La Pescaderia by Alioli
www.facebook.com/pescaderiaalioli
0770.770.710
La Pescaderia by Alioli, țărmul mării din Pipera
Desi deschis de curand, La Pescaderia by Alioli a primit cele mai multe premii date unui singur restaurant la competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din 2019: Locurile I la categoriile Cel mai bun peste crud sau marinat si Cele mai bune fructe de mare gatite la cald si locul al II-lea la Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate. E o mare performanta, mai ales ca La Pescaderia nu e un restaurant sofisticat, ci chiar ceea ce numele sugereaza, adica o pescarie, o piata de peste. Una in care iti pot gati pe loc pestele proaspat pe care il alegi singur din galantar. Fara retete si ingrediente complicate, insa calitatea pestelui proaspat, abia adus din Piata de Peste din Valencia, la putin timp de la scoaterea lui din mare, isi spune cuvantul.
Da, La Pescaderia by Alioli e un bistrou de peste si fructe de mare la care margi sa mananci fara fasoane, ca la cantina. Sau, mai precis spus, ca la pietele de peste street-food din apropierea tarmului vreunui ocean sau al unei mari… (GB – februarie 2020)
La Pescaderia by Alioli, probabil cel mai bun raport calitate – pret din oras in acest moment
La Pescaderia by Alioli e ultima investitie a lui Sorin Barbu, cel care a deschis restaurantele Alioli cu mult timp in urma. Primul Alioli pe Popa Tatu si celalalt pe Grigore Alexandrescu, acesta din urma avand un nume mai sofisticat, La Finca by Alioli.
Dupa cum ii spune numele, si chiar fara sa stii spaniola, La Pescaderia by Alioli e un restaurant de peste si fructe de mare. L-au deschis la sfarsitul lui august in complexul Pipera Plaza. Printre tot felul de magazine, cafenele, pizzerii, spalatorii de masini si ce mai e in acel centru comercial din Voluntari, de jur imprejurul unei imense parcari.
Conceptul si noutatea Pescaderia…
e cam asa, si e o noutate pe piata bucuresteana a pestelui, din cate stiu eu. Se poate ca si cei de la Raionul de Peste din Piata Dorobantilor sa fi inceput la fel, insa dupa aceea au mers (si) pe un meniu prestabilit. Dar nu bag mana in foc. Asadar, La Pescaderia by Alioli e un magazin de peste proaspat si de fructe de mare, cantarite si servite direct din galantar. Cum sunt Raionul Floreasca si Bistromar, pana aici. Poti sa-ti iei pestele acasa si sa pleci cu el in poseta, sau poti sa le ceri sa ti-l gateasca acolo, pe loc.
Noutatea este ca la La Pescaderia by Alioli iti gatesc fructele de mare (la plancha, frito sau al vapor) cu o taxa fixa de 27 pe produs. Si mai dai 15 lei daca vrei si sos sicilian de citrice cu vin alb. Deci, iti cumperi fructele de mare la pretul de piata, si platesti suma aceea fixa ca sa le ai gatite si puse frumos in farfurie. La peste, pretul in crud pentru acasa ce include curatare, filetare, ambalare si vidare (la fel ca in pietele din Spania); gatirea (plancha, frito sau cuptor ) costa aprox. 50% din pretul produsului.
E sistemul similar de la vinuri, de pilda, de la restaurantele-vinoteca (sau invers, vinotecile care au si cate un bistrou alaturi): cumperi vinul de pe raft, la pret relativ mic, si platesti o suma fixa ca sa-l bei acolo. Si eventual sa-i pui si dopul inapoi si sa pleci cu el acasa daca mai ramane ceva.
Modul de pregatire e simplu, nu au retete si sosuri sofisticate la La Pescaderia. Aproape totul se bazeaza pe calitatea pestelui si fructelor de mare foarte proaspete, care vin cu avionul din Spania, de la una dintre cele mai mari piete de peste din Europa si din lume. Direct de pe malul marii, imediat ce sunt pescuite. Cateva produse care sunt mai putin sensibile, vin si cu camionul.
Pestele si fructele de mare…
sunt importate direct de catre Pescaderia by Alioli de la licitatia din port in Villajoyosa comunitatea Valencia. Sunt prima firma din afara Spaniei careia i sa permis sa participe direct la licitatia din port alaturi de firmele din localitate. Ce am mancat la ei a fost foarte bun. Am fost acolo cu PY, bunul meu prieten care locuieste (si) in Spania, si mi-a spus, cu mare surprindere, ca nu mananca peste atat de bun la el acolo chiar in fiecare zi.
