Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sale

Diana Consulea & Ana ConsuleaBucataria romaneasca e in plina efervescenta creativa de reinventare, iar domnul Alexandru Consulea a fost mereu in primele randuri. Nu numai ca nu da semne de oboseala, ci dimpotriva, vine mereu cu idei noi. Si le mai si pune in practica…

De cateva zile a deschis un nou restaurant in care are tot ce-i trebuie ca sa experimenteze contributiile sale la Noua Bucatarie Urbana Romaneasca. Daca la Zexe a readus la viata Vechea Bucatarie Boiereasca, dupa retetele de pe vremuri, la Amalgam creeaza el o mare parte din retete. Nu e o bucatarie fina, cu tehnicile Haute Cuisine, insa e o bucatarie creativa si foarte dinamica. Cu ceva efort patriotic, o poti considera o bucatarie etnica, pentru ca Domnul Consulea se straduie sa foloseasca la maximum produsele si ingredientele crescute la noi, chiar daca trebuie sa bata un drum lung pentru a ajuge la ele. Spre diferenta de cele mai multe restaurante “traditionale romanesti”, in care singura traditie care a mai ramas sa fie respectata cu sfintenie e oprirea la primul supermarket iesit in cale.

Acest Amalgam e un restaurant mijlociu spre mic. Ar fi fost mediu ca intindere daca Domnul Consulea nu s-ar fi gandit sa sporeasca zestrea pentru cele doua fete ale sale, dandu-le fiecareia cate o bucatica din Amalgam: coltul de la strada mezinei, ca sa-si faca acolo o florarie Zexe, si o cofetarie Anei, cea mai marisoara si cu aplecare catre  gastronomie, in bucata de la intrare.

Localul arata bine, dar nu cine stie ce. Chiar si niste arhitecti foarte talentati cum sunt cei angajati de Domnul Consulea nu au putut scoate mai mult din parterul comercial al noii cladiri de birouri din Charles de Gaulle. Unde au fost cei de la Gallo Nero inainte, vreme de cativa ani.

Noua Bucatarie Urbana Romaneasca

La Amalgam gasiti pe unul dintre cei mai reprezentativi si avizati creatori de bucatarie, Noua Bucatarie Urbana Romaneasca. Meniul e mediu ca lungime, nici prea sarac, nici atat de lung incat sa ridici din sprancene. O parte dintre mancaruri sunt cele cunoscute, carora Domnul Consulea le-a mai adaugat cate o idee personala, a inversat niste ingrediente intre ele, si a iesit ceva foarte bun. Altele sunt inventate cu totul, chiar daca nu le-a dat nume noi si sofisticate, uneori caraghioase de-a binelea, cum e moda acum in restaurantele care vor sa iasa in evidenta cu orice pret. A vrut sa faca ceva nou, si a avut ambitia ca niciunul dintre felurile de mancare de la Zexe sa nu apara si in meniul de la Amalgam. I-a iesit bine.

O parte interesanta a meniului e cea cu pite. Cu pizza, adica, dar scrise cu “ț”, pentru ca Domnul Consulea a demonstrat documentar ca pița se facea in Romania si acum aproape o suta de ani, si era considerata o mancare romaneasca, printre celelalte. Asa ca la Amalgam gasesti niste pițe interesante. Cele cu piept de rata si cu urda, in special, au fost surprinzator de bune, dar si celelalte in egala masura, cu denumiri sugestive.

Noi am mancat mult…

pana nu am mai reusit sa ne ridicam de pe scaune. Am trecut aproape prin tot meniul, Daca aruncati o privire pe pagina alaturata, si pe poze si pe lista cu ce am mancat, veti intelege mai bine de ce. Toate au fost bune, fara o singura exceptie. De tinut minte mamaliga destructurata, saramura picanta de creveti si crevetii oltenesti cu praz. Pastele cu branza de burduf si unt de capra, excelente. Storceagul de morun si supa crema de porumb, indeosebi. Snitelul de cerb lopatar si cea mai gustoasa ceafa de Mangalita de care imi aduc aminte, porumbelul. Despre hamburgerul vegetarian nu a ghicit nimeni ca nu are carne in el, ne ziseseram ca l-au alintat doar astfel cand i-am vazut denunirea in meniu. Si nici paine nu are. Deserturile fara numar, luate direct din galantarul Anei de la intrare…

Preturile sunt marisoare, insa raportul calitate – pret se tine bine, mai ales pentru cea mai scumpa zona a Bucurestiului. Clienti multi, restaurantul plin inca din prima zi.

Domnul Consulea e restaurator si creator de bucatarie. Amalgam, sau Amalgam Zexe Concept pe numele lui intreg, isi propune sa devina laboratorul central din Bucuresti pentru Noua Bucatarie Urbana Romaneasca, si are toate sansele sa isi castige si sa consolideze acest statut. (GB – noiembrie 2019)

Noua Bucatarie Romaneasca Urbana Amalgam – Zexe

Saloanele Amalgam 

Cheful Amalgam, restaurant cu Noua bucatarie romaneasca creativa

Cum se vede Bucurestiul prin geamurile Amalgam

 

Data actualizarii: 06/08/2020

Amalgam  - Calea Dorobantilor, nr. 239 (Piata Charles de Gaulle)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close