CAU
www.facebook.com/cau.premium.meat
0314.343.120
Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în București
Eu credeam că se închide, când am văzut obloanele trase pentru o vreme, însă ei făceau un upgrade, de fapt… Lucrurile stau cam așa la Cau: Au fost o mică măcelărie cu un bistrou miniatural, vreo două mese în interior și una sau două afară, în fața ușii. Acum au luat spațiul de alături, unde au mutat măcelăria, galantarele cu cărnuri, și în locul eliberat au făcut un adevărat bistrou. Nu e mare, însă e bine amenajat, cum se vede în poze.
Au schimbat și meniul, cred că au și alt bucătar, care l-a diversificat puțin, și chiar cu câteva tușe de originalitate. E talentat cheful, fără îndoială, și pare să știe bine cum merg și cum se fac lucrurile în bucătărie. Au fost bune toate, și vita dar, mai ales, porcul, antreurile ingenioase, pastele surprinzător de bune, și chiar și desertul.
Serviciul a fost bun. Păcat că bucătarul nu a vrut nicicum să vină să vorbească și cu noi, deși eram singuri în restaurant. Era lângă masa noastră și vreo trei pași nu cred că l-ar fi obosit prea tare. Sau poate altul a fost motivul refuzului… A preferat să ne transmită tot ce avea de spus numai prin chelner. Deși nici măcar nu era nevoie, auzeam oricum ce spune.
Da, Cau e acum un bistrou în toată regula, cu mâncare chiar bună, frumos prezentată, prețuri rezonabile. Clar, o opțiune de pus pe orice listă atunci când locuiți, lucrați sau doar treceți prin Piața Floreasca. (George Butunoiu – decembrie 2021)
Promoveaza vita si porcul din Spania
CAU o mica macelarie cu bacanie si steakhouse la Piata Floreasca, chiar fata in fata cu fostul Madame Pogany. Au fost tot felul de coferarii si cafenele acolo, dar nu au avut viata lunga. Cred ca au vrut sa-l faca mai intai doar magazin de carne de calitate, cand l-au deschis prin vara, si acum doua luni au adaugat mese ca sa-l faca si mic restaurant. Sau, pur si simplu au deschis bacania inainte ca bucataria sa fie gata.
Au o bucatarie destul de mare in spate, dupa un perete de sticla, pare bine utilata. In minusculul salon din fata au galantarele cu carnuri si cateva mese, iar in fata, pe trotuar, inca doua. Nu m-au lasat sa fac poze, ca sa nu le fure cineva conceptul, presupun.
CAU e o macelarie cu carne proaspata de vita si de porc aduse din Spania si salamuri (charcuterie). In meniu am vazut si pui, au si hamburgeri si ceva mancare cu sos. Eu am luat un boeuf bourguignon si un muschi de vita, bune, amandoua. Si supa de legume a fost destul de buna, dar atat de clocotita ca am stat aproape jumatate de ceas ca sa ma pot atinge de ea. Nu am vazut frigider de vinuri, nici macar niste rafturi, tineau cateva sticle pe un dulap.
Eu si omul de la CAU ne-am antipatizat reciproc si vizibil inca din prima clipa. Eram curios sa vad daca si cu altii e la fel ostentativ distant, insa nu a mai intrat vreun client cat am stat eu acolo, ca sa fac o comparatie. Si am stat mult, nepermis de mult pentru un pranz, cu toate ca nu mai aveau altceva de facut si pe altcineva de servit.
Preturile sunt rezonabile la CAU, si eu vad un raport mai bun calitate / pret decat la giganticii lor vecini Vacamuuu. Sunt sigur ca le va merge si fara mine client… (GB – octombrie 2019)
Bucătăria CAU
Micul salon Cau
Referinte
Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhouses, în București poți mânca vită la fel de bună ca în orice oraș din Europa, fie acela unul nu foarte mare sau o important...
Calea Floreasca si Piata Floreasca, Putul lui Zamfir si Banu Antonache; multe restaurante: Madame Pogany, Yoshi, Fitto Cafe, EMTE, Pizza Due Amici, Fish House, Tasting Room, Chefs Experience, Chicineta, Cava, Vacamuuu, E3, Trattoria Il Calcio, CAU, Springtime, cafenealele Rendez-Vous si C-O Fi Factory, Bistromar, Bun si tot, Atypic, Le Vivier, Mozzafiato, Pasterra, La Bottega del Tartufo, Grano si multe altele..
Piata Floreasca
Agora Floreasca
In Piata Floreasca…
CAU - Str. Banu Antonache, nr. 59 (Piata Floreasca)