Serviciul a fost foarte bun, de asemenea, cu o chelnerita de care imi aduc aminte de la alt restaurant al lor, si despre ale carui chelnerite am scris chiar mai multe articole. Si cu poze…
Preturile rezonabile, dupa cum am spus. Fara mirare, deci, ca micul bistrou era plin-ochi, terasa de afara la fel, si cum plecau unii, cum se ocupa masa dupa ei. Pentru trei saptamani dupa deschidere, nu e rau chiar deloc… (GB – septembrie 2019)
Bucataria pescareasca
Galantarele La Pescaderia by Alioli
Fisk market & bistro
Sorin Barbu si oamenii lui de la La Pescaderia by Alioli in Pipera Plaza
Referinte
O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Alioli, in Piata Pipera, cu 10 feluri pregatite de catre Chef Andrea di Russo si de Sorin Barbu, stapanul Pescaderiei, si cu vinuril...
Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea Valencia
Sorin Barbu, cel care a facut restaurantele Alioli cu mult timp in urma, a deschis de cateva zile La Pescaderia by Alioli in Pipera Plaza. E un fish market de unde cumperi peste si fructe de mare pentru acasa, insa ti le pot gati si acolo, pe loc, daca vrei. E un concept care prinde foarte bine la bucuresteni – vezi succesul celor de la Raionul de Peste din Piata Dorobantilor (acum Raionul Floreasca) sau Bistromar.
Pestele si fructele de mare sunt importate direct de catre La Pescaderia by Alioli de la licitatia din port in Villajoiosa, comunitatea Valencia. Sunt prima firma din afara Spaniei careia i sa permis sa participe direct la licitatia din port alaturi de firmele din localitate.
Noutatea este ca la La Pescaderia by Alioli iti gatesc fructele de mare (la plancha, frito sau al vapor) cu o taxa fixa de 27 de lei pe produs. Si mai dai 15 lei daca vrei si sos sicilian de citrice cu vin alb. Deci, iti cumperi fructele de mare la pretul de piata, si platesti suma aceea fixa ca sa le ai gatite si puse frumos in farfurie. La peste, pretul in crud pentru acasa ce include curatare, filetare, ambalare si vidare (la fel ca in pietele din Spania); gatirea costa aprox. 50% din pretul produsului.
O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Alioli, in Piata Pipera, cu 10 feluri pregatite de catre Chef Andrea di Russo si de Sorin Barbu, stapanul Pescaderiei, si cu vinurile lui Eduardo Garcia del Amo.
Am mancat asa:
- Percebes de Galicia si Arici de mare cu sos de rodii
- Tartar de carabinero
- Ceviche de Zamburińa al stilo Peruvian
- Caracatita in sos de cítrice
- Supa alla livornese
- Zamburińa e Carabiniero gratínate a la Andrea di Russo
- Gambon in sos de vin albariño cu sparanghel si rosii cherry
- Paccheri cu creveți și pesto de fistic
- Sote de fructe de mare cu linte Beluga
- Risotto cu arici de mare și cava
Si patru oameni am baut 7 sticle cu vin, dintre cele mai bune ale lui Eduardo Garcia del Amo, care importa vinuri spaniole in Romania:
- Viña Pomal Cava Brut Nature Reserva
- Vintage „blanc de noirs”, Bodegas Bilbainas, D.O.ca Rioja
- Oinoz Verdejo, Bodegas Matarromerra, D.O. Rueda
- Ambar de Granbazan, Bodegas Granbazan, 100% Albariño, D.O. Rias Baixas
- Habla de ti, 100% Sauvignon Blanc, Bodegas Habla, D.O. Extremadura
- Viña Pomal Rosado, Garnacha – Viura, Bodegas Bilbainas, D.O.ca Rioja
- Pago del Vicario rosado, 100% Petit Verdot, Bodegas Pago del Vicario, D.O. Pago del Vicario
Bucataria lui Chef Andrea di Russo si al lui Sorin Barbu la La Pescaderia
Si vinurile lui Eduardo Garcia del Amo
La Pescaderia by Alioli - Sos. Bucuresti Nord, nr. 14 (Piata Pipera in Voluntari)
Comentarii (3)
Personal nepoliticos și neatent. Așteptare lunga(am așteptat 30 min pentru o porție de fish and chips)
Am cumparat o singura data pentru acasa cotlete de calcan si tentacule de caracatita preparate. Au fost exceptionale.A fost o cina in familie de neuitat.
ok