sunt marisoare, o masa in doi, cu cateva pahare de vin bun, sare repede de 300 de lei.
Asadar, Aizkora Gastrobar e un restaurant exact asa cum am vrea noi, cei de la Restocracy, sa vedem cat mai des in Bucuresti. Si in meniu, si, mai ales, in sala, cand vorbim cu ei. Le dorim sa le mearga bine, merita din plin! (GB & Liuda – mai 2019)
Pret mediu pe meniu: 130 lei (33 lei antreurile, 48 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Nov-2019
May-2019
Mancare
8.83
9.00
Specifica bucatariei
9
9
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
9
9
Prezentare
8.5
9
Servicii
9.50
9.50
Rapiditate
9
9
Contact
10
10
Atentie la detalii
9.5
9.5
Ambianta
8.75
8.75
Exterior
8.5
8.5
Interior
9
9
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
9
Nota finala
8.78
9.05
Criteriul
Nov-2019
Mancare
8.83
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
9
Prezentare
8.5
Servicii
9.50
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
8.75
Exterior
8.5
Interior
9
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.78
Calea Dorobantilor, intre bulevardele Stefan cel Mare si Dacia (Piata Romana), cu numersoase cafenele si restaurante, printre care Funky Resto-Bar, Ciorbarie, Danieli, de la hotelul Marshall Garden, Dorobanti 20, Mezzaluna di Laura si multe altele
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.