Noul Bistro Ateneu inseamna urmatoarele: Cristi Preotu si Calin Capusan au inchis Le Bistrot Francais, dupa multi ani. Apoi au mutat fostul Bistro Ateneu in Casa Galleron, in spatele Ateneului Roman, cu vreo suta de metri mai in spate fata de unde fusese. Adica in locul lui Le Bistrot Francais. Cu Chef Alexandru Dumitru cu tot, cu Noua lui Bucatarie Romaneasca Fina, cu meniul si cu conceptul cu totul.
Bistro Ateneu a fost ani de zile vizavi de casa de bilete a Ateneului. Cu acelasi nume, cu valoare de brand, insa cu stapani diferiti – Cristi Preotu si Calin Capusan ultimii in lista. Acum in locul fostului Bistro Ateneu au adus inapoi SushiRoom din Piata Dorobantilor, adica in locul din care a plecat acum vreun an.
Casa Galleron e o cladire cunoscuta si emblematica a Bucurestiului vechi si elegant. Am descris-o cand vorbeam despre Le Bistrot Francais, si nu mai revin, pentru ca a ramas la fel si acum, cu noul sau nume alternativ. Nici nu ar fi avut de ce sa schimbe ceva, totul arata foarte bine acolo, ambianta aristocratica ce-l prinde foarte bine pe Cristi Preotu. Cat va fi casa lui, sunt sigur ca nu vom vedea acolo pereti daramati ca sa faca ceva design industrial.
Si despre conceptul si bucataria creativa a lui Alexandru Dumitru am scris pe larg cand Bistroul Ateneu era dincolo. Aici, in noua casa, nu s-a schimbat nimic semnificativ, doar ca au alt meniu, insa din acelasi registru de bucatarie fina si creativa. Ceea ce era si de asteptat, pentru ca a primit numeroase laude pentru ea.
Si serviciile au ramas aceleasi in nou-vechiul restaurant, am recunoscut aceleasi fete de la Le Bistrot Francais, aceiasi chelneri mereu pregatiti pentru clienti pretentiosi si sofisticati.
De vreme ce cheful, Alex Dumitru, a ramas acelasi, meniul la fel, presupun ca aproape dublarea preturilor se trage exclusiv de la eleganta Casei Galleron si de la ceremonialul mai accentuat al serviciului. Sa vedem, asadar… (GB – septembrie 2019)
Saloanele Bistro Ateneu in Casa Galleron
Mica terasa Bistro Ateneu
Pret mediu pe meniu: 349 lei (86 lei antreurile, 132 lei felurile principale)
ma bucur ca sunt nasul „casei Galleron” nume dat de mine in 2004 cand am infiintat acolo Grand Cafe Galleron si ca mare parte din decoratiuni si mobilier au ramas cele facute de mine (cu usoare modificari). Bafta pe mai departe
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
ma bucur ca sunt nasul „casei Galleron” nume dat de mine in 2004 cand am infiintat acolo Grand Cafe Galleron si ca mare parte din decoratiuni si mobilier au ramas cele facute de mine (cu usoare modificari). Bafta pe mai departe
Da, tin minte… 🙂 G