Solt Dining (Courtyard Floreasca by Marriott)
www.facebook.com/CourtyardBucharestFloreasca
0311.020.000
Solt Dining intra si el in cercul restrans al restaurantelor cu Noua Bucatarie Romaneasca
Scriam in urma cu cateva luni, cand au deschis restaurantul, ca talentatul lor chef, Alin Berba, isi va spune in curand cuvantul. Asa a si fost, intr-adevar. New Nordic Kitchen, cu care a venit head cheful lor din Vilnius, e acum Noua Bucatarie Romaneasca in toata regula.
Au deschis terasa si ne-au invitat sa o vedem si sa gustam din noul meniu. Ca orice tanar chef din noua generatie care se respecta, si Alin Berba alearga mult ca sa gaseasca produse si ingrediente romanesti de cea mai buna calitate pentru tot ce face in bucatarie. Si i-a iesit, tot ce am mancat a fost bun si foarte bun.
O cina romaneasca
Supa de rosii romanesti, cu ulei de patrunjel si infuzie de marar, cu chipsuri din branza de Horezu fermentata din lapte de oaie a fost excelenta. La fel si quiche cu trei feluri de branza: aceeasi de la Horezu, un cascaval afumat si un cascaval de Saveni invelit in ceara, din lapte de vaca. Abia inceputul, pentru ca au mai venit Tartar de vita Black Angus de Romania, cu galbenus de ou de prepelita si chips uri de cartofi mov, Taietei cu somon salbatic de captura, rosii, usturoi, ceapa si sos de vin alb, Pui hranit cu porumb gatit sous vide, Orez cu cu sofran, dovlecei si branza de Jiu, Mititei, paine taraneasca, ardei iute rosu si verde, mustar de Dijon si prima inghetata de mustar pe care am gustat-o pana acum. Iar ca desert, o excelenta cheesecake cu urda si capsuni marinate, si o Inghetata artizanala de la un producator local despre care am tot auzit, o inghetata cu biscuti caramelizati belgieni Speculoos.
A fost o surpriza sa gasim o astfel de mancare cu personalitate in restaurantul unui hotel foarte mare. De obicei, acestea merg pe niste formule de meniu international, sau al marilor bucatarii consacrate. Dar cred ca au facut asta pentru a-si arata increderea in Alin Berba, talentatul lor chef, si a-l lasa sa se exprime. Va ajuge departe, sunt convins de asta. (GB – iulie 2020)
New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by Marriott
S-a deschis de foarte putin timp Courtyard Floreasca by Marriott, un mare hotel in Pipera, in cartierul cu cladirile de birouri. E in coltul dinspre Barbu Vacarescu, chiar vizavi de Promenada Mall. Si acest hotel operat de Marriott are un restaurant interesant, pe care l-au botezat Solt Dining. E la parter, in capatul din spate, inconjurat de o terasa mica. E intr-un spatiu deschis pe holul mare al hotelului, cu o separare partiala de receptie si ce mai este pe acolo. Solt Dining e amenajat in stilul general al hotelului, care are o arhitectura corporatista contemporana, occidentala, aripa ei teutona: austera, ergonomica, igienica, eminamente functionala. Scaunele sunt simple, dar comode.
Dar meniul e mult mai interesant decat ambianta la Solt. Au un chef tanar si talentat, Alin Berba. E cel cu negru din poze, alaturi de letonul Oleg Sorocins, cheful coordonator al grupului, care a venit din Vilnius ca sa… (citeste tot)
Noua Bucatarie Romaneasca a lui Chef Alin Berba
Saloanele Solt Dining, restaurantul hotelului Courtyard by Marriott
Terasa restaurantului Solt Dining de la Hotelul Courtyard by Marriott
Courtyard by Marriot Bucharest Floreasca este un hotel de 4 stele aflat în zona financiară a Capitalei care se adresează în special segmentului de business, antreprenorilor și investitorilor, dar si segmentului de leisure datorita proximitatii metroului. Hotelul are o capacitate de 259 de camere dispuse pe 13 etaje, care combină confortul și funcționalitatea într-o ambianță modernă. Camerele sunt dotate cu birouri, lumini secundare și scaune ergonomice, care le transformă într-un spațiu de lucru confortabil. De asemenea, hotelul dispune de 7 săli de conferință, care pot găzdui, în total, 538 de persoane.
Hotelul mai dispune de un restaurant, un bar, o sală de fitness, un magazin The Market deschis 24/7, precum și de parcare subterană.
Restaurantul Solt Dining, un restaurant din categoria premium casual, care își așteaptă oaspeții cu un meniu bazat pe ingrediente locale de cea mai bună calitate și inspirat din conceptul bucătăriei nordice. Preparatele promit o abordare contemporană a combinațiilor de ingrediente locale, un răsfăț al simțurilor. Restaurantul are o capacitate de 84 de locuri și ofera servicii complete – mic dejun, prânz și cină, într-o manieră flexibilă și adaptată stilului de viață al oamenilor de afaceri și călătorului modern.
Cartierul de business Pipera, la Dimitrie Pompeiu, unde e si un Starbucks Coffee si pe la Fabrica de Glucoza, cu Bacania Veche – Casa Sperantei si Starbucks Cafe si multe alte cafenele si restaurante
Solt Dining (Courtyard Floreasca by Marriott) - Str. Dimitrie Pompeiu, nr. 2A (Pipera)
Comentarii (2)
Ați uitat să menționați că e articol de publicitate 😉
Ai mancat altceva sau altfel cand ai fost acolo? Chiar te rog sa descrii in detaliu cum a fost! GB